למה אנחנו אוהבים דווקא אוכל יותר שמן? - עמוד 3 - מדע וטכנולוגיה - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

למה אנחנו אוהבים דווקא אוכל יותר שמן?


zorgi

Recommended Posts

לאחר שלא קראתי אף פוסט אני חייב להגיד שיש אלמנט פסיכולוגי ואלמנט תזונתי

המוח צריך שמן ודברים שמנים בשביל תהליכי החשיבה שלו (משהו שקשור לכל מיני חומצות)

הגוף צריך שומן כדי לשים בתאי השומן שמגינים על השרירים והאיברים הפנימיים

אוכל שמן משביע יותר - לך תאכל קילו שומן פרה ולמחרת תאכל קילו עגבניות

וכמובן יש את המימד הפסיכולוגי שמאז שאתה קטן אתה לומד מהעולם שאוכל שמן יותר טעים

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 62
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

קרירין אתה יודע שאני כולי סימפטיה אבל , אני חושש שאתה טועה אלא אם כן תצרף את ההגדרה שלך למונח שריר ( למשל שריר עושה עבודה והמוח עושה עבודה קרי חשיבה ) אבל עדיין , גם עם ההשתדלות שלי להוציא את האמת שציינת לאור הריקמה של המוח ושל השריר הן לא אותה ריקמה (חלוקה הראשונית של תאי גזע ) למרות שאישית אני מכיר כאלו שהמינוח שלך לגביהם צודק במאת האחוזים כלומר ראש קשה .

אנשים "אוהבים" שומן מהרבה טעמים שציינו בשרשור - בינהם שומן = אנרגיה ( אבולוציה ) אפילו נגזרת תרבותית ( אינואט למשל ) דבר נוסף ששומן הוא בעל גוף מבחינת טעם כלומר אם תוסיף שמן למאכל הוא ליכאורה יקבל נפח ( ראה למשל סלט ) - התחושה תהיה כאילו יש יותר אוכל בפה ( בהחלט יכול להיות קולטנים במוח ) מלבד זאת ההכללה הזו היא כמו כל הכללה לא ממש נכונה , לצערי אני לא יודע על מחקר מסודר או סקר רציני ( אולי מישהו יצרף ) שמוכיח את הטענה הזו , אישית אני לא אוהב מאכלים שומניים מה שבא לומר שאוכל הוא הרגל והרגל הוא נגזרת תרבותית , מה שכן צריך הוא להגדיר את המילה אהבה ( לעיניין האוכל ) מלבד זאת אני בטוח שכל מי שמטפל בגוף שלו טוב לא ממש אוהב שומן מה שלי אומר ששומן זו היתמכרות ( בעיה פסיכולוגית ) , אבל כמובן שהכל צריך להיות במידה .

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

david11 מה בדיוק אתה לא מבין

1-שומן יחסית למשקל נותן הכי הרבה אנרגיה ומשמש "כדלק" העיקרי בגוף

2-המוח זה שריר

מי שחושב ששריר חייב להיות בעל יכולת תנועה טועה

שרירים מתחלקים לקבוצות ויש קבוצה של שרירים בעלי יכולת תנועה

אבל לא כולם ככה

לא משנה בדקתי מחדש וטעיתי

היה לי בלבול בין הקשר של המוח לשרירים

וזה שהמוח צריך הרבה אנרגיה כולל חלבונים

אז לא משנה

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

יש תאוריה מאוד פשוטה בקשר להעדפה למאכלים משמינים

ולא דווקה רק מתוקים

הזכירו את זה פה אבל אני יסביר קודם את הסוגים של ה"הדלק" העיקרים של הגוף

1-פחמימות -אורז\לחם\וכו

2-חלבונים-בשר\ביצים וכו

3-שומנים -בפועל שומנים יכולים להיות בתוך המזון אבל גם הגוף עצמו מכין שומנים מפחמימות וחלבונים

העניין הוא כזה

ביחס למשקל מול אנרגיה שומן זה ה"דלק" הטוב ביותר לגוף

למעשה אפילו רצי מרתון שנראים לכם רזים מאוד משתמשים בעיקר בשומן בריצה

ורוב האנרגיה של הגוף מופקת בעיקר משומן

באחוזים חלבון ופחמימות יכולים לספק אנרגיה מהר מאוד

אבל לא לאורך זמן

כי הגוף לא אוגר אותם בכמויות כמו שומן

והגוף אוגר שומן כי כמו שכתבתי יחסית למשקל (שומן הרבה יותר קל מחלבונים ופחמימות )

שומן נותן יותר אנרגיה

בנוסף לשומן עוד תפקידים חשובים כמו חומר מבודד שעוזר לשמור על חום הגוף

בקיצור בעבר ואת זה גם הזכירו היה הרבה פחות זמין אז לאכול משמין היה מאוד חשוב להישרדות

וכנראה בגלל זה התפתחנו ככה

זה התאוריה ואני מאמין בה לגמרי

אני חושב שאתה טועה. לפי מה שאני זוכר רוב האנרגיה (כולל לטווח הבינוני-ארוך, שזה פחות או יותר רצית מרתון) שהגוף מפיק היא מפחמימות (רב סוכרים). ברגע שנגמרים הרב סוכרים בגוף, הגוף מתחיל לפרק את השומנים (אותם הוא מיצר מרב סוכרים כשיש לו עודף של רב-סוכר בדם). כשנגמרים לו השומנים הוא מתחיל לפרק את העצמות והשרירים (ע"ע סכנות האנורקסיה).
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

בריצות מרטון רוב האנרגיה זה משומן כי פשוט אין לגוף מאגרי פחמימות כאלו גדולים

ולשרוף חלבון אומר לשרוף שריר

למעשה הגוף שורף גם פחמימות גם שומנים וגם חלבון ביחד

אבל הוא שורף הרבה יותר שומן

רק במצבי חירום הגוף ישרוף כמות גדולה של חלבונים ופחמימות

אבל רצי המרטון למרות שהם רצים מהר מאוד רצים מבחינתם במצב אירובי

ובמעגל האנרגיה האירובי הרוב זה שומן

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

עם מדברים על חלבונים ...

יש לי שאלה ...לגבי זה ..

אני היבנתי שיש חלבונים איכותיים ויש חלבונים פחות איכותיים ...

ולמרות שיש חלבונים פחות איכותים ניתן לשלב אותם עם חלבונים אחרים פחות איכותים לקבל חלבון איכותי יותר ...

משהו יכול לעשות לי סדר בבלגן.

כי אני בדיאטה ירדתי 20 קילו ...וכנראה חלק לא קטן נבע מהשרירים מאוד.

(אני מתבייש להגיד אבל החברה שלי ...פירקה אותי ...אני חלשלוש ..)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

חלבונים זה נושא מאוד מורכב

ובכלל תזונה זה נושא מורכב

אולי אתה מדבר על מאיפה אתה מקבל חלבונים שזה נושא יותר פשוט

כי לדוגמה אם אתה אוכל שניצל עוף בלי פירורי לכם ותוספות אחרות

אתה מקבל חלבון יחסית נקי

לאומת זאת בסטיק בקר רך אתה מקבל חוץ מחלבונים הרבה שומנים

גם אופן ההכנה יכול להשפיע משמעותית

בכל מקרה גוף האדם לא צריך הרבה חלבונים כל יום להיות אדם ממוצא בריא

והגוף לא ישרוף הרבה חלבונים סתם אלה במצבי חירום

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...