עבור לתוכן

שדה מגנטי..אולי זה היה פה פעם..

Featured Replies

פורסם

זה אמיתי לדעתכם?

אם כן, מישהו יכול להסביא איך זה נגרם.

תודה מראש.

פורסם

זה מוליך על, ברגע שמקררים אותו האלקטרונים זזים ויוצרים שדה מגנטי..

זה פשוט חומר בעל מוליכות גבוהה מאוד.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מה שראית בסרטון הוא פשוט חומר שבטמפרטורה נמוכה מאוד עושה מעבר פאזה לעל מוליך כלומר המוליכות כעת היא אין סופית וההתנגדות היא אפס מה שמבדיל את העל מוליך ממוליך מושלם.

במצב זה דוחה העל מוליך את השדה המגנטי הקיים באופן רגיל בתוכו ובעצם הוא דיאמגנט מושלם בלי שום קשר להיסטוריה שעברה עליו.

משום דחייה זו של השדה המגנטי הוא מפעיל דחייה מגנטית על מתכות כמו שראית בסרטון מה שנוצר בעצם הוא ערסל מגנטי.

זהו כנראה על מוליך מסוג שני שטמפרטורת המעבר היא של חנקן נוזלי שהיא יחסית גבוהה לעל מוליכים מסוג ראשון שהטמפרטורה הגבוהה ביותר היא של מגנזיום דיבוריד 39 קלווין.

פורסם

מה שראית בסרטון הוא פשוט חומר שבטמפרטורה נמוכה מאוד עושה מעבר פאזה לעל מוליך כלומר המוליכות כעת היא אין סופית וההתנגדות היא אפס מה שמבדיל את העל מוליך ממוליך מושלם.

במצב זה דוחה העל מוליך את השדה המגנטי הקיים באופן רגיל בתוכו ובעצם הוא דיאמגנט מושלם בלי שום קשר להיסטוריה שעברה עליו.

משום דחייה זו של השדה המגנטי הוא מפעיל דחייה מגנטית על מתכות כמו שראית בסרטון מה שנוצר בעצם הוא ערסל מגנטי.

זהו כנראה על מוליך מסוג שני שטמפרטורת המעבר היא של חנקן נוזלי שהיא יחסית גבוהה לעל מוליכים מסוג ראשון שהטמפרטורה הגבוהה ביותר היא של מגנזיום דיבוריד 39 קלווין.

???

פורסם

אני מבין שזה לא היה כל כך מובן תהיה יותר קונקרטי מה לא הבנת. ותמיד תחייך

סוד קטן אני מהנדס ופיסיקאי ומכאן אני די בקיא בנושאים האלו אל תתייאש ;)

פורסם

דוקא טוב שיש אנשים כמוך זה מעלה את הרמה פה

ועכשיו ברצינות

מה לא היה מובן בתשובה של אלקטרון

תשובה שעונה בדיוק על כל הדברים

גם זה שמעליו נתן תשובה טובה

פורסם

לא ממש הבנתי... אתם אומרים שזה יוצר דחייה, אז למה הוא נשאר במקום? גם הרימו את המתכת והיא משכה את המוליך, למה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים