עבור לתוכן

למה כשמקררים חדר באמצעות מזגן לא מרגישים את הלחות? יש לזה הסבר כימי או פיזיקלי?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אז זה מוציאים את הלחות מהאוויר שבחדר מסויים אזי לא יזיעו באותו חדר (כי האוויר יבש)?

יש כאלה מכשירים? ומה לוקח יותר חשמל?

• תגובות 40
  • צפיות 13.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז זה מוציאים את הלחות מהאוויר שבחדר מסויים אזי לא יזיעו באותו חדר (כי האוויר יבש)?

יש כאלה מכשירים? ומה לוקח יותר חשמל?

כל מזגן מוציא את הלחות מהאויר, ולא, אתה לא מפסיק להזיע הזיעה פשוט מתאדה מהר.

פורסם
  • מחבר

אבל לפי מה שהבנתי יש 2 דרכים להימנע מזיעה: 1) אוויר יבש וללא לחות. 2) קירור האוויר (ואז הגוף לא יצטרך להזיע כדי לקרר את עצמו).

למה המזגן מבצע שתי פעולות? זה לא לוקח יותר אנרגיה?

פורסם

אני אחזור על מה שאמרו לך.

סוללת המזגן סופחת אליה את הלחות שבאויר, בגלל שמשטח קר, מעבה את אדי המים שבאויר הנע על פניו.

סוללה קרה + אויר חם = עיבוי.

ייבוש האויר ע"י המזגן היא תוצאה של פעולת הקירור שנדרשה על ידך בתרמוסטט.

אויר יבש וללא לחות לא מונע זיעה, אלא מונע ממך להרגיש שאתה מזיע.

פורסם

הדרך להמנע מהזעה היא להיות בטמפרטורה נמוכה וזהו.

כל שאר הזמן אתה תזיע, הלחות רק משפיעה על קצב האידוי.

וכנראה שההבנה שלך ממש ממש לוקה בחסר בקשר למה שהמזגן עושה, בגדול תנסה להבין שהפעולה של הוצאת המיים קורה אוטומטית, ניסיתה פעם לשים משהו קר בחוץ בקיץ? מה קרה לו? כל מה שהמזגן עושה הוא להעביר את המיים, שמצטברים על הצינורות עם הגז(שיורד מלחץ ולכן מתקרר), מהצינורות החוצה.

פורסם
  • מחבר

אויר יבש וללא לחות לא מונע זיעה, אלא מונע ממך להרגיש שאתה מזיע.

אותי מעניין רק התוצאה הסופית-יש או אין זיעה מורגשת.

אבל בסדר, הבנתי את הסוגיה.

תודה לכולם

פורסם

הייתי אומר לך שייתכן שזה לכלוך שעבר לסוללה אבל בהנחה שאתה שומר עליהם זה לא זה. אבל בכל אופן תוציא אותם ותציץ מאחוריהם אם יש גושים של לכלוך ואם כך - עם מברשת נוקשה.

במידה וזאתי לא הבעיה תנסה לשים איזה ריחן על הסוללה ואז את הפילטרים וייתכן שברגע שהוא יקלוט קצת ריח נעים הוא יפזר לך אותו.

בשורה התחתונה - מזגן בן 5 זה לא כ"כ חדש אבל בטוח שזה לא הסוף שלו - הייתי ממליץ בתור אופציה אחרונה להזמין טכנאי להתייעצות האם יש צורך לפרק את המאייד ולנקות אותו יסודי (מזגן שעובד 10 שעות ביום זה כמעט 15 אלף שעות בחמש שנים) אז רצוי לשקול ניקיון או החלפה.

מקווה שעזרתי ואני מקווה גם לא לכניס אותך להוצאות כספיות עכשיו - אז לפני שאתה מזמין מישהו שלח הודעה בפרטי וננסה לסדר זאת. :)

הריח הוא תוצר לוואי של פעילות בקטריאלית. תנמסה לגרוב גרביים עבות צבאיות במשך שבוע רצוף בנעליים צבאיות סגורות, כשאתה עושה פעילות גופנית, וכשתחלוץ הנעליים תבין מה פירוש ריח שמקורו בפעילות בקטריאלית.

כדי למנוע אותו צריך לנקות את הסוללה ואת קערת ניקוז המים. יש חומרים מיועדים לכך, אבל אפשר להתחיל עם אקונומיקה (שזה למעשה כלור עם נתרן והורג בקטריות). אחר כך במים נקיים כדי לנטרל ריח הכלור. יש ספריי מיוחד לניקוי הזה למניעת בקטריות, שאז צריך רק להתיז קצת וזה הכל. ביום שני בערב אקבל מיכל כזה ואוכל לכתוב לך איזה חומר זה, איך שמו המסחרי ומה הוא מכיל.

אין לזה קשר עם גיל המזגן. הרדיאטור עצמו לא "עובד". לא צריך לפרק שום דבר, לכל היותר את כיסוי הפלסטיק החיצון של היחידה הפנימת.

לשים ריחן בכניסת האויר כדי שזה יכסה ויתגבר על הריח הרע זה כמו ללבוש חולצה נקיה וחדשה על גופיה מלוכלכת וגוף שלא התקלח הרבה זמן.

[br]פורסם בתאריך: 9.08.2008 בשעה 13:56:25

הדרך להמנע מהזעה היא להיות בטמפרטורה נמוכה וזהו.

כל שאר הזמן אתה תזיע, הלחות רק משפיעה על קצב האידוי.

וכנראה שההבנה שלך ממש ממש לוקה בחסר בקשר למה שהמזגן עושה, בגדול תנסה להבין שהפעולה של הוצאת המיים קורה אוטומטית, ניסיתה פעם לשים משהו קר בחוץ בקיץ? מה קרה לו? כל מה שהמזגן עושה הוא להעביר את המיים, שמצטברים על הצינורות עם הגז(שיורד מלחץ ולכן מתקרר), מהצינורות החוצה.

עוד דוגמא טובה, אולי יותר מוכרת:

בימי חורף קרים, בתוך המכונית, נושפים על השמשה. אוסף טיפות המים הקטנות שנוצר מעצמו על השמשה הוא הלחות באויר שנושפים על משטח קר, אשר מתגבשים לטיפות מים (עיבוי) במגע עם השמשה הקרה.

פורסם

לגבי ניקוי הבריכה וצינור הניקוז מעובש, בקטריות ואבק, גם אני ממליץ להשתמש באקונומיקה או כלור ולאחר מכן שטיפה עם מים.

אם ברצונך לנקות גם את הסוללה זה גם אפשרי,

אבל וזה חשוב להדגיש יש להשתמש במים מזוקקים בלבד.

שימוש במים רגילים יהרוס את ציפוי הסוללה.

כמו כן ישנם מבשמים המיועדים למזגנים שניתן לשים ליד או על המזגן (לא בתוכו), זאת לאחר שניקית את המזגן,

ואינם מסירים או מטפלים בבעית ריחות כתוצאה מעובש, בקטריות וליכלוך.

פורסם

הצורך במים מזוקקים לא ברור, את הסוללה עצמה שוטפים במפעל במים רגילים ואין עליה כל ציפוי מיוחד שיפגע משטיפה במים רגילים.

אם במקרה במקום מגוריך יש מיים חומציים באופן מיוחד אז כדאי שגם לא תשתה אותם, וגם לא תכניס אותם למכונת הכביסה שלך.

אם יש מים רגילים על הסוללה ואתה מפעיל חימום יש התגבשות אבנית, אבל היא זניחה לא יותר משוות ערך לקצת אבק והמים מתאדים ממילא לפני שהמערכת בטמפרטורה בה יש תהליך התגבשות האבנית.

אבל אם אתה דואג הכן לך כמה מיכלי פלסטיק נקיים ושטופים ושמור בהם מים המטפטפים מהמזגן בעת פעולת הקירור שלו. קח אקונומיקה מהחנות, רצוי חנות חומרי ניקוי שם אפשר לקנות במיכלים של 4 או 5 ליטר. הכן במיכל פלסטיק 1 ליטר מים ואליהם בזהירות מזוג חצי ליטר אקונומיקה. מנקים את האמבטיה בה מתנקזים המים ומנגבים טוב עם סמרטוט ספוג היטב ומטפטף גם את הסוללה עצמה.

אחרי הניקוי ושטיפה ואחרי שזה התיבש אפשר לרסס עם ספריי למניעת בקטריות, שיש לו גם תוספת ריח לימוני. קניתי ברשת לאספקת חלפים וציוד למיזוג וקירור, נקראת "שחר יובל בע"מ" . המרכז בפתח תקוה אזור תעשיה סגולה טל 9341251 -03 ויש סניפים גם בעכו, חדרה, רחובות, באר שבע, רמת גן, נצרת. על המיכל הקטן הזה כתוב 'בריאות באויר' ומאחור כתוב שמיוצר על ידי סנרייז טל 7926210 -09. מרססים על הפילטרים מבחוץ, ואם רוצים גם על הסוללה קצת. אם מקפידים על ריסוס אחת לשבוע זה יפחית משמעותית סיכוי להתפתחות הפטריות מחדש.

פורסם

סוללת המאייד היא בעלת ציפוי הידרופילי וסוללת המעבה בעלת ציפוי הידרופובי.

שימוש במים רגילים פוגע בהם.

אני חוזר ומדגיש: להשתמש במים מזוקקים בלבד.

כנ"ל לגבי התזת מבשמים על הסוללה.

התזת חומרים נגד עובש ובקטריות כאלו ואחרים, אך ורק אם צויין שם מיועדים להתזה ישירה על הסוללה.

פורסם

סוללת המאייד היא בעלת ציפוי הידרופילי וסוללת המעבה בעלת ציפוי הידרופובי.

הידרופילי = אוהב מים.

הידרופובי = מפחד ממים.

מה זה בדיוק?

פורסם

"חתול זקן" תודה על הכל המידע הזה, ממש כתבת את זה טוב ומעניין! וסחטן על כל הניסויים במהלך ההסברים!

אפשר לדעת מאיפה כל הידע בפיזיקה על כל פעולת המזגן והקטע של מעבר חום וכל העסק הזה?

כל הכבוד! :yelclap:

פורסם

הידרופילי = אוהב מים.

הידרופובי = מפחד ממים.

מה זה בדיוק?

ציפוי הידרופילי: מופיע על גבי סוללת המאייד.

משמש להקטנת החיכוך בין הצינור לאוויר הנע על פניו, ומאפשר לטיפות המתעבות עליו להחליק מטה בקלות יתרה ולא להצטבר על הסוללה.

לרוב בא בצבע כחול או זהוב.

תכונותיו מאפשרות לו גם לדחות לכלוך.

ציפוי הידרופובי: מופיע על גבי סוללת המעבה.

ציפוי זה שהוא כשמו דוחה מים, מאריך את חיי הסוללה ומאפשר מניעת קורוזיה על פני הסוללה, נוסף לעוד אי אלו תכונות טובות.

מומלץ לאזורים בהם האוויר מזוהם יותר, כגון, אויר ים שהוא קורוזי יותר, אזורי מגורים הנושקים לאזורי תעשיה וערים סואנות בכלל.

ציפוי זה גם הוא דוחה לכלוך.

ציפוי הידרופילי יכול להופיע גם בסוללות המעבה.

פורסם

אולי במזגנים תוצרת מרצדס הנמכרים לעשירי בוורלי הילס.

בדקתי 3 מזגנים שונים היום, לא היה ולא נשמע. לא כחול ולא זהוב, לאט עחל המעבה ולא על סוללת המאייד.

הדבר היחיד שמצאתי הוא אוקסידציה של המתכת על המעבה (ועל כנפי המאוורר) שבגללך ניקיתי היום.

זה גם מסביר למה אני מנקה עם מים ומייבש מיד עם לחץ אויר והכל בסדר. אם יש פגיעה היא תבוא לביטוי בערך אחרי 30 שנה, כשממילא המעבה יהיה אצל הפלסטינאים שיגנבו אותו בהזדמנות הקרובה.

טוב, מחר אבדוק שוב עם מישהו שמתקין בערך שני מזגנים כמעט כל יום, כולל הרכבה במקום של חלקים למערכות תעשיתיות.

פורסם

אם לא מצאת אז סביר להניח שהמזגן הוא מדור קודם שבו ציפויים אלו לא היו תקן ולאו דווקא מזגני עשירים.

גם אם אין ציפוי כזה על גבי הסוללות, עדיין לא הייתי ממליץ להשתמש במים רגילים.

במקרה הגרוע לשטוף רק את סוללת המעבה ואז לייבש כמה שאפשר (אם אפשר).

זו דעתי המקצועית ואני עומד מאחוריה. :xyxthumbs:

לגבי הניקוי שעשית בגללי היום...זה רק לטובה. ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים