עבור לתוכן

שתי שאלות על משיכה בחבל?

Featured Replies

פורסם

איפה הכי כדאי להחזיק את החבל אם אני הכי חזק? (קרוב לאמצעה או בסוף החבל)

ונגיד שיש 3 על 3... עדיף שה3 יהיו צמודים אחד לשנים או רחוקים אחד מהשני?

פורסם

אינטואטיבית נראה לי הכי קרוב למרכז(שיהיו הכי פחות "השפעות" מחברי הקבוצה החלשים שלך).

חכה לתשובות מדעיות יותר.

ובתור "סבתא ג'מיילה מומחה פורום שגיאות כתיב", אין כזו מילה "אמצעה".

וכשאתה כותב כותרת כמו "שתי שאלות על משיכה בחבל?" האם סימן השאלה לא מיותר?

בחיי שאני עייף?

פורסם

ממה שאני יודע וזוכר, הטכניקה הסטנדרטית למשיכה בחבל היא כזו:

הבחור הכי חזק (למעשה הכי כבד... קשה יותר למדוד כוח, אז לוקחים בדרך כלל את מי ששוקל יותר) עומד מאחורה, ומלפף את קצה החבל סביב המותניים.

שאר החבר'ה מפוזרים לאורך החבל (אני לא יודע אם המרחק ביניהם משנה משהו - פשוט כדאי שלכל אחד יהיה מספיק מקום).

במשיכה עצמה יש שני מצבים. אחד הוא פשוט מצב של משיכה, כשכולם מושכים ביחד. השני הוא מצב הגנה, כשהקבוצה השניה מצליחה למשוך יותר. במצב הזה, כולם פשוט נשענים אחורה, עם רגליים צמודות וברכיים נעולות, ונתקעים חזק באדמה.

בדרך כלל יש לקבוצה מין מאמן או כרוז, שלא משתתף במשיכה עצמה, ואחראי לתת הוראות לעבור בין שני המצבים, בהתאם למה שנראה לו שכדאי לעשות. במצב משיכה הוא אמור לצעוק בקצב "למשוך...למשוך...", כדי שהמאמצים של כולם יהיו מתואמים (ברור שזה הרבה יותר אפקטיבי כשכולם מושכים באותו זמן).

דרך אגב, אני ממש לא מומחה לעניין. אני פשוט זוכר שפעם השתתפתי בתחרות כזאת, וזה מה שהסבירו לנו.

פורסם

בעיקרון כוח המתיחות בחבל עצמו (שכמובן אינו זהה לכל אורך החבל מסיבות מגוונות) מושפע מכל הכוחות שפועלים עליו מכל צד

אם כולם יעמדו קרוב למרכז הקבוצה השנייה צריכה למשוך את החבל פחות מרחק (ברגע שחבר קבוצה עובר את האמצע הקבוצה השנייה מנצחת)

לכן כדאי לעמוד בצורה נוחה לקראת סוף החבל שהאיש הכי כבד (או בעל ההשפעה הכי גדולה בין אם זה שרירים או משקל) עומד בקצה

פורסם

בלי קשר למשחק נראה לי שאתה תמשוך יותר חזק כמה שתהיה יותר קרוב למרכז (יהיה לך פחות חוט)

אם אתה עומד בקצה נראה לי שחלק מהכוח שלך הולך על למתוח את החוט במקום למשוך

אבל אני לא פיזיקאי, סתם ניחוש

פורסם

בלי קשר למשחק נראה לי שאתה תמשוך יותר חזק כמה שתהיה יותר קרוב למרכז (יהיה לך פחות חוט)

אם אתה עומד בקצה נראה לי שחלק מהכוח שלך הולך על למתוח את החוט במקום למשוך

אבל אני לא פיזיקאי, סתם ניחוש

אכן פיזיקאי אתה לא. "למתוח את החבל" ו"למשוך" זו אותה הפעולה. הכוח שאתה מפעיל עובר לקבוצה השניה דרך המתיחות של החבל, ככה זה עובד. מבחינה פיזיקלית אין דבר כזה "למשוך".

פורסם

יאלה סדר בבלאגן!

אחרי מחנה קצר שהיה בו לא מעט משיכות חבל נהפכתי למאסטר הקבוצה למשיכות חבל! :smile1:

העיניין עובד ככה-

העיקרון דומה מעט למנופים רק בחוט- תמשוך מאמצע- קשה מאוד, מהקצה- יותר קל.

לכן, הסידור האולמטיבי הולך ככה שלסדר מערך כוחות של ההכי כבד/ חזק מהסוף למרכז בהפרשים שווים ככה שכוח המשיכה של הקבוצה יהיה שווה במכה אחת ולא כל הכוח יבוא רק מהקצה או מהמרכז ואז יש משיכה אחידה, שווה וחזקה ויש ניצחון טוב וחלק!

אם טעיתי מעט והמדענים והפיזיקאים היותר גדולים פה יודעים יותר טוב אז אשמח אם יתקנו אותי.. ;D

זה היה דקה של פיזיקה על משיכה בחבל מאת הפיזיקאי "הדובון" לפיזיקה וכוחות.. :hat:

וכמו בכל טקס אוסקר טוב..

אני רוצה להודות להוריי שהביאוני עד הלום לרגע זה של קבלת פרס מומחה למשיכה בחבל ולמדעטק בחיפה שעזר לי להעשיר את הידע הפיזיקלי שלי! 8)

פורסם

כאחד שהשתתף בתחרות משיכת חבל בקוקה קולה וילג' לא מזמן וניצח.

המסקנה היא לשים ת'שמן מאחורה

פורסם

אכן פיזיקאי אתה לא. "למתוח את החבל" ו"למשוך" זו אותה הפעולה. הכוח שאתה מפעיל עובר לקבוצה השניה דרך המתיחות של החבל, ככה זה עובד. מבחינה פיזיקלית אין דבר כזה "למשוך".

אבל אם אתה בקצה לא תצטרך קצת יותר כוח בשביל למתוח את החבל? לא מתבזבז כוח?

פורסם

איזה כמות כוח כבר צריך בשביל למתוח חבל באורך 2-3 מטרים...?

ומה לא היה ברור כבר בהודעה:

???

פורסם

לא הרבה אבל גם ככה כל מה שרשמו פה לא משפיע הרבה

פורסם
  • מחבר

אחי איזה מחזור הייתה?

אני שאלתי את השאלה כי נפסלתי בתחרות( אני הייתי הכי חזק והייתי ראשון חוץ מזה הייתי עם חבר ממש חלש :-X

תודה לכולם! :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם

אחי איזה מחזור הייתה?

אני שאלתי את השאלה כי נפסלתי בתחרות( אני הייתי הכי חזק והייתי ראשון חוץ מזה הייתי עם חבר ממש חלש :-X

תודה לכולם! :xyxthumbs: :xyxthumbs:

מחזור 4.

החבר מאוחרה היה 95 קילו, אבל הוא הרזה והיה פעם 110+

פורסם

מחזור 7 :hi:

גם אני ניצחתי בתחרות הזאת. אני הייתי מאחורה ("השמן" (למרות שאני די רזה)).

יצא מצב שאיכשהו הקבוצה השנייה כמעט ניצחה והיינו כמעט אצלהם ובשנייה הכול התהפך והם עפו אלינו.. ;D

פורסם

האיש החזק ביותר נמצא בסוף ותפיקדו להיות ה"עוגן" של הקבוצה ולשמור על החבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים