עבור לתוכן

דיון| O2 VS IRIVER SPIN

Featured Replies

פורסם

BLACK RAIN - יש לי את ה-D2 והממשק שלו מאוד נוח, איכות סאונד טובה מאוד [עד כמה שניתן עם נגן נייד] ואני מאוד מרוצה ממנו, ולפי דעתי היה שווה כל שקל.

• תגובות 33
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הוא אומר להפך אחי שנגן D2 עולה קצת והוא גם אחלה נגן..

וחברה אני עדיין בהתלבטות

IRIVER SPIN 8 G

CREATIV ZEN 16 G

D2 16 G

פורסם

מה שאתה טוען זה שנגן שעולה חצי מחיר עם כפול נפח יהיה זבל ג'נרי שווה לתחת (אהמ*D2*אהמ)

אני התכוונתי ששני הנגנים האלה שהוזכרו בפתיחת הדיון לא שווים את האלף ש"ח פלוס מבחינת הדברים שהם מציעים.בתמונות הכל נראה יפה אך כשמגיעים לתכלס מגלים כי אליה וקוץ בה,לכן עדיף להוסיף עוד 300 ש"ח למחיר של אחד מהנגנים הללו ולקבל דבר יותר טוב.

ככה זה לפחות נשמע מדבריך.

ה S9 נגן לא משתלם בכלל.

משתלם זה בשתי מילים: תמורה לכסף.

והוא עושה את ההפך.

נגן שלא מיוחד בשום דבר, סה"כ יפה ויכול להיות עם איכות סאונד טובה, שעולה כפול מהמתחרים שלו ללא כל הצדקה ברורה.

ב D2 יש 52 שעות ניגון מוסיקה מוצהרות.

עד עכשיו ה-D2 הוא העדיפות הראשונה אצלי,ואם לא הייתי יודע שה-S9 עומד לצאת כבר מזמן הייתי קונה אותו פשוט הקטע שהמסך שלו קטן די אכזב אותי ולכן אני מוכן להוסיף כסף על מסך גדול ולהתפשר על מינוס 12 שעות של זמן ניגון ולדעת שקניתי מה שמתאים לי ספציפית לפי החשיבות של הפיצ'רים שהנגן מציע.

ולגבי זה:

אתה מדבר שטויות.

אני מכיר הרבה אנשים, שאני אחד מהם, שרוצים מוצר כלשהו אך עדיין לא הצליחו להשיג את התקציב הדרוש בשבילו, אז קונים על הדרך מוצר ברמה קצת יותר נמוכה ומסתפקים בו(נגנים במקרה שלנו), ובינתיים במקום להתקע X זמן בלי הנגן שרצו, הם יתקעו XX זמן בלעדיו אבל עד אז יהיה להם נגן חלופי נחמד.

במקרה הזה אני אומר לך שאני מוכן להיות סבלני ולהיתקע בלי כלום מאשר להסתפק "בינתיים" אפילו כמה חודשים.אני לא אבזבז 300 שקל על מוצר ביניים ואחכה עוד כמה חודשים כדי לקנות בסופו של דבר את מה שרציתי מלכתחילה,זה הכל עניין של סבלנות וגם אין היגיון לעשות דבר כזה מבחינתי,סתם בזבוז כסף.

דוגמאות:(הראשונה היא שלי)

לקנות M6 ולחסוך לאייפוד קלאסיק.

לקנות סנסה קליפ ולחסוך ל I7.

הדוגמא האחרונה גרועה ביותר היום I7 8GB עולה כבר 500 ש"ח זה לא בשמיים והסנסה באותו נפח עולה אולי 80 שקל פחות.

ואני יכול להביא עוד אלפים.. (כמובן שאף אחת מהן לא תכלול נגן ג'נרי)

פורסם
  • מחבר

אבל באמת להשקיע 1600 ש"ח רק בנגן (לא כולל עזרים נוספים) זה טיפשי לטעמי.

סה"כ נגן הדברים האלו יכולים להשבר/להתקלקל בקלות צריך לשמור עלייהם כמו החיים שלך

ובקיצור במחיר הזה אפשר להשיג דברים הרבה יותר טובים כגון קולנוע בייתי או טלוויזית LCD נחמדה.

פורסם

גם מערכת ק"ב או טלוויזית LCD חמודה יכולים לההרס בדיוק באותה קלות שנגן איכותי נהרס.

באמת שאין מקום להשוואה.

חוץ מזה, אל תכנס לכיס של אנשים, יש אחד שרוצה לקנות טלוויזית LCD כי הוא אוהב טלוויזיה ורוב היום בבית, ואחד שיקנה נגן באותו מחיר כי הוא הרבה מחוץ לבית ואוהב מוסיקה.

פורסם
  • מחבר

השוואת באמת הנגן כל היום איתך ובגלל זה הסיכוי שיקרה לו משהו כמו אבדן או שבר הרבה יותר גדולים ,

ואני מסכים איתך שאני לא יכול להחליט מה תיקנה , הדוגמות היו סתם להשוואה , ובקיצור אני אומר שבמחיר הזה זה פשוט לא משתלם ,

עוד דוגמה למשהו שאתה יכול לקנות זה PSP הוא עולה פחות ויש בו הכול.. להית'.

פורסם

יש בו הכל...

יש בו נגן עם איכות סאונד ברמה של אייפוד טאץ'.

יש לו סוללה שמחזיקה טיפונת זמן במוסיקה.

יש בו נגן וידאו שמחייב אותך להמיר את הסרט לפני צפייה.

אבל נכון, יש לו הכל...

פורסם

בלאק ריין שאלה לי אליך:

על איזה נגן היית ממליץ לי,8GB,מבחינת איכות סאונד (שזה הכי חשוב לי),ממשק משתמש (UI?) ונוחות תפעול?

ונצא מנקודת הנחה שלמחיר אין חשיבות כאן.

פורסם

מבחינת סאונד נטו, בהחלט D2 (ואני ממליץ כבר לקנות את גרסת ה 16GB, עם נגן כזה תמיד תרצה להרחיב את אוסף המוסיקה שלך, ועדיף יותר זכרון מובנה מאשר תוספת כרטיס (יותר מהיר))

יש לו ממשק נחמד סה"כ..

אם אתה רגיל ל MEIZU M6 או אייפוד אתה לא תוכל להשתמש בו

אבל אם אתה רגיל לדברים יותר פשוטים, אתה מאוד תאהב את הממשק שלו.

מבחינת ממשק משתמש ונוחות תפעול הייתי לוקח את ה ZEN.

בלי לחשוב פעמיים אפילו.

אבל הוא נופל בהמון דברים מה D2 שחבל להתפשר עליהם כמו:

סוללה

סאונד

תמיכה בכרטיסי זכרון (התמיכה של ה ZEN בכרטיסי זכרון פשוט עילגת, אני בכלל לא מחשיב את זה כיתרון אצלו)

למרות שגם ל ZEN יש כמה יתרונות לא מבוטלים עליו-

מסך הרבה יותר איכותי

ממשק הרבה יותר יפה, נוח וידידותי.(וחכם יותר)

נוחות שימוש-הכפתורים שלו הרבה יותר נוחים מהמסך מגע של ה D2.

בוא נגיד שאם ל ZEN היתה איכות סאונד יותר טובה, הייתי לוקח אותו בלי לחשוב פעמיים.

אבל זה לא המקרה, וה D2 נגן לא רע בכלל.

ואחרי כל החפירה: D2.

פורסם

כרגע אין לי בכלל נגן והדבר היחיד שמשמש אותי לשמיעת מוזיקה זה הפלאפון (נוקיה 6131) כך שאיני יודע מה מתאים לי יותר מבחינת ממשק ונוחות,לעולם לא ניסיתי נגן רציני.

החשש שלי הוא שהמסך מגע ב-D2 יהיה קצת יותר מדי מסובך לשימוש מהיר,יומיומי, בגלל גודלו (בשימוש עם האצבעות בלבד).

נכון שיש לו זמן ניגון מעולה ואיכות סאונד מעולה אך קשה לי לדעת אם יהיה לי נוח להשתמש איתו.

חשבתי גם על ה-I7 והבנתי שהשימוש בכפתורי מגע לא נוח וחייבים שתיי ידיים על מנת לתפעל אותו.

איכשהו יש לי תחושה שהתפעול של הנאנו מאוד קל ונוח נגיד תוך כדי הליכה, עם יד אחת,או שלאחר שכבר מתרגלים אליו ניתן להשתמש בו "על עיוור"(חוץ מההעברת השירים דרך האייטונס).

בהנחה שאני משתמש באוזניות איכותיות מאוד האם תהיה לי סיבה ,אפילו קטנה ביותר, להתאכזב או לחשוש מאיכות הסאונד של הנאנו?

זוהי ההתלבטות הכי גדולה שלי ----> D2 VS. NANO

אני כבר מתחיל לחשוש לגבי היציאה של ה-S9 ועד שהוא יגיע לארץ. איך זה שלא מופיעים שום פרטים עליו אלא רק המידע ש-COWON שחררה לגביו לפני 3 חודשים,מוזר.

פורסם

עם הנאנו מרגישים הבדל גם באוזניות של 100 ש"ח, הוא פשוט גרוע.

סה"כ אפשר להשתמש עם ה I7 ביד אחת.. פשוט צריך להתרגל ולפעמים זה מסורבל.

אם אתה כ"כ רוצה את הנאנו, תסתכל על MEIZU M6, נראה לי שתאהב אותו.. הוא גם זול מאוד, לא צריך תוכנה להעביר שירים.

ויפה :D

פורסם
  • מחבר

MEIZU M6 בחיים לא הייתי ממליץ על הנגן הזה, נגן פשוט ולא איכותי.

אולי לאלו שדלי התקציב הוא באמת האלטרנטיבה היחידה אבל אם יש לך עוד 100 ש"ח בחיים לא הייתי קונה אותו.

לגבי הCREATIVE כן הממשק שלו הרבה יותר יפה , אבל נוח? לא הייתי אומר..

יש שם את הקטע המעצבן שהוא לא תומך בתיקיות , אתה לא יכול לראות תיקיות שאתה מעביר ,

אתה חייב לעשות בשביל זה פלייליסט וככה כול פעם זה סרט.

חוץ מזה הוא באמת אחלה נגנן איכות הוידיאו שלו באמת טובה יותר משל הD2 , אבל לגביי איכות הסאונד? א

ני לא יודע לומר לך את האמת יש לו אחלה איכות אני לא חושב שהאיכות של הD2 יותר טובה שמעתי את שניהם

ואני יכול להגיד לך חדש וחלק שהאיכות שם =- אותו דבר , זה כמו לקנות רמקולים טובים מחברות שונות ,

יש אחד שאוהבים צלילים רכים ויש אחד שאוהב יותר צלילים בועטים ,

זה לא שבאמת אפשר להגיד "או הינה פה האיכות הרבה יותר טובה"

לגביי הממשק של הD2 כמו שהבנתי אפשר לערוך שם את ערכות הנושא כך שיהיו לך כמו בכול נגן אחר לדוג' איפוד , איפוד טאץ' אייריבר וכו' , וכן זה לא בדיוק אותו דבר אבל כבר הממשק נראה הרבה יותר יפה ונוח , לגביי הקטע עם הטא'ץ זה באמת סרט אני לא יודע למה אנשים בכלל מחפשים נגני טאץ' :nixweiss:

נסכם בכך שהיתרון היחידי של הD2 על הCREATIVE הוא זמן סוללה , אבל הCRETIVE הרבה יותר נוח לתפעול לא דווקא בגלל הממשק.

ועוד דבר שאלה לי אלייך , האם אתה חושב שאפשרי יהיה לעשות ריצות עם הs9?

כי אם לא אני סתם מחקה לו זאת אחת הסיבות שאני צריך נגנן.

לגביי הSPIN יש שם אפשרות להרחבת זיכרון? באמת נדלקתי על הנגן הזה.

פורסם

MEIZU M6 בחיים לא הייתי ממליץ על הנגן הזה, נגן פשוט ולא איכותי.

אולי לאלו שדלי התקציב הוא באמת האלטרנטיבה היחידה אבל אם יש לך עוד 100 ש"ח בחיים לא הייתי קונה אותו.

[glow=red,2,300]הנגן הזה מצויין, אמנם הסאונד שלו לא ברמה של D2 אבל בהחלט מתקרב, עם ממשק מדהים, נראה מצויין ועם זמן סוללה טוב.

הסיבה היחידה שאני שוקל להחליף אותו היא הנפח שלא מספיק לי (8GB זה כלום, גם ה 16GB של D2, ה 32GB של ZEN זה עוד איכשהו בסדר..)

כמובן שהסאונד שלו הרבה יותר טוב מכל אייפוד שיש בשוק.[/glow]

לגבי הCREATIVE כן הממשק שלו הרבה יותר יפה , אבל נוח? לא הייתי אומר..

[glow=red,2,300]ממשק מצויין, נוח ויפה. (לטעמי לפחות, לא אכפה את דעתי עליך) [/glow]

יש שם את הקטע המעצבן שהוא לא תומך בתיקיות , אתה לא יכול לראות תיקיות שאתה מעביר ,

אתה חייב לעשות בשביל זה פלייליסט וככה כול פעם זה סרט.

[glow=red,2,300]הוא כן תומך בתיקיות.

חוץ מזה, אם אתה משתמש עוד בתיקיות כנראה שאתה עוד תקוע 5 שנים אחורה, היום יש ID3TAG.

ממש אידיוטי לסדר את התיקיות בנגן שלך שעה כל פעם ואח"כ למצוא אותם עוד חצי שעה.. [/glow]

חוץ מזה הוא באמת אחלה נגנן איכות הוידיאו שלו באמת טובה יותר משל הD2 , אבל לגביי איכות הסאונד? א

ני לא יודע לומר לך את האמת יש לו אחלה איכות אני לא חושב שהאיכות של הD2 יותר טובה שמעתי את שניהם

ואני יכול להגיד לך חדש וחלק שהאיכות שם =- אותו דבר , זה כמו לקנות רמקולים טובים מחברות שונות ,

יש אחד שאוהבים צלילים רכים ויש אחד שאוהב יותר צלילים בועטים ,

זה לא שבאמת אפשר להגיד "או הינה פה האיכות הרבה יותר טובה"

[glow=red,2,300]מסכים איתך לגמרי. אבל בנגנים זה פחות נכון, כי יש לך אקוולייזר שאתה יכול לשנות בנגן את הצליל לגמרי, ואז רואים באמת את ההבדלים בין הנגנים (בעיקר פירוט.. באסים וכו' זה כבר עניין של האוזניות, לא קשור לנגן)[/glow]

לגביי הממשק של הD2 כמו שהבנתי אפשר לערוך שם את ערכות הנושא כך שיהיו לך כמו בכול נגן אחר לדוג' איפוד , איפוד טאץ' אייריבר וכו' , וכן זה לא בדיוק אותו דבר אבל כבר הממשק נראה הרבה יותר יפה ונוח ,

[glow=red,2,300]זה ממש לא אותו דבר, מה שאתה עושה זה סה"כ לשנות את המראה של הכפתורים, שום דבר יותר מזה.. אם היה אפשר לשנות את הממשק לגמרי זה כבר משהו אחר[/glow]

לגביי הקטע עם הטא'ץ זה באמת סרט אני לא יודע למה אנשים בכלל מחפשים נגני טאץ' :nixweiss:

[glow=red,2,300]כעקרון זה יכול להיות דבר מאוד נוח אם יש מסך CAPACITIVE שרגיש לאצבע, אבל זה לא המקרה ב D2 (כן המקרה בטאץ' מה שהופך אותו למאוד נוח) ושם יש המון פעמים שהנגן פשוט לא מגיב ללחיצות חלשות יחסית[/glow]

נסכם בכך שהיתרון היחידי של הD2 על הCREATIVE הוא זמן סוללה , אבל הCRETIVE הרבה יותר נוח לתפעול לא דווקא בגלל הממשק.

:xyxthumbs:

ועוד דבר שאלה לי אלייך , האם אתה חושב שאפשרי יהיה לעשות ריצות עם הs9?

כי אם לא אני סתם מחקה לו זאת אחת הסיבות שאני צריך נגנן.

לגביי הSPIN יש שם אפשרות להרחבת זיכרון? באמת נדלקתי על הנגן הזה.

[glow=red,2,300]1. ממש לא, זה לא שונה מלעשות ריצות עם ITOUCH (שה S9 בעצם בא להתחרות בו) רק עם מסך לא רגיש כמו של הטאץ'.

לריצה לדעתי, הנגן המושלם (לא מבחינת גודל, כי ברור שהוא לא כזה) הוא ה CREATIVE ZEN.

אבל בוא אתן לך עצה.. תקנה ZEN באיזה נפח שבא לך ותוסיף לו סנסה קליפ קטן שיהיה לריצות.. עוד 200 ש"ח ואתה מסודר עם 4GB.

2.לא.

בהתחלה אייריבר אמרו שכן אבל בסוף הסירו את זה.

אגב, אם אתה מתכוון לקנות את הזן אל תיקח את החריץ הרחבה שלו כיתרון, כי הוא לא, וכמעט בלתי אפשרי להשתמש בזה( אין תמיכה בטאגים, מספר מועט מאוד של פורמטים, אתה לא יכול לעצור שיר וכו') [/glow]

פורסם

פתחתי דיון על האוזניות החדשות שלי,אז אני אוסיף כמה דברים בהמשך למה שכתוב שם.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=374935.new#new

שניכם בעצם הסכמתם שההבדלים באיכות סאונד בין הזן ל-D2 לא משמעותיים ותלויים ב-EQ מתאים.

אני מכניס ציטוט שלך בלאק ריין:

"מסכים איתך לגמרי. אבל בנגנים זה פחות נכון, כי יש לך אקוולייזר שאתה יכול לשנות בנגן את הצליל לגמרי, ואז רואים באמת את ההבדלים בין הנגנים (בעיקר פירוט.. באסים וכו' זה כבר עניין של האוזניות, לא קשור לנגן)"

אז עכשיו עם האוזניות החדשות (בהנחה שאתם מכירים את הדגם) לכיוון איזה נגן עדיף לי לפנות רק מבחינת סאונד?

כל שאר הדברים מסביב לא מפריעים לי אני מתרגל וקולט מהר איך להשתמש בגאדג'טס.

נ.ב. ---> לזן יש תמיכה בפורמט FLAC?

פורסם

D2 הוא הפתרון לכל בעיותיך :xyxthumbs:

ה ZEN לא קורא פלאק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים