עבור לתוכן

כמות האלכוהול שיוצאת בשתן

Featured Replies

פורסם

כן רק צריך לא לפספס את האסלה. :)

האמת כשאתה מקיא מאלכוהול זה בד"כ באוטו או על עצמך

כמו שאומרים, מניסיון אישי.

פורסם
  • מחבר

לא אתה לא צודק, כי כל אדם מושפע בצורה שונה מאלכוהול.

דיברתי על גולדסטאר :)

פורסם

איזה שטויות. סליחה אבל הדוקטור הזה טועה בגדול, תישתו הרבה וודקה עד שתהיו מסטולים רצח, ואז כעבור חצי שעה של טיול יבוא הפיפי וכשתשתינו כימעט חצי מי הסטלה תעבור אולי אפילו כל הסטלה תעבור :xyxthumbs: סתם דוקטור גיק שלא שתת בחיים שלה אפילו אקסל.

פורסם

בואו נארגן כל מיני עובדות:

השפעה של האלכוהול היא רק כאשר הוא מתפרק בדם -> מגיע למוח -> ואז מתחבר שם אם כל מני קולטנים שגורמים לך את התחושה השיכרות.

כאשר הדם ביחד עם האלוכהול מגיע לכבד, הכבד מפרק אותו למרכיבים שאינם משפיעים על המוח, חלק מהמרכיבים הגוף אוגר וחלק הוא מפנה לשתן.

עם הזמן האלכהול שבדם (חלקו במצב רגיל וחלקו מפורק) והאלכהול שלא נספג בדם עוברים לשלפוחית השתן כי לגוף אין מה לעשות איתם והוא צריך להיפטר מהם.

פעולת ההשתנה עצמה לא מפקחת כי השתן שלך נמצא בשלפוחית השתן הרבה לפני שאתה משתין אותו וברור מאליו שמה שנמצא בשלפוחית לא יכול להשפיע על המוח.

ומניסויים שערכתי (לטובת המדע כמובן) גיליתי שלא עוברת לי הסטלה אחרי שאני משתין, כשאני מקיא אני מרגיש יותר טוב אבל עדיין שיכור ושלפספס את השירותים בבית זה ממש זין.

פורסם

אתה יכול לכתוב אי אילו מילים יפות בלקסיקון רפואי אבל כל עוד זה לא עומד במבחן המציאות, אין לזה ערך.

אני מעיד, הרבה מחברי בחיים האמיתיים מעידים, חברי הפורום מעידים - שתן מוריד בטווח זמן קצר מאוד לא מעט מתחושת השכרות.

פורסם
  • מחבר

^^^

:xyxthumbs:

פורסם

^^^^^^^ :hizuk:

כדי גם שתקרא קצת על המתנול בויקפדיה ....

פורסם

אתה יכול לכתוב אי אילו מילים יפות בלקסיקון רפואי אבל כל עוד זה לא עומד במבחן המציאות, אין לזה ערך.

אני מעיד, הרבה מחברי בחיים האמיתיים מעידים, חברי הפורום מעידים - שתן מוריד בטווח זמן קצר מאוד לא מעט מתחושת השכרות.

תגיד אתה רציני?

השתנה לא עושה שום דבר חוץ מלרוקן את שלפוחית השתן, זה לא עושה לך דיאליזה לדם ומנקה את המערכת.

אין שום קשר בין השתן שיוצא מהגוף שלך לאלכוהול שכבר נמצא בדם שלך ומשפיע על המוח שלך, כמו שמישהו אמר בהתחלה, יכול להיות שעצם הפעולה של לקום להשתין ולהתרכז בלכוון את הקטנציק שלך גורמת לך להרגיש טיפה יותר מפוכח.

במקרה הכי קרוב לתיאוריה שלך, בגלל הפינוי של שלפוחית השתן עוד קצת אלכוהול יופנה לשלפוחית אחריי שהיא התרוקנה, אבל אני מאד בספק שתרגיש את זה ממש בזמן ההתפנות.

פורסם
  • מחבר

^^^^^^^ :hizuk:

כדי גם שתקרא קצת על המתנול בויקפדיה ....

אתה בטח מתכוון לאתנול ולא מתנול, כי אני לא מחפש למות, רק לשתות ולהשתין.

ומון מייג', זה בדיוק הרעיון של הת'רד. ההסבר המדעי מובן. הבעיה היא שהמציאות סותרת אותו קצת.

אני רק מחפש את הסיבה האמיתית, הגורם הנוסף שאני מפספס כל פעם מחדש.

פורסם

כמה תוספות.

* אלכוהול מפורק רק בכבד, לא בדם, לא בכליות, לא במוח ולא בטחול. יכולת פירוק האלכוהול בכבד משתנה מאדם לאדם.

* האלכוהול פועל על המוח, לא תוצרי הפירוק שלו (בתחילה אצטיל-אלדהיד ובסופו של דבר מים ו-CO2).

* כמו שהרופאה מבלייזר אמרה, רוב האלכוהול עובר פירוק בכבד (שם הוא גם משמש כמקור אנרגיה), רק מיעוטו מופרש בנוזלי הגוף. אם השתן מסריח מוודקה זה בגלל שא' - שתן מסריח וב' - מספיק ריכוז קטן מאוד של אלכוהול בשביל ריח (האף הוא אחד האברים הרגישים ביותר שלנו, רגיש פי 1000 ויותר מחוש הטעם).

* אלכוהול משפיע על מנגנוני הבקרה של הכלייה וגורם למעשה לשיתון ולהתייבשות. ריקון השלפוחית כשלעצמו, כפי שציינו לפני, לא משפיע על על קצב פעולת הכלייה (לפחות לא בטווח הקצר).

* אלכוהול משמין (יש בו קלוריות כמו בסוכר).

* לגבי המתנול - זה באמת לא כיף, המתנול עובר פירוק על ידי אותם מנגנונים הכבד המפרקים את האתנול (אלכוהול), אבל תוצר הפירוק הוא פורמלדהיד (כן, החומר האהוב על המכון לרפואה משפטית) שגורם לנזקים רבים בגוף - במיוחד למוח ולעצב הראיה (גורם לעיוורון).

* לא הייתי סומך על מחקרים רפואיים שנעשים לאחר כמה כוסות בירה וצ'ייסרים. אם שותים - לא חוקרים!

הערך בוויקיפדיה בנושא מאוד מרשים בהיקפו ובדיוקו

http://en.wikipedia.org/wiki/Effects_of_alcohol_on_the_body

פורסם

אם שותים - לא חוקרים!

:smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים