עבור לתוכן

אני לא מאמין שדווקא באתר הזה עדיין לא פתחו &#1

Featured Replies

פורסם

http://news.walla.co.il/?w=//1342556

תקציר קטן שתבינו על מה מדובר:

"הניסוי יפער שורה ארוכה של חורים שחורים קטנים שיגרמו לרעידות אדמה, לגלי צונמי ענקיים, ואף יבלעו את כדור הארץ על כל יושביו."

והם לא אנשים מהשורה, הם מדענים!.

פורסם

א.נפתח נושא כבר על הכתבה הזאת

ב.נפתח נושא כבר על המאיץ חלקיקים הזה

ג.לא יקרה כלום (זאתאמרת יש של פחות מ1 אחוז אבל זה עדיין אפשרי)

פורסם

אני חושב גם שנפתח יותר מדיון אחד על כל נושא

פורסם
  • מחבר

אההה חחח

פורסם

לא הייתי מאמין למדען שאומר את זה:

"אם אתם יכולים לצפות בניסוי מהירח - תעשו זאת"

אתה יודע למה?

אומנם אני לא פיזיקאי, אבל יש לי תחושה קטנה שאם כדוה"א

ייבלע על ידי חור שחור, גם הירח לא בדיוק יישאר שלם...

פורסם
  • מחבר

הוא התכוון לזה כאילו שיהיה לנו "כרטיס במושבים הראשונים לסרט "סוף העולם"" או יותר נכון היקום וכמובן שאחרי זה הוא גם ימות (זה שעל הירח.)

פורסם

האמת

הסיכוי שיווצר חור שחור הוא קטן

הסיכוי שהחור הזה יבלע את כדור הארץ קטן הרבה יותר

והסיכוי שהחור השחור יבלע גם את הירח הוא עוד יותר קטן

אבל מה שכן כל הסיכויים האלה יותר גדולים מ0 ולכן אפשריים ברמה תיאורטית (גם אפשרי שיהיה חור שחור שיבלע את כדור הארץ כולו אבל לא את הירח)

מה שכן על סכנה שלא תבוא הcrowbar שלי כבר מוכן ליד הכרית

פורסם

אפשר לסכם את זה בפשטות לא יקרה כלום. למה?

2 סיבות פשוטות.

1) התהליכים שהולכים להווצר במאיץ החליקיקים מתקיימים בייקום בכל רגע נתון ברמות רמות האנרגיה הרבה יותר גבוהות, ומדובר כאן בסדרי גודל עצומים.

2) מבחינה סטיסטית טהורה אנחנו לא לבד ביקום הזה, גם אם אנחנו היחידי במצבור הכוכבים שלנו ואפילו בגלקסיה עדיין יש מקום לאלפי צילוויזציות ומבחינה סטטיסטית חלקן יותר מתקדמות מאיתנו והפעילו ניסויים כאלה בעבר ואף מעבר לכך.

אם היה כלכך פשוט להשמיד את הייקום שלנו ועוד את כדור הארץ הוא כבר מזמן היה מושמד, אם Micro rogue black holes היו נוצרים כדרך הטבע בייקום מכל שטות מפגרת כמו פלוץ של כוכב ניוטורנים או סופרנובה מזמן כבר היקום לא היה קיים, או לפחות לא כמו שאחנו מכירים אותו כיום.

ושלא נדבר על תאוריות מגוכחות אחרות כמו דרדור הייקום כולו ל-false vacuum state או כל דבר אחר...

פורסם

בואו נפסיק את הדיון הזה, מכיוון שיש כבר דיון כזה טוב?

פורסם
  • מחבר

אפשר לסכם את זה בפשטות לא יקרה כלום. למה?

2 סיבות פשוטות.

1) התהליכים שהולכים להווצר במאיץ החליקיקים מתקיימים בייקום בכל רגע נתון ברמות רמות האנרגיה הרבה יותר גבוהות, ומדובר כאן בסדרי גודל עצומים.

2) מבחינה סטיסטית טהורה אנחנו לא לבד ביקום הזה, גם אם אנחנו היחידי במצבור הכוכבים שלנו ואפילו בגלקסיה עדיין יש מקום לאלפי צילוויזציות ומבחינה סטטיסטית חלקן יותר מתקדמות מאיתנו והפעילו ניסויים כאלה בעבר ואף מעבר לכך.

אם היה כלכך פשוט להשמיד את הייקום שלנו ועוד את כדור הארץ הוא כבר מזמן היה מושמד, אם Micro rogue black holes היו נוצרים כדרך הטבע בייקום מכל שטות מפגרת כמו פלוץ של כוכב ניוטורנים או סופרנובה מזמן כבר היקום לא היה קיים, או לפחות לא כמו שאחנו מכירים אותו כיום.

ושלא נדבר על תאוריות מגוכחות אחרות כמו דרדור הייקום כולו ל-false vacuum state או כל דבר אחר...

תאמין לי אתה :cool2:

חחח

פורסם

לך תדע, אולי חלק מהחורים השחורים שזיהו המדענים עד היום, הם של ניסויים כושלים של ציליויזציות יותר מתקדמות מאיתנו, שעשו ניסוי קצת יותר גדול משלנו וכתוצאה מכך החלה תגובת שרשרת. אחרי הכול, אם לא ראינו היווצרות של חור שחור מהתחלה(לדוגמא: עקבנו אחרי סופר נובה וכה), לא נדע בהכרח איך הוא נוצר.

סתם נקודה למחשבה ::) :s05:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים