עבור לתוכן

מחשב חזק לעיבוד נתונים ושליטה על ניסויים בזמן אמת - תקציב עד 5000 שח.

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני סטודנט לתואר שני , עובד במעבדה לפיסיקה.

אחרי שנים עם עם "גרוטאה" בדמות פנטיום 4 1G זכרון(היה state of the art בזמנו),

יש תקציב לקניית מחשב שיענה על הצרכים.

נזכרתי בפורום הנהדר שלכם פה, עוד מימים שחיפשתי מחשב לבית והנה אני פונה אליכם.

אז ככה,

התקציב, כמו שציינתי, עד 5000 שח.

הצרכים הם עיבוד כמויות אדירות של מידע בזמן אמת(המחשב מחובר למערכת ניסויית שקולטת נתונים דרך ממיר A/D בכמה ערוצים במקביל),

ובנוסף עבודה עם תוכנת עיבוד נתונים(matlab) לצורך עיבוד המידע.

בקיצור הרבה אלגוריטמים, הרבה חישוב ואפס משחקים.

מהירות המחשב תשפיע ישירות על מרווח הזמן בין כל מדידה, ולכן הדרישות הגבוהות.

הכיוון הוא מעבד quad של אינטל (ראיתי q9550)

אבל אני מבולבל לחלוטין לגבי לוחות אם, וזכרונות.

ניסיתי להריץ חיפוש, אבל בתקציב הזה בד"כ מחפשים מחשב משחקים. לא מצאתי משהו דומה לצרכים שלי.

*רק אציין שOC לא בא בחשבון. זה מחשב עבודה נטו ויציבות חשובה לא פחות ממהירות.

אשמח מאד אם תוכלו לעזור עם המפרט.

תודה.

פורסם

ניסיתי לבחור לך מפרט שיספק את הצרכים שלך, במינימום הוצאה על דברים שלא מעניינים אותך.

אני מניח שיש לך כרטיס A2D חיצוני כמובן. כח העיבוד המפלצתי של מעבדים היום לא אמור להגביל אותך ואין לדעתי סיבה לקחת את המעבד הכי חזק בשוק לצרכים שלך שהינם די סטנדרטיים למהנדסים בתעשייה (שרובם עובדים מצויין על מחשב בין 3-5 שנים ללא בעיה).

המסך הינו 22" רחב איכותי יחסית למחירו (יש ביקורות גם באתר).

אם תרצה לנצל את התקציב עד תומו בכח על מחשב ללא מסך, חכה למעבדי I7, למרות שלדעתי אין שום סיבה לכך.

מעבד:

INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 : "SLACR" - BOX ¤958

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP31-DS3L ¤383

מסך:

CHI MEI LCD 22" 222H 5ms DVI WIDE ¤1267

כרטיס מסך:

GECUBE PCI-EX 2.0 RADEON HD3450 512MB DDR2 DVI : GC-HD345PLS2-E3 ¤228

דיסק קשיח:

SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤252

צורב DVD:

ASUS DVDRW DRW-2014L1T LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤165

זיכרון:

ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤305

מארז:

ANTEC NSK4480B + 380W EARTHWATS PSU ¤445

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤4078

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

תודה.

ההנחה שלך שכח עיבוד לא יגביל אותי לא נכונה.

אני לא רק קולט מידע מכניסות הA/D והסקופ, אלא גם מעבד אותו.

בין כל קליטת נתונים רצים אלגוריטמים לעיבוד המידע, שדורשים בעיקר כח עיבוד ומהירות עבודה טובה מול הזכרון.

בנוסף, בניסוי אחר, אנחנו מבצעים עיבודים סטטיסטיים על כמות של 30 מיליון מספרים ואולי הרבה יותר בעתיד.

אם התקציב מאפשר, אין לי צורך להתפשר על מעבד או כמות/מהירות זכרון כדי לחסוך.

בסופו של דבר זה התקציב, ואני רוצה את הטוב ביותר שאפשר להשיג.

אגב התקציב הוא ללא מסך.

פורסם

א. הצרכים שלך נשמעים סטנדרטיים לחלוטין. קצת DSP לא נבהלתי... אתה צריך להבין שהסיבוכיות של עיבוד הגרפי שמתבצע און ליין במשחקים חדשים כיום עולה לעין שיעור על סיבוכיות המשימות שאתה מתאר.

ב. גם מעבד מלפני שנתיים כגון אינטל e6650 יבצע את משימות העיבוד מצויין. תזכור שאתה רגיל למחשב פנטיום 4, שלא מגרד את קצה הקשקש של מעבד שעולה שליש ממה ששמתי לך במפרט.

אם אתה מחליט שהמפרט ששמתי לך קודם (בדיעבד הייתי שם לך 8G RAM) לא מספיק חזק למרות מה שרשמתי, יש לך 2 אופציות:

1. לחכות קצת שיצטבר ידע לגבי הרכבת מפרטים למעבדי I7. לדעתי בחודשיים הקרובים המחירים עדיין גבוהים, בין השאר כי אין תחרות בין הדגמים של לוחות האם, זכרונות וכו'.

2. לקנות מפרט סופר-דופר חזק המבוסס על מעבד Q9550. הNSA שברו צפנים סובייטים עם פחות כח עיבוד...

מעבד:

INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLAWQ" - BOX ¤1581

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP43-DS3 ¤574

כרטיס מסך:

GECUBE PCI-EX 2.0 RADEON HD3450 512MB DDR2 DVI : GC-HD345PLS2-E3 ¤228

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD2500YS ¤378

כמות:2

צורב DVD:

ASUS DVDRW DRW-2014L1T LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤165

זיכרון:

ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤305

כמות:2

מארז:

ANTEC NSK4480B + 380W EARTHWATS PSU ¤445

קרור למעבד:

THERMALTAKE SILENT 775 WITH HEATPIPE COOLING TECH FOR INTEL S775 : CL-P0092 ¤128

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤4562

ולסיום שוב אדגיש - יש פה בזבוז לעומת הדרישות שלך ועדיף להשקיע את הכסף בציוד היקפי איכותי, תוכנות, ספרות, בירה מהחבית וכו'.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :xyxthumbs:

המפרט שהצעת נשמע טוב ומתאים.

תראה, זה לא עניין של מה "מפסיק" לצרכים שלי.

אין פה תקרה.

הפנטיום 4 "חשב" במשך 10 דקות על עיבוד של 30M מספרים ועצר עם out of memory אחרי 18M מספרים,

מחשב מבוסס q9450 עם 8 ג'יגה של מעבדה אחרת, עשה את זה ב25 שניות.

אם היית נותן לי מחשב שיכול לעשות את זה בפחות - מה טוב.

בעתיד, ייתכן שאצטרך עיבוד של יותר מ30M מספרים.. נניח 300M מספרים.

ככה שאני רוצה לנצל את התקציב בדרך הטובה ביותר שאוכל.

מה עוד, שאנחנו מדברים פה על מעבדה באופטיקה, שבה אלמנט אופטי יכול לעלות כמו 2 מחשבים כאלה.

סתם לשעשוע - כשאמרתי לפרופסור שאנחנו צריכים מחשב חדש, הוא שאל כמה זה עולה.

כשאמרתי לו 5000... הוא שאל "5000 מה".

כשהבין ששקלים, התגובה שלו היתה "בטח, אין בעיה.. תן לי הצאת מחיר מחר" :).

לגבי המפרט-

אתה ממליץ ללכת על זכרון DDR2 800 CL5 ולא DDR3?

אהבתי את החלוקה של דיסקים קשיחים ל2X250. מצויין לגיבוי.

פורסם

בכיף.

שים לב אם אתה יכול לשפר את הדרך שבה התוכנה בה אתה עושה את החישובים מנצלת ריבוי ליבות. למשל במאטלב יש לסמן V בpreferences (תחת GENERAL). בטיפול בכמויות גדולות של דאטה, הרבה פעמים זכרון הRAM, או יותר נכון גודל הבלוק הרציף הגדול ביותר בRAM הוא צוואר הבקבוק. לכן, באמת מומלץ 8G. שים לב שאתה חייב מערכת הפעלה מבוססת 64 ביט על מנת לנצל אותם. בנוסף, אתה יכול להריץ את התוכנה מספר פעמים, ובכל פעם להקצות לה ליבה אחרת וכך להריץ מספר חישובים במקביל. זה טוב בעיקר אם אין תמיכה בריבוי ליבות.

לגבי הכוננים הקשיחים - הצעתי לך מערך raid0, בו שני ה-HD עובדים במקביל (וירטואלית זה אותו כונן) על מנת לנצל רוחב פס כפול. כשאתה מריץ את התוכנה, לך לtask manager ותבדוק כמה הCPU הוא צוואר הבקבוק לעומת הPF - שתלוי בקצב הקריאה / כתיבה מהכונן הקשיח. אגב הכוננים ששמתי לך מיועדים ספציפית למישמה זו ולעבודה רציפה 24\7 באופן אמין. הם גם עולים יותר.

אם אתה רוצה כונן גיבוי, שים כונן שלישי. כשאני עשיתי תואר שני קנינו כונן גיבוי גדול שהיה משותף ברשת וכל הסטודנטים במעבדה השתמשו בו לגיבוי:

דיסק קשיח:

WD GP 1TB 16MB SATA2 7200 RPM - WD10EACS ¤669

מחיר סופי: ¤669

אופציה אחרת ומאד שימושית הינה קניית כונן קשיח חיצוני, עליו ניתן לגבות את המידע של כולם. שימושי גם בנסיעות לכנסים.

אין ספק שפרופסורים "התרגלו" לשלם סכומים גבוהים על מחשבים. ואם יש תקציב, אין סיבה שלא להשקיע.

לגבי זכרון, המומחים פה בפורום טוענים שאין הבדל משמעותי כיום, ועדיף לקנות את הזכרונות הפשוטים ביותר.

לסיום, לכל מערכת חזקה כזו שתבנה יש צוואר בקבוק שיגדיר את ביצועי המערכת ויש לנסות ולאזן בין הרכיבים. אני לא בטוח שהיום צוואר הבקבוק הוא המעבד ותראה הבדל משמעותי בביצועים (ללא OC) בין Q9550 לבין Q6600.

לסיום סיומת, אולי עדיף מארז full tower (המארז ששמתי הינו mid-tower מוצלח) משום שאין בעיית מקום במעבדה והוא יהיה יותר מאוורר (ומרשים לאורחים...). אולי שווה לשאול על אחד כזה בפורום מארזים, אבל רק אם אתה נהנה מזה :)

פורסם
  • מחבר

אוקי, המון תודה.

כיוון שההזמנה תתבצע דרך ספק של האוניברסיטה, אני מקווה שיהיה להם את כל החלקים שהמלצת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים