עבור לתוכן

רוצה להתחיל ללמוד visual C++.net

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה להתחיל ללמוד visual C++.net ויש לי מספר שאלות (יש לי רקע בפסקל של תיכון):

1. האם כדאיל להתחיל ללמוד מזה ולא מC++ רגיל?

2. אני חושב לקנות את הספר visual C++.net סדנת לימוד, של הוצאת הוד-עמי. הספר מספיק טוב? אתם ממליצים על ספר אחר?

תודה רבה.

פורסם

אין כזה דבר visual c++.net

עד כמה שידוע לי.

פורסם

יש דבר כזה C++/CLI שזו מן שפת hybrid שמאפשרת לך לעבוד ב- .NET ועם c++ ביחד.

אם .NET אז עדיף ללמוד C# ולא להסתבך עם כל ה- "legacy" של C++.

פורסם

יש דבר כזה C++/CLI שזו מן שפת hybrid שמאפשרת לך לעבוד ב- .NET ועם c++ ביחד.

אם .NET אז עדיף ללמוד C# ולא להסתבך עם כל ה- "legacy" של C++.

אם הרקע היחיד של הבחור הוא פסקל מהתיכון - והוא רוצה ללמוד תכנות באופן יסודי ורציני, אני חושב שהוא צריך להבין ראשית את הקונספטים הבסיסיים של OOP ושפת C++, לימוד תכנות דרך כל השלבים המסורתיים הוא לא רק לימוד השפה, אלא גם הקניית כלים בסיסיים לכל מי שרוצה להיות מתכנת טוב - גישה לזיכרון, מערכי ומבני נתונים, תכנון ויישום אלגוריתמים, גישה לקבצים, אנליזה נומרית, רקורסיה. הוא גם לא יהיה מוגבל לסביבה הקניינית של מיקרוסופט ויוכל לפתח בסביבה חינמית של eclipse לדוגמא. ברקע שמבינים את היסודות של תכנות המחשב ושל תיכון מונחה עצמים - קל מאוד ללמוד כל שפה חדשה משום שהעקרונות זהים.

ספר מומלץ ללימוד C++ מהבסיס הוא deitel&deitel ואם אתה ממש רציני, תרשם לקורס במתמטיקה דיסקרטית ובאלגברה לינארית באונ' הפתוחה או שתגיע כמאזין חופשי לקורסים אלו באונ' (אם השביתה תסתיים אי פעם) - אלו שני קורסי בסיס מועילים מאוד לדעתי לכל מתכנת.

פורסם

C++ לא "מלמדת" OOP/OOD. אם כבר אז היא הרבה יותר בעייתית מ- C# מהבחינה הזו.

אם לא רוצים להיות תלויים במייקרוסופט (שאגב גם לה יש סביבה חינמית), כבר עדיף Java.

פורסם

C++ לא "מלמדת" OOP/OOD. אם כבר אז היא הרבה יותר בעייתית מ- C# מהבחינה הזו.

אם לא רוצים להיות תלויים במייקרוסופט (שאגב גם לה יש סביבה חינמית), כבר עדיף Java.

צודק, יש חילוקי דעות בנוגע לגישת לימוד תכנות. יש שגורסים שאין ללמד כלל שפת תכנות מבנית (פסקל או C) אלא להתחיל מיד מ-OO טהור (לדוגמא scheme). אבל בעולם האמיתי יש עדיין מקום לתכנות מבני ולגישה ישירה לזיכרון, בנוסף מבחינה דידקטית פרופר קשה ללמוד את יסודות פיתוח האלגוריתמים ביחד עם OO ולכן עדיין מלמדים את יסודות התכנות באופן מבני במרבית המוסדות ורק לאחר מכן עוברים לתיכון/תכנות מונחה עצמים. נראה לי גם שהקונספקט של OO כפי שהוא מיושם במרבית שפות התכנות והכלים והשיטות הנלוות אליו גם קלים יותר להבנה לאחר שלומדים קצת על מבני נתונים.

מאחר שאני אולי קצת זקן ושמרן ציינתי כמובן מאליו את השיטה היותר מסורתית ללימוד תכנות - ראשית את יסודות השפה (C++ היא המקובלת היום במרבית המקומות המלמדים לתואר בהנדסת תוכנה, JAVA יותר פופולרית בקרב התחומים האחרים - לדוגמא מדעי החיים, הנדסה ועוד) ולאחר מכן תיכון-תכנות מונחה עצמים על בסיס השפה הזאת, שכאמור אינו אידיאלית אבל תואמת את עולם התכנות בעולם האמיתי שאומנם מובסס בעיקר על מובנה עצמים, אבל מכיל מרכיבים מבניים רבים ופיסות קוד בשפה נמוכה יותר (לדוגמא - קטעי C נרחבים שניתן למצוא בתוכנות רבות).

מאחר שנראה לי שכותב ההודעה לא מתכוון ללמוד את התאוריה אלא את התכלס, טוב יעשה אם ילמד לפי השיטה המסורתית, גם אם היא ארוכה ומיגעת יותר (ואני שב וממליץ על הספר של דיטל ודיטל שמקיף את רוב החומר).

ולגבי הסביבה החינמית של VS, נו שויין...

פורסם

scheme היא שפה פונקציונלית. לכתוב בה OO זה בערך הדבר הכי עקום ומאולץ שיכול להיות.

מבין השפות שכתבתי בהן (Pascal, Delphi, C++, Java, Scheme, PL, ActionScript ו- C#), השפות הכי נקיות במבחינת OO הן Java ו- C#.

גם היום במקום העבודה שלי - במקומות שלא חייבים לכתוב C++ (בגלל תלות בקוד קודם) עושים את זה ב- C# או Java.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים