עבור לתוכן

שמעת על החומר שהופך דברים לבלתי נראים?

Featured Replies

פורסם

איך קוראים לו?

הבנתי שהוא הצליח להעלים מהעין מוט מנחושת.

ההסבר הקצר הוא שיצרו חומר חדש שדוחה קרני אור...

פורסם

ה"הסבר הקצר" שלך לא רק קצר אלא גם ממש אינו נכון. קודם כל, בשלב זה לא מדובר על "העלמת דברים מהעין" אלא על הפיכתם ל"בלתי נראים" באורכי גל כלשהם של קרינה, ולא בהכרח אור נראה. שנית, לא מדובר בחומר ש"דוחה קרני אור" (שזה דווקא משהו שכבר קיים. קוראים לזה מראה), אלא חומר המאפשר לאור לעקוף אותו וכך להגיע לצידו השני של החפץ במקום להיות מוחזר ממנו כמו במצב רגיל.

פורסם
  • מחבר

ושמו?

פורסם

חזק!!

אי אפשר להשיג מהחומר הזה נכון?

פורסם
פורסם

^^ טוב, זה סתם מאסקינג של חפצים כחולים, אני מקווה שברור לך שזה טריקים של וידאו, כן?

יש עשרות סרטונים כאלה ביוטיוב ובאינטרנט, וכולם אפקטים של וידאו עם מאסקינג, ותו לא.

החומר הבלתי נראה המדובר, הוא סוג של Metamaterial

והוא לא ממש הופך דברים לבלתי נראים:

http://arstechnica.com/news.ars/post/20080811-meta-material-does-not-render-anything-invisible.html

פורסם

הייי דיברו על זה היום ב תומס הארדואר

פורסם

העניין הוא פשוט

אחת התכונות הידועות של גל (במקרה שלנו גלי אור- אלו שמתעסקים בפיסיקת הקוונטים לא לקפוץ עליי אני מודה שהוא דואלי) היא עקיפה

הוא מסוגל לעקוף/לחזור/להבלע

ברגע שאתה רואה משהו , אתה בעצם רואי קרני אור חוזרים ממשהו

ברגע שמצאת חומר שעוזר לאור בעצם "לעקוף" אותו(במקרה שלנו את החומר המצופה בו) הרווחת אפקט ויזואלי לחלוטין מאחר והדבר לא נעלם בשום פנים ואופן אלא רק נעלם מהעין

שאר המידע נמצא מעלי בתגובות

פורסם

גם אני לא זוכר איך קוראים לחומר, אבל אני בטוח ששם הממציא הוא פרופסור קתרוס

פורסם

איך לעזאזל הצליחו ליצור אותו, אם אחרי שהוא נוצר הם לא יכולים לדעת איפה הוא?

תחשבו שיכינו מכשיר כלשהו מהחומר הזה (מיותר לציין שתיאורטית ניתן לקחת כל מכשיר שהוא ורק לצפות אותו בחומר הזה)..

איך לעזאזל אפשר להשתמש בו? אתה לא יודע איפה הוא, וגם אם אתה יודע איפה הוא בערך.. איך מתפעלים משהו בלתי נראה??

פורסם

:lol:

כנראה שייצרו משקפות מיוחדות שפולטות קולטות ומנתחות תדר אחר של גלים ויאפשרו לראות אותו.

או שיעשו שהוא יהיה חם ויראו אותו עם מצלמות טרמיות

אפשר לחשוב על כל מיני פתרונות...

שאלה יהיו הצרות שלנו :P

פורסם

צריך למרוח אותו על המשקפיים של המורה לספרות או לחלופין למרוח על עצמך ולהימלט מהכיתה

פורסם

תחשבו שיכינו מכשיר כלשהו מהחומר הזה (מיותר לציין שתיאורטית ניתן לקחת כל מכשיר שהוא ורק לצפות אותו בחומר הזה)..

איך לעזאזל אפשר להשתמש בו? אתה לא יודע איפה הוא, וגם אם אתה יודע איפה הוא בערך.. איך מתפעלים משהו בלתי נראה??

זה לא חייב להיות שקוף 100%.. גם זכוכית שקופה.

פורסם

כמו כן, לא בטוח שהוא יעביר את כל אורכי הגל ואז אם אתה משתמש במשקפי ראיית לילה(למשל) אתה כן תוכל לראות אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים