עבור לתוכן

קיבלתי מייל מעניין עם כמה שאלות עוד יותר מעניינות תתנו להן תשובות

Featured Replies

פורסם

אילמים יכולים לעשות גרפסים?

איך כותבים אפס בספרות רומיות?

אם תרוץ במהירות הקול - תוכל לשמוע באוזניות של הדיסקמן שלך?

פורסם

אילמים הם בד"כ חרשים אז הם פשוט לא יודעים לדבר..ונגיד שלבנאדם אין מיתרי קול זה לא משנה,גרעפסים באים מהקיבה בכלל.

אין אפס בסרות רומיות כי הוא לא נחוץ.

וכן תוכל לשמוע כי גם הדיסקמן נע במהירות 1000 קמש.

פורסם

הסמיילי הזה " :s07: " פשוט לא מספיק

פורסם

טעיתי איפהשהוא? אתה מוזמן לתקן אותי..

פורסם

נראה לי שההודעה של SciFi7 הייתה לגבי השאלות המקוריות ולא לגבי התשובות.

לידיעה כללית, מויקיפדיה:

In general, the number zero did not have its own Roman numeral, but a primitive form (nulla) was known by medieval computists (responsible for calculating the date of Easter). They included zero (via the Latin word nulla meaning "none") as one of nineteen epacts, or the age of the moon on March 22. The first three epacts were nullae, xi, and xxii (written in minuscule or lower case). The first known computist to use zero was Dionysius Exiguus in 525. Only one instance of a Roman numeral for zero is known. About 725, Bede or one of his colleagues used the letter N, the initial of nullae, in a table of epacts, all written in Roman numerals.

אז אם מתעקשים אפשר להשתמש ב-N לאפס.

ולגבי האילמים, למיטב ידיעתי רוב החירשים כן יכולים לדבר, הם אומנם מדברים מוזר בגלל זה שהם לא שומעים את עצמם אבל הם לומדים לדבר בצרה שאפשר להבין מה הם אומרים. (אני לא יודע בוודאות אבל אני נוטה להאמין שלרוב אם לא תמיד הם יכולים לעשות גרפסים..)

פורסם

וכן תוכל לשמוע כי גם הדיסקמן נע במהירות 1000 קמש.

אני חושב שפחות מעניין אותנו הדיסקמן אלא מהירות החבורה של גלי הקול באוויר. המהירות היחסית בין הרמקולים לאוזן שלך לא ממש משנה אם מהירות החבורה של גלי הקול לא מושפעת מעצם העובדה שאתה נע במהירות. חיבור מהירויות אינטואיטיבי לא עובד כאן (או בכלל).

פורסם

אני חושב שפחות מעניין אותנו הדיסקמן אלא מהירות החבורה של גלי הקול באוויר. המהירות היחסית בין הרמקולים לאוזן שלך לא ממש משנה אם מהירות החבורה של גלי הקול לא מושפעת מעצם העובדה שאתה נע במהירות. חיבור מהירויות אינטואיטיבי לא עובד כאן (או בכלל).

גלי קול הם כמובן תנועה של אטומים/מולקולות של החומר (נניח שמדובר באוויר במקרה זה) בחלל. בכל חומר קיימת מהירות שונה שבה הגלים הללו מתפשטים מנק' המוקד. כמובן שאם המוקד נע במהירות שונה ביחס לחומר - התפשטות הגלים תהיה שונה, כאשר צורת התפשטות הגלים של גוף על-קולי תהיה רק מאחורי אותו הגוף. באם המהירות היחסית שבין אוזניות הדיסקמן/מאזין (שנעים יחדיו) והאוויר הנמצא בתווך בינהם עולה על מהירות הקול - אזי גלי הקול מהאוזניה לא יגיעו לקרום התוף של המאזין. אולם מאחר שברוב האוזניות קיים מעט אוויר כלוא בין האוזניה לקרום התוף, אוויר אשר נע באותה המהירות כמו שניהם, לא תהיה שום בעיה להאזין למוזיקה (כמו שהנוסעים בקונקורד יכלו לשוחח בינהם ללא הפרעה - מלבד הרעש הנוראי של המנועים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים