עבור לתוכן

התפלת מים

Featured Replies

פורסם

חשבתי על הנושא הבוער הזה שלא מדיר שינה מעיניהם של (עלק) נבחרינו.

ואני שואל למה עד היום לא פותח הנושא הזה. הרי היה מספיק זמן להרים מפעלי התפלה לאורך קו החוף,

כעשרה לפחות, אשר היו נותנים מענה לצרכים של מדינתנו הקטנה.

בויקיפדיה צויין כי נכון לתחילת 2008 מותפלים כ- 150,000,000 מטר מעוקב של מים, שהם כרבע מהצריכה הארצית.

כיום ישנם רק שלושה מפעלים.

פורסם

הדבר מחלחל לאט לאט, נקווה לראות את זה יותר

פורסם

ההתפלה קיימת בישראל לא מעט שנים למיטב זכרוני (וישראל אף נחשבת למדינה מובילה בתחום)

נראה לי שכל תצרוכת המים של אילת מקורה מהתפלה...

יש מתקן אחד מרכזי בחדרה שבנייתו עומדת להסתיים והוא יהיה מרכזי..

רק עובדה אחת חשובה מי התפלה עולים המון(לא כמו התלות שלנו במים) והם לא כל כך טעיימים...

פורסם

הבנתי שבונים 2 מתקני התפלה שאחד מהם יהיה מוכן בקרוב...

ומה זה משנה אם הם טעימים או לא? שים להם קרח או מיץ פטל :)

פורסם

אין שום בעיה של מים. תשקיע אנרגיה - תקבל מים מתוקים. זה יוצא משהו כמו 1-2 ש"ח למ"ק + העלות הראשונית של המתקנים (כמה מיליארדים, כסף קטן במונחים של פרויקט לאומי בעדיפות על). אם האנרגיה תגיע מכורים גרעיניים, זה אפילו יהיה זול יותר.

הבעיה היא בחמורים (תסלחו לי) שהעדיפו לגלגל את תפוח האדמה הלוהט הזה מקדנציה לקדנציה ולא עשו דבר עד שנהיה מאוחר מדי.

פורסם

^ בדיוק

מי התפלה לא כאלו יקרים, הבעיה היא שהעלות הראשונית של המתקנים גבוהה, אז כל ממשלה החליטה לפנות את הכסף הזה לשטויות אחרות (כן, שטויות בעיקר...... כולנו יודעים על מעללי הממשלות ובזבוזי הכספים)

הפרויקט כמעט הוקפא לחלוטין ב 2004-2005 אחרי החורף הגשום שהעלה את מפלס הכינרת בבת אחת, ומאז פשוט "שכחו" מהפרויקט.

פורסם
  • מחבר

זכור לי איזה רעיון מקורי(A.K.A מטומטם) להביא מים מטורקיה.

מישהו יודע אם זה יצא לפועל בכלל?

טוב שלא הביאו איזה קרחון מאנטרטיקה.

פורסם

התפלה היא עוד רעיון גרוע שירוקים מסויימים רצים לקדם.

יש שורה ארוכה של תחומים שאפשר לקדם בניצול מים, בלי לרוץ לפיתרון יקר שדורש חשמל.

למשל, הידעתם שאסור על פי חוק בריטי עתיק לאסוף את המים מהמרזב שלכם? או אסור לעשות שימוש ביתי חוזר במים אפורים (מים שהזיהום העיקרי בהם הוא סבון, למשל ממדיח הכלים, מכונת הכביסה, האמבטיה וכו)? מסנן ביתי פשוט יכול להנציל את המים האלה לשימוש אפור חוזר (למה אנחנו צריכים לכבס במי שתיה או אבסורדי יותר למה מי האסלה הם מי שתיה?) או למשל שרוב מי הגשמים בארץ נשטפים לים? בראשון לציון למשל התחילו בפרויקט ברכות איסוף מי גשמים שעשוי לגרום לך שצרכי המים של העיר (הכוונה לעירייה) יכוסו כולם ע"י מערכת המאגרים והטיהור שלה.

פורסם
  • מחבר

כל מה שאמרת זה נחמד אבל בטל בשישים.

ניצול מים "אפורים ביתיים" לשימוש חוזר הוא רעיון אדיר אבל לא פרקטי.

קודם בגלל שזו דרך חיים מסויימת ושנית שינויי התשתית הביתית תרתיע אנשים מליישם אותה בבתיהם.

כל נושא המאגרים הוא טוב חשוב ונכון, אם רק היה גשם רציני ויותר חשוב אם רק היו משכילים לעשות (הנוגעים בדבר) מאגרים במקומות הנכונים,

כלומר היכן שהאגירה תהיה מקסימלית.

מאגרי מי התהום ריקים ובגלל שאין מי שיצעק, חברות כמו מקורות, מי-גת ועוד מייבשות בארות עד כדי נקודת אל-חזור וזה חבל.

הנזק שנעשה למאגרים אלו הוא בלתי הפיך ולכן יש לתת לאדמה לנוח.

הפתרון הוא התפלה, או שימוש במים שעל פני האדמה בצורה כזו או אחרת, לפחות לכמה עשורים כדי לשקם את המאגרים התת קרקעיים.

פורסם

מאגרי התהום לא ריקים. על פי מקורות מאזן המים של ישראל ישאר חיובי עד 2020 וזה בלי לכלול את אקויפר ההר.

למה אתה רץ להקים מפעל התפלה במיליארדים שיעלה אנרגיה שאין לישראל במקום למשל לסבסד מערכת התפלת מים אפורים או בניית מאגרים לאיסוף מי גשם? עזוב, אפילו סתם שינוי החוקים ככה שיאפשרו לאנשים לעשות את זה לבד יועילו.

בישראל אין הרבה מאגרי מים פתוחים אבל הגשמים במישור החוף היו יציבים כבר הרבה זמן (אפילו השנה!)

יש הרבה פיתרונות, אבל כמו בהרבה נושאים של איכות הסביבה הירוקים ננעלו על הפיתרון הגרוע ביותר ומסרבים להקשיב לפיתרונות אחרים

פורסם
  • מחבר

כי אני יודע משהו אחר.

רק אצלנו ליד המושב נסגרו שני קידוחים עקב שאיבת יתר (נקודת אל-חזור) ונפתחו שניים שאחד מהם לא צלח (אני לא צריך להסביר לך כמה כסף עולה הקידוחים האלו).

ידוע לי מעובד חברת מי-גת כי הנביעות בכנרת עצמה דלות וכבר בתחתית, נוסף לבארות שנסגרו עקב הגעה למצב אל-חזור.

שכן שעובד בחברת מקורות סיפר שגם הקידוחים הקיימים בגליל לא נמצאים במצב להיט.

מכאן שאין לי להסיק אלא שהמאזן הזה הוא קצת תמוה, אולי גם לא כל האמת ואף שיקרי ומטעה.

אם אכן המפעלים האלו עולים מליארדים, זה מסביר את המאזן.

סיבסוד מערכת התפלת מים אפורים? עם ממשלה שאפילו את הלחם לא מסבסדת, אתה מצפה שתסבסד מערכת התפלה?

אני רוצה להיות אופטימי אבל קשה לי להאמין שזה אפילו יעבוד את וועדת מזנון הכנסת.

פורסם

קידוחים נסגרים ונפתחים כל הזמן, המאגרים בכללי עדיין לא ריקים. זה לא אומר שמצבנו מצוין ושאין בעיה, רק שבטווח הקרוב (עשור) לא יחסרו מי שתיה. ד"א בארות שהגיעו ל"מצב האל חזור" הם דווקא נקודות אידאליות למערכות התפלה להחיאה, מכיוון שתכולת המלחים שלהם נמוכה בהרבה ממי ים. בעלות יחסית נמוכה אפשר לבנות תחנת התפלה קטנה שתזרים מים מותפלים חזרה לבאר ותחיה אותה.

אנחנו כן חייבים לעשות משהו, אבל התפלה צריכה להיות מוצא אחרון. המפעלים יקרים וצריכת האנרגיה של התפלה היא גבוהה כשגם ככה מאזן האנרגיה של ישראל במצב רע.

פורסם

הדרך הנכונה לעניות דעתי היא בניהול נכון של משק המים

רב המים (כשני שלישים) אינם מבוזבזים בצריכה ביתית אלא בחקלאות ובתעשיה. כלום יהיה זה יותר נבון להשתמש

במים מטוהרים (מי קולחין שעברו טיפול)\מותפלים להשקיית החקלאות ולתעשיה?

יתרה מזאת, האם אי פעם יצא לכם לראות את בזבוז המים העצום בעת גשמים, הרב נשפך לים או סתם גורם להצפות (כל כמה שנים ביפו למשל)

אגירה של מי גשמים הנה חיונית.

בנוסף יש לעודד מיחזור מים גם בקטן, ישנו פרוייקט בבית ספר אשר את מי השתי המבוזבזים ואת המים מהמרזבים משמש להשקיית הגינות במשך כל השנה.

OFF TOPIC

לבוא כל כמה שנים בפאניקה ולהגיד שתכף נגמרים המים זהו רק סימפטום של איך מדינתנו מתנהלת (בניגוד למנוהלת)

זה ממש נכון שכמעט ואין פרוייקטים ארוכי טווח בסדר גודל לאומי מכיוון שאף פוליטקאי אינו רוצה שחברו יגזור את הסרט

הפתרון הנכון הוא להשתמש בחברות פרטיות אשר ינכסו לעצמם לכמה שנים את הרווחים מפרוייקטים אלו ואחכ יחזירו למדינה (משהו כמו כביש שש

למרות שיש הרבה חורים גם שם אבל עדיין דבר זה לא היה מבוצע בשום פנים ואופן יותר טוב ע"י מע"צ)

פורסם

מחזק^

בטכניון למשל המדשאה מושקת ע"י המים מהמזגנים של הפקולטה למדעי המחשב

פורסם
  • מחבר

מחזק^

בטכניון למשל המדשאה מושקת ע"י המים מהמזגנים של הפקולטה למדעי המחשב

מי מזגנים הוא פיתרון נחמד לאיזורים לחים, ובתקופות לחות.

איננו מהווה פיתרון לאיזורים יבשים כי הוא בטל בשישים.

אותי מעניין יותר נושא המים האפורים. קראתי קצת, וראיתי פתרונות ישימים וזולים (יחסית) איך לנצל מים אפורים.

אבל, המים מנוצלים רק להשקייה, כאשר מדובר בצמחי נוי ולא צמחי מאכל או תבלין.

ניצול מי גשמים הוא פיתרון טוב שחייבים לנצל כבר היום, והלוואי ומישהו ירים את הכפפה המזורגגת הזו.

נ.ב

למי שיש עוד חומר קריאה מעניין בנושא, אני אשמח לקבל קישורים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים