עבור לתוכן

CERN, LHC מיקרו-חורים שחורים וסוף העולם? מה דעתכם

Featured Replies

פורסם

ידוע לי היטב.

מאיצי חלקיקים מייצרים אנטי חומר כבר שנים- מספר אטומים בכל פעם, בניסוי שמטרתו הוא יצור אותו אנטי חומר

תסכים איתי שיש לנו פה מכשיר בסקאלה קצת יותר גדולה ממה שהיה עד היום.

• תגובות 55
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז מה בדיוק הטיעון שלך, שעד עכשיו זה עבד בסדר, אבל היות ועכשיו זה עומד לעבוד פי-20 בגודל יש סכנה לכדור הארץ/מערכת השמש/למי אכפת בקנה מידה גדולה יותר?

פורסם

מגניב אולי באמת החור הזה בשכבת כדור הארץ לא היה אסטרואיד שהשמיד את הדינוזאורים אלא איזה מכונה טמבלית כמו שאנחנו בונים.

ואגב אם באמת יושמד העולם בגלל איזה שטות כזאת אז לפני שזה קורה אני רוצה לציין ש "מגיע לנו!"

חבורה של טמבלים.

האם ידעתם שכאשר בנו את פצצת האטום הראשונה לא ידעו אם זה יעשה פיצוצון או יפוצץ את חצי מכדור הארץ אבל המשיכו בכול זאת!

וכול מי שהולך להתווכח מוזמן לחפש בגוגל..

כשילד משחק עם התנור בבית רק דבר אחד באמת יכול לקרות בסוף.

פורסם

האם ידעתם שכאשר בנו את פצצת האטום הראשונה לא ידעו אם זה יעשה פיצוצון או יפוצץ את חצי מכדור הארץ אבל המשיכו בכול זאת!

על E=MC^2 שמעת? מאחר שכבר ביקעו אטומים לפני כן, היה להם מושג די טוב מה תהיה העוצמה של הפצצה, לפחות בתחום טעות של 3-4 סדרי גודל, שזה עדיין רחוק מאוד מלפוצץ את כדור הארץ (למעשה - התפרצות וולקנית אדירה, כמו שיש כל כמה מאות שנים, חזקה פי אלף עד מאה אלף מונים מהפצצה שהוטלה על הירושימה). יש סיפורים שבעת ניסוי פצת המימן הראשונה חששו שהפצצה תדליק את המימן שבאוקינוסים. אלו הם רק סיפורים משום כשכבר ידעו מה התנאים הדרושים להיתוך מימן, והתנאים האלו מתקיימים בתוך הפצצה עצמה לפרק זמן זעיר.

ההתקדמות המדעית היא אולי מסוכנת, אבל זהו מסלול שאנחנו חייבים לצעוד בו אם אנחנו לא רוצים להיות מוכחדים בעתיד על ידי אסון טבע אדיר או שינויים אקלימיים.

פורסם

בעוד עשרות שנים נצטרך לבנות מאיצי חלקיקים על כוכבים אחרים חד פעמיים כאלה

המאיץ חלקיקים יעבוד פעם אחת, העולם יהרס וזה יהיה מגניב

פורסם

מגניב אולי באמת החור הזה בשכבת כדור הארץ לא היה אסטרואיד שהשמיד את הדינוזאורים אלא איזה מכונה טמבלית כמו שאנחנו בונים.

ואגב אם באמת יושמד העולם בגלל איזה שטות כזאת אז לפני שזה קורה אני רוצה לציין ש "מגיע לנו!"

חבורה של טמבלים.

איזו הגזמה חסרת בסיס... בדיוק כמו ההגזמה שפתחה את הדיון הזה.

התנאים המשוערים ליצירת חור שחור הם קריסה של כוכב שיותר גדול ממערכת השמש שלנו וקשה לי מאד להאמין ששני חלקיקים חסרי חשיבות שנתקעים אחד בשני אפילו אם במהירות גבוה יכולים ליצור כזה דבר, אם זה היה נכון היקום לא יכול היה להתקיים כי כל חלקיק אבק שעף מפיצוץ של כוכב היה יוצר חור שחור.

פורסם

חחחח אתם מצחיקים אותי שאתם נותנים כול כך הרבה קרדיט למדענים.

אז כן יש נוסחאות E=MC2 ועוד הרבה כמוה אבל זה אומר בערך כלום כי על תשכח שגם חשבו שחוקי נויוטון עובדים במימדים גדולים וקטנים יותר ונחש מה קרה אז... אהה הם גילו שהם טעו אפילו אם כול הנוסחאות והעובדה שהם ""ידעו הכול מראש""!

אז סביר להניח שלא יגמר העולם מהמכונה שלהם אבל זה לא אומר שיש להם מושג מה הם עושים או מה יכול לקרות.

ובטח ובטח לא כשהם פיתחו את פצצת האטום.

תדע לך שעד היום לא יודעים מזה חשמל. אומנם יודעים ""לשלוט"" בו אבל עדיין לא ממש יודעים מה הוא.

אני ממליץ לך ללכת לחנות ספרים הקרובה אליך ולקחת את הספר A Short History of Nearly Everything

http://en.wikipedia.org/wiki/A_Short_History_of_Nearly_Everything

תקרא ותחכים (חוץ מזה שזה אחלה ספר)

פורסם

look-GOD, אני מאמין שרוב המגיבים לך הם בעלי ידע בתחומי מדע שונים, הספר נראה על פניו נחמד אבל לא יחדש הרבה לבעלי השכלה כללית נרחבת ובנוסף, כמו כל ספר פופולרי, יש לו נטיה לשים דגש על אנקדוטות וקטסטרופות.

לא, המדענים לא תמיד יודעים מה יהיו תוצאות הניסוי אותו הם הולכים לערוך, בגלל זה הם עורכים אותו! אולם המדע לא מתקדם בקפיצות ענק אלא בצעדים קטנים, כאשר כל ניסוי מתבסס על אין-ספור ניסויים ותגליות שבוצעו לפניו. המדענים הרציניים לעולם לא יטענו שהם "יודעים הכל מראש", הם מדברים רק בהסתברות ובסדרי גודל. לגבי פצצת האטום - הם לא ידעו בוודאות שהיא לא תשמיד את העולם, אבל הם ידעו שהסיכוי לכך זערורי. אני עובד על מחלות זיהומיות במסגרת מחקר, האם יום אחד יגדל לי במקרה באחת הצלחות פתוגן נורא שישמיד את כל האנושות? אולי, אבל יש סיכוי רב יותר שלפני כן אזכה פעמיים רצוף בלוטו ואעזוב את המחקר לטובת אי בקריביים.

אחד הדברים שלומדים במדעים הוא שאין "תמיד" ואין "לעולם לא", אין אמיתות אבסולוטיות, יש רק עובדות, תצפיות והסתברויות. אתה לא חייב "לדעת" מה זה חשמל בדיוק, אתה יכול על סמך תצפיות וחישובים לחזות את התנהגותו ב-99.99999% דיוק ולרתום אותו לצרכיך, זה מספיק טוב. אולי יום אחד תדליק את הנורה בבית והעולם יתפוצץ, אי אפשר לשלול את זה לחלוטין (כי אין אמת מוחלטת), אבל המדע יכול לומר לך שההסתברות לך זניחה.

קריאה של ספרות מדעית פופולרית לא מספיקה, אתה חייב להבין את מהות המחקר והמדע.

פורסם

fungiman ברור שבתור ספר פופולארי יש אנקדוטות וקטסטרופות ופה ושם איזה הגזמה או שתיים.

אבל אם תקרא את הספר תבין שהוא לא בא ללמד אותך את מה שאתה יודע אלא בדיוק ההפך הוא מספר את הסיפור של איך ולמה אתה יודע את מה שאתה יודע היום.

זאת אומרת איך גילו ולמה הם "מניחים" שהם יודעים את מה שהם יודעים היום.

ושתדע לך אין בן אדם שתומך יותר במדע והתקדמות ממני (הגזמה פואטית קלה כדי להעביר נקודה אז לא לתפוס אותי מילה במילה.)

אבל עדיין חצי ממה שאתה שומע היום זה חירבושים (לא מצאתי מילה טובה יותר, סורי) כמו חורים שחורים שאין להם שום הוכחה (EVIDENCE) לקיומם חוץ ממטמטית.

וחצי ממה שאתה שומע בכלליות על החלל בימינו זה חצי מדע.

רוצה הסתברויות שהמדע מקבל על עצמו:

האם ידעתה שלרוב התרופות יש אחוז פגיעה מסויים באנשים שמקובל.

לרוב המספר עומד על מתחת לאחוז אבל תחשב לבד את כמות האנשים שמשתמשים באותה תרופה ותראה שזה יוצא איזה 5 אלף איש לפעמים.(אין לי כרגע מספרים מדוייקים לצערי כי לא מצאתי. וכן אני יודע שאתה תמצא מהר אבל זז לעבוד עוד שתי דקות :))

קבל ציטוטים מהרצאה של אחד האנשים שהיה מאוד מעורב בפיתוח של הפצצה!:

I didnt know what the mass of it was at that time. That wasnt my business. We were making plots of the multiplication ratio as the radius of the shell. We got up to a multiplication ratio of 18. At that stage, it was decided that if youd gotten to the critical mass, youd know what the multiplication ratio was. Its infinite. If you get to that, yourewell, youre not in trouble; youre not around anymore.

He said what happens if we actually get the critical mass together unintentionally? What are we going to lose? Were going to lose a beaker? Were going to lose a laboratory room? Were going to lose the eastern half of New Mexico. That actually was the knowledge of the situation at that time.

אתה מוזמן לקרוא בעצמך עוד אם בא לך (קראתי הכול וזה ממש מעניין, אז אני ממליץ)

http://www.sigmapisigma.org/seagondollar.pdf

אז בכול מקרה אני מסכים איתך שיש סבירות נמוכה אבל המון פעמים (במיוחד כשזה קשור לממשלה שיש לה אגנדה מסוימת) פשוט לא משנה הסבירות, וכמו שנייקי אומרים (או כמעט אומרים) LETS JUST DO IT. BOOM!

פורסם

לא ממש הבנתי, אם באמת יווצר חור שחור, זה יצא פתאום מתוך המכשיר הזה? איך זה יראה? כמו המפלצת של לוסט משהו?

פורסם

מצטער לאכזב אותך אבל אפילו כל המסה שיש במערכת שמש שלנו לא מספיקה ליצור חור שחור.

אז בטח שניסוי מעבדה לא ישמיד את העולם.

פורסם

מצטער לאכזב אותך אבל אפילו כל המסה שיש במערכת שמש שלנו לא מספיקה ליצור חור שחור.

אז בטח שניסוי מעבדה לא ישמיד את העולם.

מה שממש לא הגיוני..

--

בהנחה שאנחנו יודעים איך נראה,מורכב ומה עושה חור שחור אז כנראה שקיים לפחות אחד בכל היקום שהצלחנו לחקור אותו בצורה כזאת או אחרת

אגב אני זוכר משהו על זה שחורים שחורים נוצרים לרוב אחרי שהכוכב מת

פורסם

^

המסה של השמש שלנו קטנה ולכן היא לא תגמור את חייה כחור שחור אלא כננס לבן.

פורסם

פעם אחרונה שבדקתי השמש שלנו היא לא הכוכב הכי גדול ביקום

פורסם

^

מה הקשר ?

אני דיברתי על המערכת שמש שלנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים