עבור לתוכן

איך המוצאה השפה המדורנית? מאז ועד היום..

Featured Replies

פורסם

היום בשיעור "היסטוריה" תהיתי לי. איך הומצאה השפה? הרי היא לא הייתה קיימת מאז ומתמיד, איך שהוא היא נוצרה ממשהו. חשבתי וחשבתי- את השפה שלי למדתי מהסביבה והההורים והמשפחה שלי. הסביבה למדה מהסביבה שלה לפני וכך הלאה. אבל מאיפה למדו האנשים הראשונים על כדה"א? איך זה שהם פיתחו מספר שפות, יודעים לדבר עם אנשים אחרים בשפות שונות וכדומה? איך זה שהקדמונים או האנשים הראשונים המדוברים למדו את השפה? כי בשביל לפתח שפה צריך שפה לפני, אז על מה הם היתבססו? על מה? כי הרי אולי הם לא היו מדברים במיליםי ומציגים בפנטומימה נגיד מצביעים למעלה ומראים שמש, ירח וכדומה ואז פיתחו להם מילים, אבל איך זה שהגענו למצב שממספר מילים בסיסיות של- " גא גא בגאגא" {בוא נלך לצוד(סתם המצאתי)} אנחנו היום מדברים במכלול עצום של מילים שבלתי נספר?

אז מה פשר כל הסיפור הזה? האם קיימת לזה תשובה?

מאיפה השפה נולדה!?

פורסם

סה"כ אני חושב שהשפה התפתחה מהצלילים שבני האדם שמעו ולאט לאט עם השנים זה התפתח למובנים של היום.

לפחות לפי ההיגיון זה נראה לי,לך תדע מה הקדמונים האלה חשבו לעצמם :screwy:.

ואי אפשר לדבר על השפה לבד כי השפה האנושית היא גם כתיבה וקריאה של סימנים.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

למען האמת יש שם למושג הזה - פידג'ין (בגוגל Pidgin) מדובר בשפות שמתפתחות (במאה המודרנית מדובר בעירובים של שפות שונות) שנועדו על מנת לגשר בתקשורת.

אחת הדוגמאות המדהימות מהמאה האחרונה היא "שפת הסימנים של ניקרגאוה", זו שפה שהתפתחה מאז שנות השבעים, בבתי ספר לחרשים בניקרגואה. מדובר בשפה שהתפתחה מתוך צורך של יושבי המוסד לתקשר אחד עם השני (בגווטמלה לא מלמדים שפת סימנים באופן רשמי) .

השפה הזו כל כך מפורסמת מכיוון שלמרות שהיא יחסית שפה מורכבת ועשירה, היא מהשפות הבודדות שהתפתחו במאה האחרונה ותוך מעקב מתמשך של בלשנים, מה שלימד באופן חסר תקדים על התפתחות שפה חדשה.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A4%D7%AA_%D7%94%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%9D_%D7%A9%D7%9C_%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%90%D7%94

ממליץ לקרוא בנושא.

פורסם

השפה לא נוצרה אלא התפתחה הדוגמא הכי טובה וקרובה היא להביט בתינוק כאשר הוא מאמן את הכישורים הורבלים ע"י ניסוי וטעיה וכמובן בהדרכה הורית וחברתית המיומנות גוברת ( לא אצל כולם כמו שאפשר לראות בכל ת'רד אבל עם תגובות בונות יכול להיות שיפור )

העיניין שתינוק לא ממש מבין מה הוא אומר והוא לומד את המשמעות ע"י ניתוח המשובים ( זה בכללי ) עוד חומר אפשר לראות בקורסים של פסיכולוגיה התפתחותית .

יש את הענף של השפה הפיזית ( גופנית ) דבר מעניין כשלעצמו ( על המחוות הגופניות והתפיסה השונה של כל תרבות של התנועה ) .

פורסם

צודק זה שמעלי.

תקשורת קיימת אצל כמעט כל היצורים החיים. אפילו חיידקים מסוגלים לתקשר זה עם זה באמצעות כימיקלים שונים (סוג של הורמונים). בע"ח חברתיים פיתחו דרכי תקשורת מתקדמות יותר שגם אפשרו לתרגם אלמנטים מהעולם לשפה (לדוגמא - ריקוד הדבורים). שפה אוניברסלית וגמישה, במיוחד שפה מדוברת, ייחודית כנראה רק למשפחת ההומנידים, שאנחנו (האדם הנבון) הוא השריד היחיד שלה. ההשערה היא שהשפה התפתחה במקביל לגידול בנפח המוח ולשינויים במבנה תיבת הקול. תקשורת מתקדמת יותר גם אפשרה לאבותינו לתאם את פעולתיהם באופן מדויק יותר, להפוך לציידים יעילים יותר, לעבוד ביתר יעילות כקבוצה ובאופן כללי לשפר את ההשרדות שלהם.

יכולת השפה מובנת בכל אחד מאיתנו, זהו אלמנט נוירולוגי-התפתחותי. לעומת זאת, התפתחות שפות ספציפיות הוא נושא אחר לחלוטין, שפות שונות התפתחו בקבוצות שונות ובמקומות שונים. השפות הושפעו מהעולם סביב אותן קבוצות. עם חלוף הזמן, נדידת עמים ושינויים נוספים השפות עברו אבולוציה. זהו נושא מאוד מורכב (קיים כאסכולה נפרדת באקדמיה).

פורסם

פאנגי

סתם לאנקדוטה

בזמן מלחמת העולם השניה האמריקאים השתמשו בקבוצה של אידיאנים ( לא זוכר מאיזה שבט נידח ) שהיו מעבירים הודעות בקשר בצורה בילתי מוצפנת והגרמנים עם כל מכונות פיענוח הצופן שלהם לא היו יכולים לפענח

אולי הפיטריה יוכל להוסיף

פורסם

פאנגי

סתם לאנקדוטה

בזמן מלחמת העולם השניה האמריקאים השתמשו בקבוצה של אידיאנים ( לא זוכר מאיזה שבט נידח ) שהיו מעבירים הודעות בקשר בצורה בילתי מוצפנת והגרמנים עם כל מכונות פיענוח הצופן שלהם לא היו יכולים לפענח

אולי הפיטריה יוכל להוסיף

http://en.wikipedia.org/wiki/Code_talkers

תקרא את המאמר, דווקא הגרמנים התכוננו היטב למלחמה ולכן כמעט ולא נעשה שימוש בקוד הזה בחזית האירופאית, עיקר השימוש היה בחזית הפאסיפית. ד"א, המומחים מס' 1 בפיצוח קודים בזמן המלחמה לא היו הגרמנים, אלא הבריטים שהיו הראשונים שעשו שימוש במחשבים לפיתוח קודים.

פורסם

הפלישה לנורמנדי היא דווקא כן באירופה ( אני חושב שאתה יודע זאת )

Fourteen Comanche code talkers took part in the Invasion of Normandy, and continued to serve in the 4th Infantry Division during further European operations.

הרבה / קצת - מילים של יחס

אני רק רציתי להרחיב את הדיון ( לא לקבל קיטון של צוננים )

פורסם

דווקא כן מעריך את התגובה שלך. כל כך מעט אנשים יודעים היום על מלחמת העולם השניה והארועים בה.

התגובה שלי באה להרחיב, לא לתקוף. בפסקה המלאה רשום שנעשה שימוש מוגבל בקוד בחזית האירופאית.

מצטער אם הבנת לא נכון את תגובתי.

פורסם

קפץ לי אז המחשבה ששפה היא קוד או לא

כי אם כן אז צריכים לפענח אותה

ואם לא אז ליכאורה האינדיאנים האלו הוכיחו את זה

לאחר מכן חשבתי ששפה היא למעשה מייצג

מיצג מערכת ערכים והיתיחסויות לכן למרות שאפשר לשער שהאדם יצא ממקום אחד ( אפריקה ) כאשר הוא מתקשר בצורה מילולית ובשפה שהיא די עשירה כדי להחזיק אותו במסע ( גם של קילומטרים וגם על טווח הזמן ) השפה האנושית השתנתה מתרבות אחת לשניה מפני שגם שפה היא פונקציה של זמן ומקום - והינה לך עוד אספקט לאיך שפה מתפתחת ויננה נוצרת .

למרות שאני יודע שמקצועות מסוימים ו / או מצבים חדשים דורשים הרחבה של אוצר מילים ( וכאן זו עדות על יצירה ולאו דווקא על היתפתחות )

מה אתה אומר ?

פורסם

זה ממש לא התחום שלי... אבל אני אנסה לדלות משהו מידע הרדוד והדלוח שלי.

אני יוצא מנקודת מבט אבולוציונית שטוענת שיכולת מסוימת מתפתחת ושורדת בגלל שיש לה חשיבות בהשרדות הפרט ובהתאמתו לסביבה (עיקרון survival of the fittest). יכולת תקשורת אונירבסלית, כמו שיש לנו, להבדיל מאמצעי התקשורת המוגבלים יותר שיש לבע"ח אחרים, מאפשרות לנו להתאים את התקשורת לתנאים משתנים.

אחת הטענות של אנטרופולוגים היא שהסיבה שהמין שלנו (האדם התבוני) ואבותיו הישירים שרדו, למרות שאנחנו חלשים יותר, צריכים לסחוב מוח גדול ובזבזני, פוריים פחות וכו' היא בגלל היכולת שלנו להסתגל לתנאי הסביבה שהשתנו בצורה דרסטית במהלך מאות אלפי השנים האחרונות (והמיליונים שלפני כן אם מדובר באבותינו הקדמונים).

נשלב את הידע (או התאוריה) הזאת עם ההבנה שבני אדם חייבים לחיות בקבוצה ולהיות מתואמים בינהם על מנת לשרוד באופן מיטבי ונראה שהמסקנה שאתה הגעת אליה היא נכונה באופן כללי, ואני ארחיב. שפה היא הדרך שלנו לבטא את עולמנו הפנימי בפני אחרים. העולם הפנימי שלנו מורכב מהאופן שבו אנחנו רואים את העולם דרך חושינו בשילוב זכרונות, דמיון, הסקנת מסקנות וכו'. העולם הפנימי של כל אינבידואל תלוי הן בגורמים אישיים והן בעולם החיצוני הסובב אותו. היכולת להתמודד עם מצבים חדשים ולא מוכרים דורשת גמישות של העולם הפנימי האינדיבידואלי - לדוגמא, דימיון מפותח. השפה שלנו היא לכן קוד מייצג לא לסביבה, אלא לעולם הערכים, הדימיון והתפיסה הפנימיים של הקבוצה הדוברת אותה (כפי שציינת). בשל הגמישות המחשבתית שלנו והתנאים הכל כך שונים שבני אדם שונים חיים בהם, העולם הפנימי שלנו משתנה מאוד מקבוצה לקבוצה, לכן קשה כל כך לתרגם בין שפות של תרבויות מרוחקות.

אני מקווה שלא הסתבכתי כאן יותר מדי...

פורסם

לחלוטין לא הסתבת

ותודה

כי כעת מובנות לי ההבדלים בין השפות

לדוגמה שפה גופנית - דומה בהרבה מיקרים ללא קשר בין תרבויות ו / או שפה מילולית בסיסית כגון בכי ו / או צחוק ( ההבדלים הם בשימוש כלומר בתיזמון של הבעת הרגשות הללו שהם ניגזרת תרבותית ) מובנים כמעט בכל תרבות

או למשל קריאות צער

קריאות קרב

קריאות פחד

אלו הן דגמאות להתפתחות השפה החברתית

וכל השאר הן התפתחויות של העולם הפנימי

אולי לא הרחבתי כי אני באמצע העבודה וחייב לזוז

אבל תודה

פורסם

קפץ לי אז המחשבה ששפה היא קוד או לא

כי אם כן אז צריכים לפענח אותה

השפה היא קוד - צריך לפענח אותה.

בדיוק כמן שאני אבתוב לך עכשיו ^%ܶx ואתה לא תדע מה רשמתי, וגם אם אגיד לך את ההגייה של המילה שרשמתיי, לא תוכל לדעת מה היא אומרת, כי אתה לא יודע איך לתרגם את זה, אתה לא יודע את המפתח לקוד-אתה לא יודע את השפה.

פורסם

דווקא אני כן יכול

מה שכתוב לך שם זה :" העכביש צודק "

בבקשה תוכיח את ההפך ( שים לב למילה תוכיח ופירושה לא על ידי התלהמות ו/או ויכוח ו/ או הצתדקות ו/ או בכיינות ו / או התפנקות או כל דבר אחר מלבד - הוכחה שהיא מסבירה את החוקיות של הסימנים ) אם זה כבד עליך לך תפתח בערך אבן הרוזטה שעזרה לפצח את קוד כתב החרטומים כמו כן כל פיענוח קוד / צופן אשר מסתמך על רפטציה של תנועות ועיצורים .

יאללה ביי .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים