עבור לתוכן

דיון על הגראס

Featured Replies

פורסם

וזה דיון על גראס, לא על עישון

ואיך מרבית צורכי הקנאביס צורכים את החומר שלהם בדיוק? מאחר שהדרך המקובל והיעילה לצרוך קנאביס היא עישון, לגיטימי גם לדון בנזקים שלו.

• תגובות 78
  • צפיות 9.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן אבל אני רואה לאן זה מתפתח, סטינו לנרגילות, ואז נעבור לסיגריות, ובסוף הדיון ידבר על בני הנוער או על מעשנים VS לא מעשנים...

הדיון הוא על גראס, תנסו להשאיר אותו ככה

פורסם

לא ממש מדוייק

ה THC החומר הפעיל מתנדף בחום ( לכן דרך אגב המקום לשמור גראס הוא במקרר או נכון יותר בפריזר )

העישון הוא הדרך הנפוצה יותר והמקובלת לצריכה אם כי קיימות דרכים נוספות אשר מנדפות את החומר הפעיל ואינן שורפות / מבעירות

החומר הפעיל הוא חומר הלוציוגני אשר פועל על התודעה ואינו מומלץ לשימוש מפני שהוא מעוות את תפיסת המציאות ( ועל ידי כך עלול לזרז /להאיץ תהליכים נפשיים ומנטאלים בנפש האדם כל זאת בעיקבות הלחץ המופעל על הרציונל לצורכי איזון ) ועלול ליצור קיבעון בתפיסות העולם של המשתמש .

החומר נאסר לשימוש בארה"ב בעיקבות מסעות הפחדה וקידום חקיקה של פראנויאיד אחד ששכחתי כרגע את שמו ( אפשר לעיין באינציקלופדיה לסמים הלוציוגנים ) אאל"ט איפה שהוא באמצע המאה הקודמת .

לדעתי האישית הסיגריות והאלכוהול הם סמים לכל דבר ( תלוי כמובן בהגדרה ואז כמעט כל הדברים שאדם צורך הם סמים ההבדל הוא במינון ) מפני שהם משנים את תפיסת המציאות בצורה ממכרת ע"י הרעלה גופנית ( אאל"ט זוהיא הפעולה של הסם על הגוף - הרעלה ) שקשה מאוד להיגמל ממנה מפני שהיא פועלת על טווח רחב של אספקטים גופניים נפשיים ותודעתיים בעת ובעונה אחת כאשר לחלק מהם אין אפילו מוגעות לעצם ההרעלה , נניח לסיגריות , בן אדם לא מעשן לא מרגיש בכלל מורעל אלא בזמן הדלקת סיגריה לאחר הפסקה ארוכה ( או מי שלא מעשן ופעם ראשונה מעשן וסופג ניקוטין הוא מרגיש סחרחורת של הרעלה ).

בעיקרון אני לא ממליץ על סמים בכלל ובטח שלא בלי הדרכה ובטח שלא לצורך בריחה או צורך .

אנדרנלין ובהירות אלו "הסמים " הרציניים ביותר .

פורסם

אז מה ההבדל בינו לבין אלכוהול? חוץ מהTHC? :lol:

פורסם

אז מה ההבדל בינו לבין אלכוהול? חוץ מהTHC? :lol:

מדובר בחומרים שונים לחלוטין. ההשפעה על הקוגניציה שונה לחלוטין וכך גם התלות המתפתחת. חשוב לציין שאדם הצורך אלכוהול הרבה יותר מסוכן לסביבתו מאדם הצורך מריחואנה. האלכוהול פוגע יותר בשיקול הדעת ובמודעות העצמית (אדם שתוי לא מודע לדוגמא לתגובות המאוד לקויות שלו) ופוגע בעכבות (אדם שתוי "משוחרר" יותר, אבל גם נוטה יותר להתפרצויות זעם ואלימות ומצפצף יותר על החוק).

מריחואנה גם משנה את התפיסה והתודעה, אבל ככל הידוע לי לא גורמת להתפרצויות אלימות. אין גם תלות פיזית במריחואנה כמו באלכוהול. הנזקים הנגרמים לגוף מהחומרים שונים, אלכוהול פוגע בעיקר בכבד ובלב, הנזק הפיזי ממריחואנה הוא בעיקר מעצם העישון, כמו כן יתכנו שיבושים הורמונליים בעיקר אצל מתבגרים. יחד עם זאת וכפי שציינתי קודם יש עדויות להופעה מוגברת של סכיזופרניה בקרב משתמשים בקנאביס, אם כי לא ברור לחלוטין אם הקנאביס מגדיל את הסיכון להתפרצות המחלה או שאנשים בעלי נטייה למחלה פשוט משתמשים יותר בחומר ולכן התוצאות מוטות.

פורסם

אדם על מריחואנה גם יכול להיות מסוכן לסביבה (אם הוא נוהג למשל). לגבי אלכוהול זה משתנה מאדם לאדם, יש אנשים שמאבדים כל קשר לעצמם כשהם שיכורים ויש כאלה שפשוט שמחים.. נזקים מאלכוהול תלויים בכמויות ובסוגי משקאות.

לגבי התפרצות זעם ממריחואנה לא נראה לי שזה בכלל אפשרי כי זה כמו לחטוף קריז על מורפיום...

אני מופתע שלא ציינת נזק לזכרון לטווח קצר שנגרם משימוש במריחואנה אם כי הוא בד"כ עובר אחרי מספר ימים.. זה כאילו המוח מתנוון טיפה :|

השאלה ששאלתי היתה יותר בקטע של למה אלכוהול חוקי ומריחואנה לא? :\

פורסם

חוץ מהבעיות של פגיעה בזיכרון וסכיזופרניה כמו שכתבו פה

יש בעיה שאתה לא יודע שמה שאתה מקבל זה נקי ולא מעורבב עם סם אחר

וגם זה נחשב כסם מעבר

חוץ מזה מה רע באלכהול?? למה לחפש תחליפים מזיקים ויקרים

פורסם

כשאתה מזמין וודקה רדבול במועדון אתה לא יודע אם קיבלת וודקה רדבול או וודקה וחיקוי זול של רדבול (אלא אם אתה מבקש את הפחית בנפרד)..

חוץ מזה זיופים של אלכוהול הן לא פחות נפוצים מזיופים של נייקי...

לגבי גראס, איך בדיוק יצליחו לערבב לך משהו אחר? והשאלה היותר טובה, מה כבר יערבבו לך? דשא? זאת לא אבקה, לא כדור, זה צמח...

והנק' היא בדיוק שאלכוהול מזיק לא פחות אם לא יותר...

פורסם
  • מחבר

תשמע הסטלה של האלכוהול שונה לגמרי מהסטלה של הגראס

מי שאוהב את היי של הגראס , לא יתנחם בהיי של אלכוהול .

חוצמזה טובים ורבים אוהבים לשתות בירה עם איזה גוינט נחמד בלי שאף אחד שם לב :nixweiss:

פורסם

על עכבישים!

פורסם

כמה שטויות רצות פה אלוהים ישמור, "גראס לא מזיק", "גראס משפר את הזכרון", "גראס גורם לזקפת יתר", תעשו לי טובה ותצפו בפרק הזה של הסדרה שהייתה בייס ותסתמו את הפה.

בכלל, מי ש"מתעניין" בסמים שיצפה בכל הפרקים

הסדרה סוקרת כמה מסוגי הסמים הפופולאריים בארץ, רק עובדות, לא הפחדות ולא נעליים (לעומת האגודה למלחמה בסמים).

http://yes.walla.co.il/?w=2/7851/1160492

פורסם

כמה שטויות רצות פה אלוהים ישמור, "גראס לא מזיק", "גראס משפר את הזכרון", "גראס גורם לזקפת יתר", תעשו לי טובה ותצפו בפרק הזה של הסדרה שהייתה בייס ותסתמו את הפה.

אני חושב שמרבית האנשים פה ובכלל מסכימים שמריחואנה הוא סם בעל תכונות מזיקות כאלו ואחרות, אתה מתפרץ כאן לדלת פתוחה. אבל הכל בחיים יחסי. בממסד הרפואי לדוגמא , מריחואנה נמצאת אי שם בתחתית ברשימת הסמים המסוכנים, הרבה מתחת לסמים חוקיים לחלוטין כגון סיגריות ואלכוהול (שניים מהסמים הקטלניים ביותר בתולדות האנושות), קיים קשר בין מריחואנה לסכיזופרניה, אולם קשר זה לא מוכח וחזק כמו הקשר בין סיגריות למחלות ריאה וגידולים שונים או כמו הקשר לאלכוהול למחלות לב וכבד. אני יכול לדבר פה בלב ובמצפון נקיים, אני לא צורך גראס, לא סובל סיגריות ובקושי שותה כוסית יין לשבוע, אבל העניין שסיגריות ואלכוהול חוקיים ומריחואנה לא, נראה לי תמוה.

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם

בכלל, מי ש"מתעניין" בסמים שיצפה בכל הפרקים

הסדרה סוקרת כמה מסוגי הסמים הפופולאריים בארץ, רק עובדות, לא הפחדות ולא נעליים (לעומת האגודה למלחמה בסמים).

http://yes.walla.co.il/?w=2/7851/1160492

אחלה של פרק, איזה כיף להם יאללה :smile1:

בתור בן נוער סקרן, אני מנסה לא להשאר סקרן יותר מדי, אני שם לב שאנשים שיש להם מן איסור או מוגבלות לקיים דבר מסוים, רוצים את זה הרבה יותר.

אפשר לקחת לדוגמא אפילו את אחיין שלי בן 4, אחי עוד לא מסכים לו לשתות קולה מסיבות שונות, אבל הילד פשוט נמצא במרדף לאחר הקולה.

הוא מתעסק עם הבקבוקים, שותה בסתר ובא להשוויץ לנו על זה, ועוד כל מיני דברים.

הטענה שלי היא שכאשר מדינה או כל גוף סמכותי אחר (אפילו הורים/מורים) אוסרים את השימוש במריחואנה באותו הזמן משאירים את העם בבורות, הם בעצם מגבירים את הרצון, את התאווה לשימוש, ואני יכול להגיד את זה גם על עצמי.

לדעתי בכל בית ספר צריכים לעשות סדנאות כמו התוכנית, בה הם מראים (אני לא מדבר על לחלק ג'ונטים לילדים, אלא להציג עובדות ולא סתם להפחיד) את השפעות הסם לטווח הקצר והרחב, בני הנוער מספיק חכמים כדי להחליט בעצמם אם הם רוצים לקחת חלק בחוויה.

כמו אלכוהול,סיגריות, ושאר דברים, אני מעונין להתנסות גם בכך, מה שעומד בפני זה בראש ובראשונה הפן החוקי, ולאחר מכן גם הבריאותי, אני חושב שעדיף לנסות ולעבור הלאה מאשר להשאר כל החיים בסקרנות ובבורות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים