עבור לתוכן

GreaseCar, האם זה ריאלי בארצנו? (שמן טיגון, כתחליף לדלק)

Featured Replies

פורסם

למשהו יש פרטים על זה?

זה עובד רק על מנועי דיזל?

לעשות שינוי כזה לאוטו זה חוקי בכלל?

פורסם

לפי מה שאני יודע (טלי' בלבד) ברכב עצמו אין שום שינוי, לא למרכב לא למנוע לא למיכל. שום דבר. בנוסף זה לא מגביר או מפחית מהביצועים של המנוע. או מגביר פליטה של גזים מסוכנים. להיפך זה מוריד.

אז אין שום סיבה שזה יהיה לא חוקי. רק צריך להיכנס לזה רציני. מעבירים את השמן איזה תהליך. לא משהו מטורף רק סינון וטיפול לחומציות.

וכן זה עובד אך ורק על מנועי דיזל. לבנזין יש דלק שנקרא אתנול. שזה בעצם אלכוהול עם כל מיני חומרים. וזה מופק מתירס ודברים כאלה. (זה כבר תהליך רציני)

פורסם
  • מחבר

אז למה זה לא נפוץ?

אני חושב ליקנות מקומות שמן הרבה הרבה יותר זול מאשר ליקנות דלק.

פורסם

שקלתי ברצינות הכנת ביודיזל משמן משומש.

השגת השמן היא לא בעיה או שכן.

השגת המתנול בכמויות גדולות (מעל 100 ליטר אני חושב) כבר צריך אישור של שירותי כבאות (חומר דליק ומסוכן מאוד למגע ונשימה)

בסהכ התהליך לא מסובך כל כך.

צריך מקום נוח כדי ליצר בו.

פורסם
  • מחבר

למשהו יש מאמר בנושא בעיברית?

ביודיזל\ שמן טיגון במקום דלק.

פורסם

לפי מה שאני יודע שמן טיגון מזהם יותר את הסביבה לא ?

פורסם

זה יעבוד יל מנוע דיזל אבל זה דורש כיוון של המנוע לכמויות הזרקה ולתזמוני שסתומים וזה דיי מסובך (תלויי ברכב )

אני פעם ראיתי שניי צעירים באמריקה שהפכו את החיפושית שלהם לכזו ונסעו את כל אמריקה והם תידלקו משמן עודף ומשומש של מיסעדות מזון מהיר

ואגב זה כן מוריד את הביצועים (אם אתה מכון את המנוע שיעבוד על שמן משומש ולא שמן מסונן)של המנוע אלה אם כן אתה מסנן את זה והופך את זה לביודיזל וזה משאיר בצועים זהים .

פורסם

א. רק במנועי דיזל זה ישים.

ב. מכיר מישהו שעושה את זה. הוא היה הולך למסעדות והיו נותנים לו בחינם. עכשיו הם רוצים כסף.

בסופו של דבר זה יוצא לו 2שח לליטר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים