עבור לתוכן

איך אנחנו יודעים כשמסתכלים עלינו מאחור..

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תאוריה לכל דבר, לא הוכחתי את הדברים.. זה מצריך ניסויים מבוקרים ודברים שאין ברשותי..

אבל הסתמכתי על דברים מוכחים (הקטע עם הפרפרים לקחתי מנשיאונל ג'אוגרפיק), את הקטע עם התמונה בלי העיניים ניסיתי וזה נכון.. בגדול זהו השאר אני מניח שספיקולציות.. בינתיים יש מלא דברים לא מוכחים במדע, אפילו על האבולוציה עדיין מתווכחים יום ביומו.. ;)

• תגובות 31
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מאמר מעניין ביותר,לדעתי אתה גאון,אני חושב שאני יודע את התשובה,אבל אני לא בטוח?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אף אחד עוד לא קרא לי גאון לפני זה :smile1:

וכן משהו כזה ;)

פורסם

וכן משהו כזה -רוצה לשמוע את התשובה?

שבוע טוב לכל עם ישראל,אמן

פורסם

עוד משהו בסגנון. כשבנאדם מדבר איתך ומשקר לך, הוא יסתכל ימינה לשבריר שניה.

אם הוא מנסה להיזכר במשהו או אומר את האמת הוא יסתכל שמאלה. ;)

פורסם

תאוריה לכל דבר, לא הוכחתי את הדברים.. זה מצריך ניסויים מבוקרים ודברים שאין ברשותי..

אבל הסתמכתי על דברים מוכחים (הקטע עם הפרפרים לקחתי מנשיאונל ג'אוגרפיק), את הקטע עם התמונה בלי העיניים ניסיתי וזה נכון..

ניסויים בתחום ההתנהגות כל אחד עם מוטיביציה וזמן פנוי יכול לעשות, אתה רק צריך ללמוד לנסח את המבחן בצורה נכונה, למצוא מספר משמעותי של מתנדבים, לתעד בקפדנות את התוצאות ולבצע ניתוח סטטיסטי. כמובן שצריך לדעת לנסח את השאלה המחקרית בצורה נכונה ולדעת לבצע ניתוח סטטיסטי.

מבחינת ערכו של המאמר, אם אתה לא מבסס את דבריך על תצפיות וניסויים שאתה או אחרים עשו, אין לדברים שאתה כותב שום ערך. אתה חייב להביא מראי מקום או חיזוקים מחקריים לכל אמירה שלך. אתה כותב יפה ובשפה בהירה, אבל ללא מראי מקום מבוססים זה לא ממש "מאמר".

בינתיים יש מלא דברים לא מוכחים במדע, אפילו על האבולוציה עדיין מתווכחים יום ביומו.. ;)

ד"א, בממסד המדעי לא ממש מתכווחים היום על האבולוציה כמנגנון מהותי אלא יותר על אלמנטים במנגנון זהו.

הוכחות חותכות יש רק במתמטיקה, לא במדעי החיים.

פורסם

אהבתי :xyxthumbs:

המשך כך

פורסם
  • מחבר

פרז, אני נכנע, מה התשובה? (ומה השאלה?) :P

עוד משהו בסגנון. כשבנאדם מדבר איתך ומשקר לך, הוא יסתכל ימינה לשבריר שניה.

אם הוא מנסה להיזכר במשהו או אומר את האמת הוא יסתכל שמאלה. ;)

The Dom, נשמע מעניין, הדבר הראשון שקפץ לי לראש זה שבדרך כלל כשאנחנו מדברים עם מישהו אז הוא נמצא קצת לשמאל שלנו (לפחות אצלי זה ככה), אברגע שאתה משקר אתה מרחיק מבן השיחה מבט כדאי שהוא לא יראה את העיניים שלך, וברגע שאתה דובר אמת אז אתה מיישר אליו מבט.. בכל מקרה סתם זרקתי את זה עכשיו, אבל נשמע מעניין ;)

fungiman, הדברים האלה מצריכים משאבים, כסף וזמן.. דברים שאין לי להקציב לזה סתם (משתחרר עוד שבוע, אין גרוש על התחת..), אלה אם כן אני יראה איך אפשר להרוויח מהעניין, חשבתי על לעשות תוכנית נושא על זה בנשיאונל ג'אוגרפיק באורך של כחצי שעה, אבל בלי מימון אני אפילו לא יחשוב על לעשות את זה לבד.. ואין מצב שהם יתעניינו במשהו שולי כזה, או יקציבו לזה כסף למחקר וכאלה.. אז בינתיים המקסימום שאני יכול לעשות זה לגרום לכתבה להתפרסם באיזה אתר מדעי ואז בתקווה שזה יעלה בy-net ומשם אולי איכשהו זה יעזור לי.. ::)

פורסם

אבל אתה לא יכול לפרסם (ולנסח) את זה בצורת מאמר, אלא רק בצורת תיאוריה, כול עוד אתה לא מתבסס על מחקרים או ממצאים כמו ש fungi אמר.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שיש בעיה ערכית עם זה שאני מנסח את זה כמאמר כל עוד אני כותב שמדובר בתאורייה..

ואיך מנסחים תאוריה בצורה שתהיה קריאה.. בלי להכנס לכל ה"אני מאמין ש" ו"אם אני צודק אז".. די מפריע לכל הכתיבה והקריאה..

פורסם

The Dom, נשמע מעניין, הדבר הראשון שקפץ לי לראש זה שבדרך כלל כשאנחנו מדברים עם מישהו אז הוא נמצא קצת לשמאל שלנו (לפחות אצלי זה ככה), אברגע שאתה משקר אתה מרחיק מבן השיחה מבט כדאי שהוא לא יראה את העיניים שלך, וברגע שאתה דובר אמת אז אתה מיישר אליו מבט.. בכל מקרה סתם זרקתי את זה עכשיו, אבל נשמע מעניין ;)

הצד היצירתי שלנו נמצא בחלק הימני של המוח. ולעומת זאת זכרונות וכדומה בצד השמאלי. העיניים קשורות לשם ישירות. ברגע שבנאדם מפעיל את החלק היצירתי- הוא יסתכל ימינה ואם הוא מנסה להזכר אז הוא יסתכל שמאלה. שוב, לשניה.

פורסם

תיאוריה שלי - זה גם בגלל מה שציינת שם (העיניים והראיה המרחבית בשילוב עם מנגנוני הגנה פרימיטיבים)

אבל יש גם התנהגות סביבתית לדברים שקורים מאחורי הגב שלך, אתה שם לב להמון שינויים בסביבה ומתנהג בהתאם.

יכול להיות שאתה לא מודע לזה שראית שמישהו שעמד מלפניך הסתכל מעל הכתף שלך על מישהו אחר, אבל המח קלט את זה.

וזה בהקצנה.

יכול להיות שאתה שם לב גם לשינויים יותר קטנים, תגובות של בעלי חיים, השתקפויות, צללים, צלילים, ואולי אפילו שינויים ברוח מהכיוון שלו.

לגבי הני אדם שמתעוררים כשמסתכלים עליהם - כשאתה ישן, בד"כ יש שקט בסביבה. וסביר להניח שאם מישהו התקרב אליך הוא עשה רעש (אפילו רעש חלש).

בנוסף, בני אדם מתעוררים המון פעמים בלילה ורוב הפעמים זה נראה להם זניח באותו רגע אז הם מתעלמים מזה ושוכחים, אבל אם במקרה התעוררת בדיוק כשמישהו הסתכל זה כבר לא נראה כמו משהו שטותי. פתאום זו תופעה.

ואחרון חביב.. "למה גברים אוהבים שדיים"? - בגלל שזה מלמד על כך שהאשה בריאה ותוכל להאכיל את התינוקות בצורה טובה. זה משהו שמושרש בנו מימים קדומים.

ועוד סברה היא שהם פשוט נראים כמו מטרות :)

אגב כל מה שרשמתי פה זה סברות, לא טוען שזה נכון, אין לי הוכחות, רק מעלה רעיונות.

פורסם

הצד היצירתי שלנו נמצא בחלק הימני של המוח. ולעומת זאת זכרונות וכדומה בצד השמאלי. העיניים קשורות לשם ישירות. ברגע שבנאדם מפעיל את החלק היצירתי- הוא יסתכל ימינה ואם הוא מנסה להזכר אז הוא יסתכל שמאלה. שוב, לשניה.

אפשר גיבוי לדברים האלו? למה שאני מפעיל את החלק היצירתי אני מסתכל ימינה, איך זה קשור לזה בכלל? אנא פרט.

אני יכול להגיד לך כאשר אתה מנסה לחשוב או לחשב זה יהיה מאוד קשה להסתכל לאדם בעינים תוך כדי, לא מזמן הייתי תכנית בערוץ 8 על המוח האנושי.

פורסם
  • מחבר

תיאוריה שלי - זה גם בגלל מה שציינת שם (העיניים והראיה המרחבית בשילוב עם מנגנוני הגנה פרימיטיבים)

אבל יש גם התנהגות סביבתית לדברים שקורים מאחורי הגב שלך, אתה שם לב להמון שינויים בסביבה ומתנהג בהתאם.

יכול להיות שאתה לא מודע לזה שראית שמישהו שעמד מלפניך הסתכל מעל הכתף שלך על מישהו אחר, אבל המח קלט את זה.

וזה בהקצנה.

יכול להיות שאתה שם לב גם לשינויים יותר קטנים, תגובות של בעלי חיים, השתקפויות, צללים, צלילים, ואולי אפילו שינויים ברוח מהכיוון שלו.

------------

ואחרון חביב.. "למה גברים אוהבים שדיים"? - בגלל שזה מלמד על כך שהאשה בריאה ותוכל להאכיל את התינוקות בצורה טובה. זה משהו שמושרש בנו מימים קדומים.

ועוד סברה היא שהם פשוט נראים כמו מטרות :)

אגב כל מה שרשמתי פה זה סברות, לא טוען שזה נכון, אין לי הוכחות, רק מעלה רעיונות.

בקשר לדברים שהמח קולט, כמו השתקפויות רוחות ורעשים וכאלה נשמע לי טיפה מונפץ, זאת אומרת אנחנו נסתובב במודע לרעש או לרוח, אבל לדעתי התת מודע יכול לזהות איומים מיידים בלבד (משהו שזורקים עלייך, או מישהו שמסתכל עלייך אפילו אם זו השתקפות) אבל לא מעבר לזה..

ובקשר לשדיים זה די לא בנושא אבל זאת בערך גם התאוריה שלי, שגודל השדיים יכול להגיד לנו עד כמה הנקבה בריאה (או לחלופין כמה חבל היא תוכל להניק את הוולדים) ובכך לדאוג בצורה אינסטינקטיבית להישרדות הדור הבא ;) (למען האמת כבר כתבתי את התאוריה המדוברת לפני כמה חודשים אבל עוד לא העלתי את זה לאינטרנט.. פשוט זה משהו שהרבה אנשים כבר עלו עליו לפנינו).. אבל ניסחתי את זה יפה :P

בכל מקרה אם הייתי כותב ספר שלם על הנושאים האלה, האיתם קוראים או שזה משעמם מידי? :)

פורסם

קצת סדר בדברים.

המוח שלנו קולט הכול. צללים, נביחות, שדיים, דיסקים, ריחות, את העלה שבצד הדלת את הרוח שמנשבת ומזיזה את העץ, את המדרכה , את שפת הגוף של זה שעומד מולך וכ' וכו' וכו', אבל התת מודע מביא למודע רק את מה שרלוונטי לו. אם אתה מדבר עם בנאדם אתה תתרכז בו (המוח יתרכז בו) ולא בשינויים שקורים מאחוריו, למרות שאנחנו קולטים אותם.

התת מודע רואה הכול ומביא למודע רק את מה שרלוונטי לו באותו רגע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים