עבור לתוכן

CERN, LHC מיקרו-חורים שחורים וסוף העולם? מה דעתכם

Featured Replies

פורסם

אז שים מקדם הגנה טוב

ודרך אגב עד כמה שזכור לי עדיין לא נצפה אף חור שחור נקודה!

ואני לא דיברתי על הפרוייקט דיברתי על המדע בכלליות

• תגובות 55
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ברור כי אפשר לצפות בחור שחור, רק על העצמים שסביבו ולהסיק שכנראה יש במרכז חור שחור. אולי אלוהים נמצא שם או איזה גזע חייזרי שמשחק דוקים, אבל לפי התיאוריות והתצפיות שלנו, זה חור שחור

פורסם

תן לי דוגמה לחור שחור שאתה מכיר

פורסם

זה שבמרכז הגלקסיה

פורסם

זה שבמרכז הגלקסיה

אני לא בטוח שהצליחו להוכיח את קיומו של החור השחור הספציפי הזה. בכל מקרה יש עדויות להרבה חורים שחורים אחרים (חורים שחורים ניתן לזהות לפי האפקט הכבידתי שלהם, לדוגמא ניתן לזהות פליטת קרני X מאוד חזקה מגזים המאיצים לתוך החור השחור).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אם יקרה ובאמת הם יצליחו לייצר שם חור שחור שיבלע את האנושות כולה,לפחות שיעשה זאת מהר ובלי ייסורים.

פורסם

תארו לכם שהם שכחו להלחים שם איזה משהו קטן

פורסם

אתם טרחתם לקרוא את הדיון שהיה פה? אין ל-CERN מספיק מסה/אנרגיה על מנת ליצור חור שחור בר קיימא, מקסימום יווצר חור שחור פצפון שיתאדה בתוך חלקיק שנייה (בפצפון כוונתי קטן יותר מאלקטרון ובחלקיק שנייה כוונתי לפרק זמן שלא ניתן למדוד בשום מכשיר קיים).

הדבר הכי נורא שיקרה אם תהיה תאונה זה פיצוץ קטן וכמה מדענים וטכנאים עם כוויות.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מצד אחד המודעות גוברת סוף סוף ומצד שני מביאים מכונה מטורללת שיכולה לעשות נזקים אדירים לשדה המגנטי של כדור הארץ..ממש חוכמה.

אתה מוכן להסביר?

זה אפילו לא מצחיק.

יש מאיצי חלקיקים גדולים, כן, אבל ה LHC הוא עליית מדרגה רצינית, גדול בערך פי 20 מהמאיצים הגדולים ביותר של היום.

אני מדבר על מצב בו חומר לא יציב נוצר, או התנגשות כלשהי מביאה ליצירת אנטי חומר, שמתרכב עם החומר הנגדי שלו, ואת השאר אתה כבר יכול לנחש.

אני לא מדבר על השמדת העולם, אבל נזק לא קל בהחלט יכול להיגרם.

אתה יודע כמה אנרגיה צריך בשביל ליצור אנטי חומר שישמיד את כדור הארץ? זה בכלל לא ריאלי.

המקסימום שהם יוכלו לעשות הוא להדליק סיגריה או משהו.

מצטער לאכזב אותך אבל אפילו כל המסה שיש במערכת שמש שלנו לא מספיקה ליצור חור שחור.

אז בטח שניסוי מעבדה לא ישמיד את העולם.

כל מסה כלשהי יכולה ליצור חור שחור, ישנו דבר שנקרא רדיוס שוורצילד.

גם אם תדחוס כדור פינג פונג מספיק אתה תוכל להפוך אותו לחור שחור.

הקביעות לגבי ההשלכות של סופרנובות במרחקים כאלו קצת הזויות, שכן יש עוד אלפי גורמים שצריך לקחת בחשבון. כמו למשל- מה מסת הכוכב שמתפוצץ ומה הרכבו.

בנוסף לעובדה שלא כל כוכב מסיים את חייו בסופרנובה......

אגב, קרינה קוסמית בקושי מגיעה לפה. יש לנו את ההליוספירה של השמש שמגינה עלינו יפה יפה.

וגם השדה המגנטי של כדור הארץ :).

---

החורים שחורים שהם ייצרו (אם הם ייצרו) הם כל כך קטנים שהם יעלמו בפחות ממיליארדית השניה או 10 בחזקת -26 ליתר דיוק ככה שאין חשש.

פורסם

כל מסה כלשהי יכולה ליצור חור שחור, ישנו דבר שנקרא רדיוס שוורצילד.

גם אם תדחוס כדור פינג פונג מספיק אתה תוכל להפוך אותו לחור שחור.

ואיך זה בא בסטירה למה שרשמתי כאן :

מצטער לאכזב אותך אבל אפילו כל המסה שיש במערכת שמש שלנו לא מספיקה ליצור חור שחור.

עדיין אין לך מספיק אנרגיה במערכת השמש שלנו כדי ליצור חור שחור או לדחוס כדור פינג-פונג לרדיוס בסדר גודל של (30-)^10 מטר.

ועד ש hulk יבוא לביקור כדי לדחוס כדורי פינג-פונג אני מציע שלא תבלבל את המוח כי אתה לא יודע על מה שאתה מדבר.

פורסם

אני לא רואה את הסתירה. הוא ציין שבאופן תיאורטי ניתן לדחוס כל מסה ליצירת חור שחור, הוא לא אמר שיש לנו את האנרגיה הדרושה לכך.

שוורצשילד, שעל שמו קרוי אותו רדיוס מדובר, פיזיקאי גרמני-יהודי (חלק מהמאפיה היהודית ששלטה בפיזיקה רוב המאה ה-20) שחיבר את חיבוריו המבריקים ביותר בעת ששירת כחייל ולאחר מכן כקצין תותחנים בחזית הרוסית במלחמת העולם הראשונה. מעניין מה יגידו על זה כל החיילים שמקטינים ראש למימדיים מיקרוסקופיים בטענה שהצבא מייבש להם את השכל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים