עבור לתוכן

עומד לרכוש נגן ואני בהתלבטות קשה , IPOD touch VS Creative X-Fi

Featured Replies

פורסם

שלום , אני עומד לרכוש נגן בטוח עוד משהו כשבועיים אולי טיפה יותר ורציתי לקבל חוות דעת בעניין מאנשים שמבינים בנושא.

אז מה דעתכם ? IPOD touch המפורסם או ה Creative X-Fi החדש שעושה רעש!?

נ.ב עם זה חשוב הנפח שאני מתכוון לקנות הוא 8 GB , תודה לעוזרים.

פורסם

תספר את הדרישות העקריות ומה לא אכפת לך שלא יהיה בנגן

ואז נוכל למצוא תשובה יותר מתאימה לך :smile1:.

פורסם

בהחלט האייפוד, הסאונד של ה XFI לא טוב כמצופה, לא הרבה יותר מאייפוד לכן הוא עדיף עליו(במיוחד בגרסת ה 8GB שלא כוללת WIFI)

פורסם

אתה בטוח שההבדלי סאונד הם מינוריים?

לפי מה שהבנתי, כל הענין הוא שהצ'יפ הזה X-FI פשוט לא נתן שיפור לסאונד כמו שקריאטיב נתנה לנו להאמין שיקרה, אבל עדין האיכות סאונד של הנגן ברמה גבוהה.

ואם האיכות סאונד של האיפוד טאצ' זהה לשל הקלאסיק, אז אני חושב שההבדל יהיה לא קטן, לא?!? ???

פורסם

לא שמו שום צ'יפ, לקחו את הזן הרגיל, אותו נגן, שינו לו את הכפתורים, הוסיפו רמקול ועוד, וקראו לו "XFI"

זה סה"כ מצב איקוולייזר במסווה.

האמת, איכות הסאונד בטאץ' פחות טובה משל הקלאסיק.

אבל זה תלוי מה הוא מחפש.

אני לא הייתי מתקרב לנגן כמו XFI, במיוחד ששמו לו WIFI שבקושי מספיק לשעתיים סוללה.

אם כבר ההתלבטות בין האייפוד טאץ' לנגן אחר, אז תלוי.

פורסם

לפי ביקורות שקראתי באתרים בחו"ל, ברגע שמבטלים את פונקציית ה-X-FI איכות השמע משתפרת (וזאת למרות שה-X-FI הוא מה שאמור לגרום לשיפור של איכות השמע, בפועל זה לא ממש קורה).

אני אישית גם לא רואה שום סיבה לרכוש את ה-IPOD TOUCH - איכות השמע פחות טובה מנגן כמו ה-IAUDIO D2 לדוגמא והמסך שלו יכול להיות טוב יותר.

פורסם

לאף נגן או סלולארי- אין מסך שמתקרב לטאץ' או אייפון.

ל D2 יש גם מסך יותר קטן בהרבה, פחות טוב, בלי מולטי-טאץ' והכי חשוב- ממשק גרוע.

פורסם

כמו שאמרתי צריך לדעת מה האדם רוצה מהנגן

אולי הוא מוסיקה בלבד

או שאין חשיבות לסרטים. אולי אין צורך בWIFI

ודיי נראה שהאקס פי זה לא ממש זן באריזה שונה. על פי הביקורת בanything but ipod שבב שאקס פי

הוא לא כמו האקס פי בכרטיסי הקול בגלל צריכת האנגיה הגדולה שלה אז כנראה יש גרסא שונה שמתאימה לניידות.

וכמובן לא לשכוח את האזניות שמקבלים מהאקס פי שדיי מוסיפים לתמורה שלה למחיר.

פורסם

כאחד שיש לו IPOD TOUCH 8GB, אני יכול להמליץ לך בלב שלם על הנגן.

ובזמנו התלבטתי בינו לבין ה-D2.

המסך שלו נפלא, סרטים זה פשוט חוויה לראות עליו (כמובן ביחס של מסך לנגן, לא בהשוואה למסכי LCD TV).

איכות המוסיקה מצוינת (אני משתמש גם באוזניות איכותיות-CX300).

כל הפיצ'ירים הנוספים רק מוסיפים לחוויה:

הגלישה מאוד נוחה (לעומת PSP אם התנסית), לאחרונה גם יצאה גירסה 2.0 המאפשרת התקנת תוכנות צד שלישי.

אצלי לדוגמא כבר יש על המכשיר את קראש ו-SUPER MONKEY BALL, שאם תראה סרטונים ביוטיוב, הגרפיקה במשחקים האלה היא פשוט מדהימה ביחס למכשיר כ"כ קטן... פשוט כיף לשמוע מוסיקה ו"להרביץ" איזה משחק בקראש.

בנוסף יש תוכנה שנקראת REMOTE שלא עולה כסף (מבית אפל) וקל מאוד להפעיל אותה- ואיתה אתה יכול לשלוט בקלות על ספריית המוזיקה שלך במחשב (ב-ITUNES).

אולי הוא נראה לך גדול יחסית לנגנים אחרים, אבל הוא כ"כ דק, ובקלות נכנס לכל כיס. ומה לעשות- אפל יודעים לעצב מוצר והוא נראה הרבה יותר טוב מה-COWON D2... לעומת האייפוד, ה-D2 נראה ממש מגושם...

אם יש לך שאלה בקשר לאייפוד, אני אשמח לענות, יש לי אותו כבר 9 חודשים. :hi:

פורסם

לא שמו שום צ'יפ, לקחו את הזן הרגיל, אותו נגן, שינו לו את הכפתורים, הוסיפו רמקול ועוד, וקראו לו "XFI"

זה סה"כ מצב איקוולייזר במסווה.

האמת, איכות הסאונד בטאץ' פחות טובה משל הקלאסיק.

אבל זה תלוי מה הוא מחפש.

אני לא הייתי מתקרב לנגן כמו XFI, במיוחד ששמו לו WIFI שבקושי מספיק לשעתיים סוללה.

אם כבר ההתלבטות בין האייפוד טאץ' לנגן אחר, אז תלוי.

אני חושב שאתה ממש ממש מגזים עם ה-ZEN.

ה-x-fi הוא סה"כ ZEN רגיל + שיפורים קטנים, ולפי מה שהבנתי ה-ZEN הוא ממש נגן מעולה ואיכותי.

פשוט בגלל שציפו לשינוי משמעותי בסאונד שלא היה בסוף אז שמעו בעיקר אכזבות, אבל הנגן ממש לא אכזבה.

האיכות סאונד לא פחות טובה ( כמו שנאמר מעליי, רק להוריד את ה-x-fi הזה שזה כלום ), הנגן מרגיש הרבה יותר איכותי ורציני, כפתוקים יותר נוחים ועוד דברים קטנים שאני לא זוכר, ולפי מה שהבנתי אין עליה רצינית במחיר.

ואז מה ששמו לו WIFI שזולל סוללה, אתה לא חייב להשתמש.

זה די נשמע כאילו אתה מכור לאפל :-X

לא שאני אומר שהאיפוד טאץ' לא נגן מעולה, אבל בכל זאת, לא צריך לשלול את כל השאר.

היתרון של ה-zen הוא האיכות סאונד, נפח גדול יותר, גודל ( אבל מסך קטן ) ואוזניות ברמה גבוהה יחסית.

לעומת זאת, אם האיכות סאונד ושאר הדברים פחות משמעותיים לך, ויותר חשוב לך כל הגימיקיות הזאת של הטאץ', הממשק המגניב, כל התוכנות והמשחקים שאפשר להתקין, אז לך על ה-טאץ'.

אבל רק תחשוב, אולי כל ההנאה וההתלהבות מהפונקציות של הטאץ' יעלמו תוך חודש ( וזה קורה הרבה בגאג'טים ), אז לדעתי יהיה חבל שלא לקחת את הזן.

פורסם

אם יש לך שאלה בקשר לאייפוד טאצ' , אני אשמח לענות, יש לי אותו כבר 9 חודשים. :hi:

תגיד אפשר להתקין עליו מסנגר ?

פורסם

איך לעזאזל אתם מסים להשוות את ה- D2 לטא'ץ ? הטא'ץ עולה כפול ! אם לא יותר !

בלי קשר לי יש את ה- D2 ואני נהנה ממנו כבר שנה + , סוללה מעולה ! מסך מעולה ולדעתי ממשק מאוד נוח .

פורסם

החסרונות העיקריים של ה D2 הם המסך והממשק.

כל השאר אחלה.

אם הנגן נקנה בארץ, השיפור הפצפון בסאונד לא שווה תוספת של 500 ש"ח, ממש לא.

אם בחו"ל, הזן לא משתלם, עדיף לקחת את ה XFI.

פורסם

קראתי עכשיו סקירה ב YNET על ה IPOD TOUCH מלפני חצי שנה

ושמה אמרו שאין תמיכה בעברית , האם עכשיו כבר יש תמיכה רשמית בעברית ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים