עבור לתוכן

חומר חדש התגלה - סיליקון שחור

Featured Replies

פורסם

ע"פ הכתבות, החומר החדש שהתגלה לגמרי במקרה, מאופיין ברגישות לאור הגדולה ב 100 עד 500 פעם מסיליקון רגיל, סופג פי 2 כמות אור מסיליקון רגיל ומסוגל לזהות גלי אינפרא אדום הבלתי ניתנים לגילוי באמצעות טכנולוגיית סיליקון הקיימת היום.

הגילוי יוכל להביא לפריצות דרך משמעותיות בתחומים כגון צילום וראיית לילה.

קישור:

http://www.nytimes.com/2008/10/12/business/12stream.html?_r=3&oref=slogin&oref=slogin&oref=slogin

הופנה דרך:

http://gizmodo.com/

פורסם

ואו..... :yelclap:

פורסם

תודה..

אחלה חדשות לשמוע על הבוקר.

אגב, שמתם לב איך הם ייצרו אותו?

נראה לי שלזה התכוון ד"ר אוויל כשהוא אמר "לייזר".

פורסם

טוב לשמוע,

גם מתחילים לייצר כאן מלח שחור מעניין איזה טעם יש לזה :smile1:

פורסם

הולי שיט!

אתם לא קולטים עד כמה זהתגלית הזו משמעותית!

סיליקון זה אחד החומרים הכי נפוצים והזולים על כדור הארץ- מה שהופך אותו למושלם מבחינה כלכלים לייצור של כל דבר שהוא (כמו ברזל)- ויצא שהוא הכי מתאים לשמש בתור מוליך למחצה.

ממוליכים למחצה עושים רכיבים שקולטים\ פולטים אור, או מעבירים זרם חשמלי בצורה מבוקרת. הבעייה עם סיליקון היא שהוא לא יעיל במיוחד... למעשה, הוא לא יעיל בכלל בשימושים אופטיים- אבל בגלל שהוא זול והשקעה בשיפור תהליכי הייצור שלו תורמת לכל מיני מטרות, אז מסתדרים איתו.

אם החומר הזה הוא בעל מעבר אלקטרונים ישיר (או איך שלא קוראים למעבר ישיר של מטען בלבד מרמת הערכיות לרמת ההולכה של החומר... כבר קצת חלוד בזב :P) זה אומר שיוכלו לעשות לייזרים ולדים הרבה יותר קטנים, קולטי שמש הרבה יותר יעילים, ועוד הרבה הרבה דברים נחמדים...

תארו לעצמכם מחשב נייד, 14'', כשה"גג" שלו זה קולטי שמש, וכל התקשורת בין הרכיבים היא אופטית (האותות בין הזיכרון למעבד ושאר הרכיבים לא חשמלי אלא ע"י ליזרים).

כבר היום יש פיתוח של התקנים שמתקשרים בצורה אופטית, אבל עכשו יוכלו להקטין אותם הרבה יותר ולהוזיל אותם הרבה יותר.

בקיצור, מדהים!

וכנראה זה נתן לי רעיון לתואר השני שלי :)

פורסם

אתה לומד הנדסת חומרים לא בב"ש לא?

בכל אופן זה חדשות מרעישות במיוחד מצד אחד, אבל מצד שני זה משהו שהיו אמורים לצפות.

ידוע שיש שאריות כוכבים בחלל ששואבות אור בצורה יוצאת מן הכלל, ושאפשר לראות אותן מממש רחוק למרות שלא אמורים כי יש שם שדה חשמלי חזק. לאף אחד אין מושג מה החומר הזה, ולא אפשרי להגיע לאיו מתישהו במאה הקרובה עם הטכנולוגיה שיש לנו כיום כי זה רחוק מדי. אולי זה סיליקון שחור?

פורסם

סיימתי שנה שעברה הנד' חומרים בבאר שבע.

לגבי הכוכבים- לא נראה לי שזה סיליקון שחור... יש מאות אלפי אופציות לחומרים שונים...

פורסם

חברה יכול להיות לזה שימוש ביצור מיקרו שבבים ?

פורסם

ואו, נשמע כמו פריצת דרך ענקית.

ממה עשויים חיישני ה CCD ? גם כן סיליקון לא ?

פורסם

אכן כן.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

תהרגו אותי אבל לא מוכרים סיליקון שחור לאיטום בחנות לחומרי בנייה וציוד טכני? :kopfpatsch:

http://www.getmsds.co.il/81158l.pdf

פורסם

שם הוא התגלה בהום סנטר מחלקת בניין.

פורסם

אתה לומד הנדסת חומרים לא בב"ש לא?

בכל אופן זה חדשות מרעישות במיוחד מצד אחד, אבל מצד שני זה משהו שהיו אמורים לצפות.

ידוע שיש שאריות כוכבים בחלל ששואבות אור בצורה יוצאת מן הכלל, ושאפשר לראות אותן מממש רחוק למרות שלא אמורים כי יש שם שדה חשמלי חזק. לאף אחד אין מושג מה החומר הזה, ולא אפשרי להגיע לאיו מתישהו במאה הקרובה עם הטכנולוגיה שיש לנו כיום כי זה רחוק מדי. אולי זה סיליקון שחור?

יש הבדל בין "לשאוב" אור לבין לבלוע אור.

לשאוב אור יותר פונה לחורים שחורים שמעקמים את קרני האור אליהם, ומרגע שהם עוברים קו מסויים שום דבר (גם אור) לא יכול לברוח.

לבלוע אור זה פשוט לא להחזיר ספקטורם מסויים כאשר מכלול שכאלה פוגע בך. התכונה הזאת אחראית לצבעים השונים שאתה רואה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

נשמע תמוה ביותר. מה ז"א סיליקון שחור? זה נשמע לי כמו מבנה חדש של אטומי סיליקון שמגדיל את שטח הפנים או משהו כזה...

אגב, לזה שאמר שבגלל שסיליקון נפוץ כ"כ, זה אומר שהוא זול, זאת טעות...הסיליקון מצוי ברובו בתור חול (סיליקון דו חמצני אם אני זוכר את זה נכון), ולזקק את הסיליקון עד לרמה הטהורה שאנחנו זקוקים לה בתעשיית ה-SEMCON זה לא בדיוק זול...אז אמנם יש פוטנציאל...אבל אל תמהרו להסיק שזה יגיע לשוק כ"כ מהר.

אגב, אני לא בטוח שמדובר פה בחומר חדש, אלא במבנה חדש (אולי אלוטרופ?). רוב תעשיית החומרים המתקדמים עוסקת דווקא בגילוי מבנים חדשים מיקרוסקופיים לחומר. מה שמיוחד בהם זה שהחומר מקבל את התכונות שלו מהמבנה שלו ולאו דווקא מהיסודות/תרכובות מהן הוא בנוי. זה מאפשר הרבה מאוד דברים שמקודם לא התאפשרו כמו חומר עם מקדם שבירה שלילי, שזה דבר מדהים כשלעצמו.

פורסם

זה לא מדוייק... חומרים מסוגלים לקבל מבנים גבישים מאוד ספציפיים, וזה כמעט בלתי אפשרי להכין אותן או לאלץ אותם לקבל מבנה גבישי שונה.

מה שיותר פראקטי זה לשנות את גודל הגרעין של החומר, מה גם משפיע בצורה די חזקה על התכונות שלו...

לגבי זיקוק של סיליקון- הזיקוק הראשוני עד כמה שאני זוכר זה כמו זיקוק של ברזל- בתנור גדול עם כל מיני אווירות שונות שמנקות אותו- אולי התהליך קצת שונה מזיקוק ברזל ויקר יותר, אבל לא בצורה משמעותית (עד כמה שזכור לי...)

אחרי זה כדי להגיע לניקיון הסופי זה כבר פחות בעייתי- את זה עושים בשיטת צ'וחראלסקי תוך כדי ייצור הנקניק שממנו חותכים את הוואפרים (סעמק שכחתי איך קוראים לזה).

והסילוקון השחור זה לא סיליקון נקי- זה סיליקון סולפיד או משהו כזה...

ואיך שטח פנים קשור לשחור :s05:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים