עבור לתוכן

שלטים חכמים - כדאי?

Featured Replies

פורסם

לאחרונה מספר השלטים אצלי בחדר ובבית בכללי גדל, המחשב,טלוויזיה,DVD,מזגן וכדומה, נמאס להסחב עם מלא שלטים, להפיל,לשבור,לאבד ומה לא...

לכן חשבתי על האופציה של שלט חכם, כדוגמת סדרת ההרמיוני של לוג'יטק.

אבל אני לא יודע למה משמשים השלטים האלו, ואם הם יוכלו לעזור לי, לכן הכנתי מקבץ שאלות קטנות, אשמח אם תוכלו לעזור לי:

בשאלות אתייחס לשלטים כדוגמת הLogitech Harmony 895

1. איך השימוש הכללי בשלט כזה? נוח? אפשר להשתמש רק במסך במקום בכפתורים? זה נוח בלילה...

2. כמה שלטים אפשר "להכניס" לתוכו? איך אני מלמד אותו?

3. אני מרבה להשתמש בפונקציות שבד"כ יחודיות לשלט המקורי, כמו כיוון ערוצים,שליטה על עוצמת האור,וכדומה, האם זה מופיע גם בשלט החכם?

4. מה לגבי חברות שכוחות אל? לדוגמא מזגני אלקטרה,טלווזיות של PILOT, מכשירי DVD של Greatz ועוד...?

תודה מראש ;)

פורסם

שלט נהדר אבל מכשירים ישנים שהחברות כבר לא תומכות וחברות לא ידועות בעליל תשכח מזה יהיה לך בעיות

פורסם
  • מחבר

אי אפשר ללמד את השלט משלט אחר?

מה ההבדל בין הדגמים הזולים ליקרים יותר?

יש דגם מומלץ?

פורסם

1500 שקל :kopfpatsch::screwy::bash:

עדיף כבר שתישאר עם ה4 שלטים שלך..

פורסם
  • מחבר

מי אמר שאני לוקח את הדגם היקר ביותר?

בינתיים אני מתכנן על זה

http://electronics.pricegrabber.com/remote-controls/m/17410963/

הוא זול,נראה טוב, 12 מכשירים, ואפשר ללמד אותו לשלוט על מכשירים ישנים באמצעות תכנות ידני.

השאלה איפה אפשר למצוא אותו באזור מקסיקו, או אפילו איך לקנות אותו בזול בארה"ב

פורסם

מכשירים ישנים שהחברות כבר לא תומכות וחברות לא ידועות בעליל תשכח מזה יהיה לך בעיות

אתה טועה ומטעה!

ניתן ללמד אתה השלט פקודות בצורה ידנית (שלט מול שלט) ואפילו לעשות כל מיני מניפולציות ולהכניס ב"שלט ווירטואלי" אחד פעולות של שלטים שונים (נניח הDVD והרסיבר(קצת עבודה אבל משתלם בסוף).

לי אישית יש את ה555 והוא פשוט נהדר (עובד עם ממיר של יס, הטלוויזיה ומחשב) .

ממליץ לך בחום!

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק כמו שחשבתי עליו, רק 3 מכשירים יותר.

אם אני אזמין אותו מNewegg למלון בארצות הברית, כמה זמן לדעתכם יקח לו להגיע? זה אפשרי בכלל?

פורסם

ואיך השימוש ביום יום, איך למשל עוברים ממכשיר למכשיר? איך זה עובד בדיוק, ישנם מספיק כפתורים כדי למלא את הפונקציות של כולם או שישנו כפתור של העברת מצב שליטה? נגיד לחיצה אחת - DVD, לחיצה נוספת הכפתורים שולטים בטלוויזיה, לחיצה נוספת במזגן, לחיצה נוספת ב Z5500...?

פורסם

יש על השלט כפתור "Devices" שבלחיצה עליו מופיעה על המסך רשמית המכשירים ש"לימדת" את השלט וע"י הכפתורים בצידי המסך ניתן לבחור את המכשיר הרצוי (אגב הכפתורים הנ"ל הם גם חלק מכפתורי השלט הניתנים לתיכנות וולדעתי ממוקמים במיקום מאוד נוח)

פורסם
  • מחבר

כמה זמן מחזיקות סוללות רגילות?

ואיזה מקלט IR כדאי לשדך לו? (למחשב)

פורסם
  • מחבר

עדכון:

עכשיו ראיתי שה550 זאת גירסה אמריקאית, וה555 וה525 זאת גירסה ארופאית.

מה כדאי לקנות? מה ההבדלים?

פורסם

בקשר לשאלותיך הקודמות

הסללות מחזיקות די הרבה זמן (אני חושב שלא החלפתי סוללות בחצי שנה האחרונה)בשימוש השוטף (כשלא "משחקים" איתו יותר מידי) אז קח בחשבון שבהתחלה בקטע של ההתלהבות והלמידה של התוכנה שלו אתה "תשחק" איתו הרבה מה שנחמד שמקבלים איתו 8 סללות של דורסל(ולא איזה חרטע ברטע בשלק ורבע) באריזה(השלט צריך 4 סוללות AAA).

בקשר למקלט IR אני משתמש במשהו הכי פשוט של PACKARD BELL שמצאתי ב40 ש"ח (כולל שלט) רקשזה מתחבר לCOM ונראה לי שעם מקלט שמתחבר לUSB תוכל גם להדליק את המחשב מהשלט(מה שאני לא יכול לעשות)

נראה לי שעדיף לך ללכת על הדגמים הארופאים(525/555) כי עד כמה שידוע לי בארץ מתואמים יותר על התקנים שלהם (מבחינת תדרי שידור וכו')...

אבל גם יכול להיות שאני מדבר שטויות ואין לזה משמעות בכלל! (-:

(בהתחלה היה לי 525 עם תאורה כחולה שהוחלף במסגרת האחריות ל555 שהתאורה בו כתומה, לא שזה כזה נורא אבל...)

פורסם
  • מחבר

שאלתי בפורום של לוג'יטק ואמרו לי

It shouldn't matter. The different regions have slightly different buttons so you may want to check out some pictures, but if any are missing you can add them to the LCD screen. With RF remotes it's more important because different regions use different frequency ranges, but IR is not regulated by the FCC or equivalent so functionality is the same. I would try finding one locally to see what the officially imported model is, grey market electronics (ones that aren't imported through official channels) are always a little shady anyway.

אני אחפש את ה555, אני מניח שזה צריך להיות בדיוק אותו דבר, אז שיהיה ליתר ביטחון.

אתה יכול בבקשה לבדוק אם יש בתוכנה שלהם גם טלוויזיות של PILOT? כי אני מפחד שהוא לא תומך.

ולגבי המקלט, אתה זוכר במקרה מאיפה קנית אותו? או השם שלו?

כי בניתי LIRC אבל יש לי בעיות עם התוכנה, אז אם ב40 שקל אפשר להשיג משהו עם תוכנה זה מצוין

פורסם

קניתי אותו בזמנו בזיגזג, אבל זה מגיע בלי תוכנה(צריך למצוא אותה באינטרנט....

אתה יכול בבקשה לבדוק אם יש בתוכנה שלהם גם טלוויזיות של PILOT? כי אני מפחד שהוא לא תומך.

אין לי אותה מותקנת כרגע אבל אבדוק בהמשך רק ציין את הדגם של הטלוויזיה שלך.

ואגב, גם אם אין את הדגם הספציפי הזה אז אין בעיה ללמד את השלט בצורה ידנית את הפקודות.

פורסם
  • מחבר

דווקא את התוכנה אני צריך..

יש לי משדר LIRC שבניתי, אבל הGIRDER לא עובד איתו טוב, הUICE רוצה מלא כסף, והWINLIRC מסובך מדי.

אין לי ממש דגם על הטלוויזיה, אבל כתוב Platinum למעלה, אני משער שזאת הסדרה

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים