פורסם 2008 במרץ 1417 שנים למישהו יש סברה כול שהיא למה אנשים אוהבים אוכל יותר שמן ופחות בריא?עם למשל עגבנייה יותר בריאה מהמבורגר אז למה יוצא שרובנו מעדיפים את ההמבורגר?נ.ב - אל תענו "כי זה פשוט יותר טעים". זה ברור , השאלה היא מה הסיבה שלרוב האנשים בעולם אוכל שמן יותר טעים מירקות ודברים שנחשבים יותר בריאים.http://net-sah.org/files/images/stockxpertcom_id107512_size2.JPGhttp://images.amazon.com/images/P/B00004Y866.01.LZZZZZZZ.jpg
פורסם 2008 במרץ 1417 שנים כי ככה העולם בנוי... ממש מעין מיני חוק מרפימה שהכי טעים הכי משמין ומה שהכי בריא הכי חסר טעם
פורסם 2008 במרץ 1517 שנים הסבר יותר הגיוני מחוק מרפי , גורס כי עד לפני כמה אלפי שנים, רעב היה מאוד פופולרי אצל המין האנושי, ולכן מציאת מזון המכיל שומן היה מאוד חיוני. בלה בלה בלה, אבולוציה...בלה בלה בלה. הנה אנחנו עכשיו אוהבים אוכל שמן.
פורסם 2008 במרץ 1517 שנים בטח כי יש יתרונות הישרדותיים לאכילת אוכל שמן. למשל יצירת מאגרי שומן בגוף שחיונים לימים שבהם האדם הקדמון התקשה להשיג מזון בכמויות מספיקות או לתקופות ממושכות. עכשיו יש לך מזון ללא הגבלה, אבל מן הסתם לפני אלפי שנים (ולפני כן כמובן) זה לא היה המצב.
פורסם 2008 במרץ 1517 שנים מחבר יפה,חיכיתי שתגידו את זה. מעניין באמת אם בעוד כמה מאות שנים או יותר נתחיל לאהוב מזון יותר בריא בהנחה שלא נצטרך עוד לאגור שומנים רבים מידי בגופנו.
פורסם 2008 במרץ 1517 שנים אבולוציה לא סתם עובדת במשך הזמן. המצב כיום הוא לא כזה שאנשים שמנים לא מביאים צאצאים לעולם (תסתובב ברחובות ותראה לבד) לכן אין שום סיבה שתהיה התפתחות אבולוציונית שתגרום לכך שבעתיד יהיו פחות שמנים או שנאהב אוכל שמן פחות. כלומר אין יתרון השרדותי (במובן של הבאת ילדים) למי שאוהב עגבניה על פני המבורגר. מצד שני יש כאלה שטוענים שהאנושות עוזבת את האבולוציה (תשפיע באופן ישיר על התפתחויות אבולוציוניים באמצעות הנדסה גנטית).קח בחשבון שאני לא ממש מוסמך לתת תשובות בנושא כמו רוב (כל?) אנשי הפורום. אם אתה רוצה תשובות מוסמכות תנסה אולי לשלוח אימייל לאנשי אקדמיה בתחום (גוגל...) אולי אחד מהם יהיה נחמד ויענה לך.
פורסם 2008 במרץ 1517 שנים אני חושב שחלק נכבד מכל העניין זה היבט פסיכולוגי..יש אנשים לדוגמא שלא יכולים לגעת בדג עצם המחשבה.. וכו'..
פורסם 2008 במרץ 1517 שנים עוד עניין זה גם הרגל.. אני כל החיים שלי אכלתי מרק עוף רגילפעם אחת אמא שלי עשתה מרק עם קצת שומן (עצם אחרת עם קצת שומן עליה)..כמעט הקאתי את המרק הזה בקושי הצלחתי לגעת בו (ולא, אמא שלי הכינה אותו כמו שצריך)
פורסם 2008 במרץ 2017 שנים יש סדרה בדיסקברי שנקראת "כימיה במטבח " ( סדרה ממש טובה דרך אגב..) , שאמרה שג'לים למינהם ושומנים אוגרים טעם . לא יודע כמה זה נכון , אבל זו עוד השערה
פורסם 2008 במרץ 2317 שנים תתפלאו אבל שומן הוא לא דבר כזה רע כמו שמציגים אותו תמיד.שומנים מתחלקים לקבוצות, כאשר השומנים הכי בריאים הם מקבוצת "אומגה 3" ואילו השומנים הכי מזיקים הם שומני ה"טרנס". מאכל דל שומן הוא לא בהכרח "בריא" יותר. המלצת משרד הבריאות האמריקאי לציבור שלה "לאכול אוכל דל שומן" מוכיח את עצמו כשטות אחת גדולה כשאוכלוסיית ארה"ב היא השמנה בעולם, לעומת זאת הצרפתים, בעלי המאכלים השמנים שלהם, נמצאים הרחק מאחור בהשמנה והתקפי לב (הדבר גם נקרא "הפרדוקס הצרפתי").
פורסם 2008 במרץ 2317 שנים זה לא מדוייק ....כיום (ראה כתבה) שהצרפתים גם לא פסחו על מחלת השמנה ... http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=2981 וגם החוק בצרפתי שישראל רוצה להשתמש .. http://www.knesset.gov.il/MMM/data/docs/m01420.doc אני בדיאטה ...כבר חצי שנה( 15קילו פחות ...) אני כוסון .... :
פורסם 2008 במרץ 2317 שנים למישהו יש סברה כול שהיא למה אנשים אוהבים אוכל יותר שמן ופחות בריא?עם למשל עגבנייה יותר בריאה מהמבורגר אז למה יוצא שרובנו מעדיפים את ההמבורגר?נ.ב - אל תענו "כי זה פשוט יותר טעים". זה ברור , השאלה היא מה הסיבה שלרוב האנשים בעולם אוכל שמן יותר טעים מירקות ודברים שנחשבים יותר בריאים.http://net-sah.org/files/images/stockxpertcom_id107512_size2.JPGhttp://images.amazon.com/images/P/B00004Y866.01.LZZZZZZZ.jpgבאוכל טעים יש גם בד"כ הרבה כולסטרול. מבנה המולקולות של כולסטרול הוא מאוד גדול ומורכב ביחס למולקולות אחרות בטבע. ישנה סברה שגודלה ומורכבותה של המולקולה הם אלה שגורמים לגירוי חזק של חוש הטעם שלנו, שינויים שמתפרשים כטעם טוב.
פורסם 2008 במרץ 2317 שנים תתפלאו אבל שומן הוא לא דבר כזה רע כמו שמציגים אותו תמיד.שומנים מתחלקים לקבוצות, כאשר השומנים הכי בריאים הם מקבוצת "אומגה 3" ואילו השומנים הכי מזיקים הם שומני ה"טרנס". מאכל דל שומן הוא לא בהכרח "בריא" יותר. המלצת משרד הבריאות האמריקאי לציבור שלה "לאכול אוכל דל שומן" מוכיח את עצמו כשטות אחת גדולה כשאוכלוסיית ארה"ב היא השמנה בעולם, לעומת זאת הצרפתים, בעלי המאכלים השמנים שלהם, נמצאים הרחק מאחור בהשמנה והתקפי לב (הדבר גם נקרא "הפרדוקס הצרפתי").חומצות שומן מרוב הסוגים הינן חיוניות. הבעייה היא כמו ברוב הדברים הכמויות - צריכה מוגברת של שומן (ובכלל של מזון) גורמת לאגירת שומן. גם אגירת שומן היא לא דבר רע בגבול מסויים - מאגרי השומן אלה מאגרי המזון הרזרביים של הגוף.אבל - התזונה כיום מלאה במאכלים שמנים, שגורמים לצריכה מוגברת של שומן ודווקא מהסוגים הפחות בריאים. אגב, זה לא שאומגה 3 הכי בריאה, מדובר פשוט בעוד חומצת שומן חיונית שהגוף לא יכול לייצר, ובתזונה של היום קשה לקבל כמות מספקת. ההשוואה נעשית ביחס לאומגה 6, שהיא הדומיננטית בתזונה היום. צריכה מוגברת של אומגה 3 גם היא לא בריאה.
פורסם 2008 במרץ 2317 שנים ברור שלא. אף אחד לא אמר פה שאם תחייה על שמן דגים, תהיה הכי בריא בעולם. המפתח הוא איזון בין כל מרכיבי המזון. כל הדיאטות של "רק פחממות" או "רק אוכל דל שומן" או רק "אוכל דל קלוריות" הן שטות אחת מוחלטת המביאה לירידה במשקל לטווח קצר ורק פוגעת לטווח ארוך.דיאטה נכונה היא דיאטה שהאיזון בא לידי ביטוי.ברור שהצרפתים לא יכולים לפסוח לגמרי על מגפת ההשמנה, אבל ביחס לאמריקאים, הם מאחור למרות שהאוכל שהם אוכלים הרבה יותר שמן. התזונה כיום מלאה במאכלים שמנים, שגורמים לצריכה מוגברת של שומן ודווקא מהסוגים הפחות בריאים - מסכים ב100 אחוז. בגלל זה גם הצרפתים לא יכולים להימלט לגמרי מן ההשמנה. כל מוצר שנמצא על מדף, אשר אינו טבעי ונעשה בו איזשהו שינוי על מנת להאריך את זמן המדף שלו מכיל שומני טרנס והנגזרות שלו. השומן הזה פשוט הרבה יותר נגיש וזול מאשר שומנים בריאים אחרים. זהו שומן ממש סינטטי שהגוף שלנו לא תוכנן לטפל בו (מרגרינה למשל).בכל אופן, הנק' היא שאוכל "שמן" הוא לא בהכרח לא בריא (למשל אבוקדו, או שמן זית), ורק רציתי להבהיר את הנק' הזו.
פורסם 2008 במרץ 2317 שנים חומצות שומן מרוב הסוגים הינן חיוניות. הבעייה היא כמו ברוב הדברים הכמויות - צריכה מוגברת של שומן (ובכלל של מזון) גורמת לאגירת שומן. גם אגירת שומן היא לא דבר רע בגבול מסויים - מאגרי השומן אלה מאגרי המזון הרזרביים של הגוף.אבל - התזונה כיום מלאה במאכלים שמנים, שגורמים לצריכה מוגברת של שומן ודווקא מהסוגים הפחות בריאים. אגב, זה לא שאומגה 3 הכי בריאה, מדובר פשוט בעוד חומצת שומן חיונית שהגוף לא יכול לייצר, ובתזונה של היום קשה לקבל כמות מספקת. ההשוואה נעשית ביחס לאומגה 6, שהיא הדומיננטית בתזונה היום. צריכה מוגברת של אומגה 3 גם היא לא בריאה.אני אשמח אם תביא הוכחה/מחקר שמראה שצריכה מוגברת של אומגה-3 היא לא בריאה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.