עבור לתוכן

שמעתם על קוד אבולציוני?

Featured Replies

פורסם

קראתי במגזים האחרון של בלייזר (שזה מגזין ממש גאוני ד"א) שמדענים מנסים לפתח תוכנת שח מט ממש טובה

אז הם מנסים בשיטה של ברירה טבעית

לוקחים מאות אלגוריתמים (פשוטים),את הטובים מזווגים ואת החלשים שהפסידו מוחקים

חוזירם על התהליך מאות פעמים עד שמגיעים לתוכנה ממש ממש מתוחכמת

רק הם לא כתבו שם שום מידע נוסף על הרעיון, כמו איזה אוניבסריטה עושה את המחקר הזה, מה התוצאות ועוד כל מיני

היתה שם גם כתבה (שגם לא היה פרטים נוספים שהיה אפשר לחפש על זה ברשת) על גופים שמתקנים את עצמם

כמו בבני אדם שאתה שורט מישהו אז הפצע נרפא בסוף

ככה עם פלסטיק ומתכת

לוקחים חומר שבתוכו יש שיברי זכוכית ועוד כמה חומרים, שיש חומר קטן נשברים הזכוכיות ונוזל לתוכו חומר שמתקשה לאחר כמה שעות

אז תיקחו כנף של מטוס עשוייה מהחומר הזה תעשו בה חור - תוך 5 שעות יש לכם כנף חדשה, בלי שום השקאה בתיקון

פשוט גאוני

פורסם

לגבי קוד אבולציוני הרעיון נשמע מעניין אבל פשוט איך לי שום מושג איך הם הולכים לממש את זה.

כי תחשוב שכל בני יש דברי זהים כמו כרומוזומים וגנים. לאומת לתוכנות שונות אין מנגנונים זהים.

בשביל לתקן את עצמך אתה משקיע אנרגיה ולכן גם צורך אנרגיה. גם החומר שמתקן את עצמו יבזבז ויצטרך אנרגיה חיצונית.

פורסם

בכתבה הם הזכירו את פרופסור משה זיפר מאוניברסיטת בן גוריון.

עריכה: מצאתי כתבה ב-ynet שהיא כנראה המקור לכתבה בבלייזר http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3431087,00.html

פורסם

האלגוריתמים האלה קיימים, ואף עובדים בפועל.

לי יצא לממש אחד כזה במסגרת התואר.

פורסם
  • מחבר

לגבי קוד אבולציוני הרעיון נשמע מעניין אבל פשוט איך לי שום מושג איך הם הולכים לממש את זה.

כי תחשוב שכל בני יש דברי זהים כמו כרומוזומים וגנים. לאומת לתוכנות שונות אין מנגנונים זהים.

בשביל לתקן את עצמך אתה משקיע אנרגיה ולכן גם צורך אנרגיה. גם החומר שמתקן את עצמו יבזבז ויצטרך אנרגיה חיצונית.

מה שכתבתה בהתחלה אני לא מבין ואני לא יכנס בזה כי אני לא ממש מבין באלגוריתמים..

בקשר לחומר שמתקן את עצמו-

אני יחפש לך גם כן כתבה באינטרנט מה בדיוק הפטנט ואז אולי זה יהיה יותר ברור.

כעיקרון הם מנסים לחכות את גוף האדם. גם אם לא תאכל באותה שניה הגוף שלך יוכל לסתום חורים אבל שמדובר על אותו חומר ברור שלא לנצח

התיכנון העתידי שלהם זה לעשות את זה בצינורות (כמו ורידים) שמתי שאתה שובר אחד פשוט נשפח נוזל שאחר כך מתקשה.. זה כל הרעיון[br]פורסם בתאריך: 19.10.2008 בשעה 22:00:15

בקשר לקוד הם אמרו שהם לוקחים מאות קטנים וחלשים עושים את התהליך ואחרי הזיווג חוזירם על זה שוב

עם איזה קודים? מתכנתים עוד הרבה חלשים שוב פעם?

פורסם

האלגוריתמים האלה קיימים, ואף עובדים בפועל.

לי יצא לממש אחד כזה במסגרת התואר.

אני אשמח אם תוכל להביא קצת חומר בנושא כדי שאני אוכל להבין. תודה.

פורסם

קבל הרצאה מאוניברסיטת בן גוריון של ד"ר רחל בן אליהו.

מסביר את זה די טוב.

[attachment deleted by admin]

פורסם

בכתבה הם הזכירו את פרופסור משה זיפר מאוניברסיטת בן גוריון.

זיפר זה אני ! :)

לדעתי האלגוריתמים הגנטיים האלה זה סתם נסיון של המתכנתים לחסוך לעצמם זמן בכתיבת אלגוריתמים נכונים ולקוות שהמחשב יידע לעשות את זה כמו שצריך (ובקיצור - אני מעדיף שה' יברא הכל מושלם מאשר ישים איזה תא אי שם ויחכה שמשהו יתפתח ממנו).

בדברים כמו שחמט וכדומה - באמת שיש מקום לאלגוריתמים שכאלה, אבל יש הרבה מקומות שראיתי שמנסים לדחוף בכח את האלגוריתמים האלה (בעיית 8 המלכות למשל) וזה נראה לי בזבוז זמן.

פורסם

נכון שלפעמים משתמשים באלגוריתם גנטי כשלא באמת צריך (אני מכיר עבודות שנעשו עם זה רק כי זה נראה מגניב), אבל יש בעיות שמאד קשה לפתור בזמנים סבירים בדרכים רגילות, והשימוש באלגוריתמים הגנטיים מאד מקצר את התהליך.

ב-MATLAB יש toolbox של אלגוריתם גנטי (מובנה בעיקר עבור אופטימיזציות) ודי קל להשתמש בו, למי שמעוניין.

פורסם

זיפר זה אני ! :)

לדעתי האלגוריתמים הגנטיים האלה זה סתם נסיון של המתכנתים לחסוך לעצמם זמן בכתיבת אלגוריתמים נכונים ולקוות שהמחשב יידע לעשות את זה כמו שצריך (ובקיצור - אני מעדיף שה' יברא הכל מושלם מאשר ישים איזה תא אי שם ויחכה שמשהו יתפתח ממנו).

בדברים כמו שחמט וכדומה - באמת שיש מקום לאלגוריתמים שכאלה, אבל יש הרבה מקומות שראיתי שמנסים לדחוף בכח את האלגוריתמים האלה (בעיית 8 המלכות למשל) וזה נראה לי בזבוז זמן.

בבעית 8 המלכות דוחפים את הקוד הזה רק כי קל להסביר איתו את עקרונות התכנות הגנטי... אף אחד לא באמת פותר בעיה כזו פשוטה עם אלגוריתמים גנטיים.

אלגוריתמים גנטיים ברמתם הגבוהה (או זה שבאמת עושה משהו ולא רק בשביל להסביר את העקרונות) .

ובנגוע לטענה שאלגוריתמים גנטיים הם רק נסיון לחסון זמן לרשום נכון - הלוואי וזה היה נכון אבל זו שטות מוחלטת.

1) אלגוריתמים גנטיים נועדו לסטים מאוד ספציפיים של בעיות.

2) אלגוריתמים גנטיים נועדו לבעיות שאין להם פתרון מדויק בזמן סביר (לא משנה באיזה אלגוריתם "נכון" תשתמש), ויש צורך בפתרון מקורב.

3) אלגוריתמים גנטיים הלכה למעשה ממש , אבל ממש לא יותר פשוטים או חוסכים זמן....

פורסם

מפליא אותי בכל פעם מחדש, לגלות שיש אמריקאים כל כך טיפשים...

פורסם

זו דרך מוזרה להראות שהוא טועה, לי הוא דווקא נראה כמו אידיווידואל דיי אינטיליגנטי, גם בלי השטויות של הדת הנוצרית יש לו

כמה טיעונים מאוד מעניינים ונכונים, לומר שהוא טיפש כי הוא לא מאמין בדת מסויימת זה טיפשי לכשעצמו...

פורסם

אתה מביא לפורום מדע וטכנולוגיה, לשיחה על אלגוריתמיקה, סרט של איש דת שאומר שאבולוציה זה שטויות? אל תצפה שכל התגובות יהיו אוהדות.

וכן, לדעתי יש בארצות הברית הרבה פנאטים דתיים שמאמינים בדברים מוזרים עד כדי טפשות. זה נכון לגבי כל מקום בעולם - גם אצלנו, בכל כתבה של ynet או nrg על מדע (ביחוד על דינוזאורים, על המפץ הגדול, תקופות הקרח ונושאים דומים), אתה תראה בטוקבקים כמה תגובות דתיות על גיל היקום (5779 אם אני לא טועה?).

אבל אתה לא יכול להכחיש שבארצות הברית, כמות הדעות הקיצוניות (וגם כמות הקונספירציות, אבל זה כבר נושא אחר), והעומצה שלהן, היא מוגזמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים