עבור לתוכן

מה עדיף, ויסטה או XP?

Featured Replies

פורסם

אני בטוח שהנושא נטחן פה בלי סוף, ובאמת(!) שלא התעצלתי לעשות חיפוש ולקרוא הודעות. אבל כמה שקראתי ממש לא הצלחתי להבין על מה אתם ממליצים. חלק אומרים ככה וחלק ככה ולרוב אלו ויכוחים מאוד דביליים.

המצב הוא כזה - יש לי בבית 2 מחשבים, בישן מותקן XP SP2 ובחדש שקניתי לפני חודשיים יש ויסטה. למרבה האבסורד הישן עם ה-XP מתפקד הרבה יותר טוב. כמובן שלמחשב החדש עם הויסטה יש נתונים טכניים הרבה יותר טובים וזה מורגש כשמריצים אפליקציות מרובות וכאלה. אבל הרושם המתקבל הוא שהויסטה מסבכת את העניינים. יש באגים, המערכת מסורבלת יותר, ובגדול אני ממש לא מרוצה.

האם ה-SP1 הולך לשפר את הויסטה משמעותית ולהציב אותה כמתחרה ראויה ל-XP או שאין טעם לחכות וכדאי לעבור ל-XP?

ובואו נשאל ככה - אם היה לי מחשב חדש (עם נתונים טכניים טובים שמאפשרים הרצה טובה של ויסטה), איזו מערכת הפעלה הייתם ממליצים לי להתקין, XP או ויסטה?

ברור שיש כאלה שיגידו ככה וכאלה שיגידו ככה אבל מה חושבים מרבית חברי הפורום?

פורסם

הויסטה מערכת טובה אך אינה מספיק זמן בשוק בכדי להיטמע בצורה אבסולוטית. ברמת הדרייברים ועדכונים מבית מיקרוסופט.

כמו כן היא עוצבה בראיה ש שנים קדימה ולכן הדרישות שלה דיי גבוהות, עם התקדמות החומרה בעיה זו כמובן תעלם.

ולכן למעשה התשובה היא מאד אינדבידואלית :

אם אתה אוהב חדשנות ומוכן לסבול בשבילה (ברמת ביצועים - למרות שישנם מקרים בהם היא עדיפה, תמיכה וכדומה) לך על ויסטה.

אם מהירות, תאימות וראש שקט זה הכיוון שלך לך על XP (בטח כאשר חצי מהרשת שלך בכל מקרה XP).

בטווח הארוך כולנו נעבור לויסטה.

גם לXP היו ימים קשים בהתחלה, רק ששכחנו מזה.

פורסם

שמע איך שהתקנתי את הויסטה היו לי אינספור בעיות בעיקר הבעיה שסרגל ההתחל משתגע וחלונות נפתחים ריקים

אחרי שפתרתי הכול....אפשר להגיד שאני כבר לא הולך לחזור לXP גם אם ישלמו לי

DX10 אחלה של דבר :xyxthumbs:

פורסם

השאלה היא איזה מפרט יש לך?

אם יש לך C2D 2GHZ ומעלה ו2GB זיכרון עם כרטיס מסך מודרני (X3100, X1XXX, 7XXX ומעלה) אין סיבה לחזור לXP, תעדכן את הויסטה לכל הUPDATEים המופיעים ותחכה ממש בזמן הקרוב תצא הSP1.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים