עבור לתוכן

אושר בחוק: סמכויות מעקב אחרי סלולרי ואינטרנט

Featured Replies

פורסם

תן גז

אתה כניראה לא מבין מה זה הפרדת רשויות ומדוע זה טוב

אבל בוא נגיד דבר כזה ,

זה שמיצר לך את האופנוע הוא זה שתהיה לו סמכות גם לתת לך דוחות תנועה,

מה יקרה אם תאחר לו בתשלומים ?

מה יקרה אם עשית אצלו קניה גדולה ? ( אתה תקבל עוד דוחות ?)

תחשוב לבד .

ותפסיק להרגיע אותנו - זה רק מלחיץ יותר ( כי אני חושב שאתה חושב שאנשים מספיק טיפשים ( לפחות כאן ) להסכים לחוק שכזה , לא ,זה לא מעודד שגם ליפני כן היה גרוע - את ידענו מזמן ולכן אנחנו נירעשים , כי אין שיפור אלא החמרה . )

המשטרה אחראית על אכיפת החוק - קרי לבדוק שהאזרחים שומרים על החוק.

כיצד בודקים זאת - ממידע גלוי (מאגרים חופשיים, התנהגות בציבור) ועד מידע מודיעיני (מצלמות מעקב, סוכנים, האזנות וכד').

יש כל כך הרבה מקומות בהן למשטרה יש גישה למידע אישי פרטי שלך, למה על זה אתה לא מתלונן?

לפי הדוגמא שלך המשטרה צריכה לכתוב, לאשר ולאכוף את החוקים, וזה לא המקרה הזה.

בדיוק להיפך, כאן נמצאים אנשים אינטיליגנטיים שיש להם יכולת הבנה והשכלה יותר טובה מלשאר האוכלוסייה.

החוק הזה הוא לא אידאלי, עדיף שיהיו יועצים משפטיים בתוך המשטרה ויפקחו על עבודתה לשם ביקורת על עבודת המשטרה.

אנשים אינטילגנטיים מבינים שהמשטרה לא תאזין ולא תעקוב אחריהם אם הם לא עוסקים בפלילים.

אני באמת לא מבין את הפחד הזה מהאזנות.. אני יוצא מנקודת הנחה שתמיד מאזינים לי - אם זה השב"כ, המשטרה, מודיעין אויב, טכנאי של אורנג', חוקר פרטי, סתם אזרח עם מכשיר האזנה וכד'.

כל כך הרבה גורמים יכולים להאזין לך וחלקם גם עושים את זה, אז מה הפחד הגדול מהאזנה? המשטרה האזינה גם לפני כן לאזרחים (עם חותמת גומי של בית המשפט), כך שמצב החדירה לפרטיות של הגורמים הפליליים לא השתנתה, היא רק נעשתה מהירה יותר.

• תגובות 34
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תן גז

אמרתי לך תפסיק להרגיע אותי :errrr:

מה אתה מסביר לי את תפקיד המשטרה ?

אני נשמע לך כמו אחד שלא מבין ?

הרי זה כל כך פשוט ,

המשטרה לוקחת לעצמה יכולות של הרשות השופטת ואם את זה אתה לא מבין

,,, אז באמת השוטר שלך הוא יהיה גם השופט שלך .

"היתנגדות לא תועיל "

במרוקאית קוראים לדיבור עם דעות כמו שאתה מיצג " ראס חדיד " שמשמעו ראש קשה .

אולי תבין את זה דרך הרגליים , כמו בצבא , כי אנשים שלא מבינים את הדברים האלו הם בדרך כלל הפראירים שהמשטרה תופסת .

פורסם

היום זה הפושעים מחר זה אנחנו...

בקרוב ייכנסו ת.ז. חכמות/דיגיליות עם שבבי RFID מן הסתם,

ואז לא רק שנהייה חשופים להזנה אלא גם תחת מעקב מתמיד לכאורה.

והקלינגר הזה, לדעתי סתם זיין שכל, הנה פה למשל

http://www.2jk.org/praxis/?p=1062

זה נראה לי או שהוא אשכרה מנסה לשכנע שת.ז. דיגיטלית זה כל-כך הכרחי ?

זה באמת הכרחי

היום כל כך קל לזייף ת.ז שזה פשוט אבסורד

ואם משהו בחוק האח הגדול לא ברור לך אז אני אסביר

החוק הזה מאפשר לכל סנ"צ(הדרגה המקבילה לסא"ל)

לקבל דיווח מלא על הגלישה שלך באינטרנט ועל שיחות שלך מהסלולרי ועל המיקום שלך בכל זמן נתון(שוב ע"י הסלולרי)

שלא לדבר על חיפוש סודי בבית שלך

ככה שמעקב כבר קיים לפי החוק הזה[br]פורסם בתאריך: 25.12.2007 בשעה 10:33:15

מתוך פוסט של העיתונאי גדי שמשון בבלוג שלו

"כל מה שאנחנו צריכים עכשיו זו אתלטית שעירה עם מדליה אולימפית כדי להיות כמו מזרח גרמניה, כי את השטאזי כבר יש לנו. הכנסת קיבלה החודש את חוק נתוני התקשורת, שמאפשר לכל קצין משטרה במדינת ישראל לעקוב אחרי כל הפעילות התקשורתית שלנו, באופן שהמשטרה החשאית המזרח גרמנית לשעבר יכולה רק לקנא בו. בכל זאת, העולם התקדם והטכנולוגיה השתפרה. ללא פיקוח משפטי הולם, ותוך יצירת מאגרי מידע שהמשטרה תשמור עליהם (כמו שהיא שומרת על הבטחון שלנו ברחוב?) גם אחרי שתסיים לעבוד איתם. כמו נתוני מרשם האוכלוסין, המאגרים הללו יהיו נגישים תוך חודש לכל מי שירצה בהם דרך האינטרנט. ואני אומר חודש ולא ארבעה ימים, כי בימים אלו ראוי לפרגן למשטרה שלנו גם בשיחות מסנגר, קל וחומר בבלוג."

http://shimshon.net/?p=81

פורסם

1. כולכם חושבים שהמשטרה תאזין מעכשיו לכם - התשובה היא ממש לא.

אף אחד לא חושב את זה.

מי בכלל אמר שזו הבעיה?

אתה רוצה להקשיב לעצמך?

הם היו יכולים להאזין לכם גם עם צו בית משפט, שהיווה חותמת גומי לכמעט כל בקשה של המשטרה.

אם הלוגיקה שלך אומרת: בית המשפט מאפשר (כמעט) כל בקשה -> לכן עצם הבקשה מיותרת.

אז הלוגיקה שלך שבורה מאוד.

מן הסתם המשטרה לא תגיש בקשה שהיא יודעת בוודאות שלא תאושר - ולכן כמעט כל בקשה מאושרת.

האמצעי הזה של עירוב רשיות מונע שחיתות וניצול לרעה של כוח בידי מעטים על ידי ביקורת של רשות חיצונית (שבמקרה גם יש לה הבנה והשכלה טובה הרבה יותר מהמשטרה בדבר זכויותך כאזרח).

ברגע שאתה מוריד את המחסום הזה אתה נתון לרחמיו של הטבע האנושי בלי קשר לכמה אני סומך או לא סומך על המופקדים והמשרתים הנוכחים ברשויות האכיפה.

2. עוד לפני החוק, היה מותר להאזין לכל אזרח בישראל. לשב"כ מותר להאזין לכל אזרח ישראלי.

השב"כ זה אחד הגורמים שאותי אישית מאוד מפחידים במדינה... אבל זה עוד מילא - הרע במיעוטו נגיד - אתה רוצה להפקיד אותם סמכויות בידי המשטרה.

יש אין ספור עדויות להתנהלות בלתי תקינה של השב"כ תוך ניצול סמכויותיו לרעה והפרה בוטה של החוק החל מימי הקמתו בו היה מעורב פוליטית

ועד לתקופתנו - רק דוגמא - פרשת קוו 300 - איך חופש העיתונות והדיבור בישראל יכול פתאום להעלם לרצונם של 'גורמי הביטחון'.

והיום יש לשב"כ יותר כוח מאי-פעם בזכות תקנות שהוצאו ב-2005 המאפשרות לאנשי שב"כ לשאת תעודת שוטר ולמעשה לבצע פעילות אכיפה - שזה כלל וכלל לא מסמכויותיו.

התוצרים של האזנה לאזרחים ישראלים הוא מרשים ביותר וכולל סיכול ביטחוני משמעותי (סוכלו כך פיגועים ורשתות ריגול).

ביעילות אין ספר - אבל יעילות לא יכולה לבוא תמיד על חשבון החופש האישי ותוך כדי הפקדת סמכויות עודפות בידי מעטים.

3. התגובות שלכם מראות עד כמה אין אמון בגופי הביטחון ואכיפת החוק.

בהחלט לא.

אי אפשר לתת סמכויות וכוח עודף למעטים ולהתלות ביושרם של 'גורמי אכיפת החוק והביטחון'.

בסופו של דבר מדובר באנשים, בטבע האנושי, ושאתה נותן כוח עודף ליחידים - ומתעלם מהפרדת רשויות לטובת יעילות - אתה חופר את הבור של עצמך.

מדוע עד היום סמכתם על השב"כ ועל המשטרה אתם לא סומכים?

לא הייתי אומר שאני סומך - היית אומר שזה הרע הכרחי...

במדינה דמוקרטית "מושלמת" אין גורמים פליליים ואין איום על ביטחון המדינה.

אבל במציאות יש אזרחים שמטרתם היא לפגוע ביציבות המשטר.

המדינה נותנת את הכלים בידי גופי הביטחון לפגוע בדמוקרטיה.

שאנשי גופי הבטחון עצמם יפשעו - זו הסכנה לדמוקרטיה, הרבה יותר מהסכנה שמעמיד אזרח מן השורה כלפיה.

אז כמו שמחטטים לכם במזוודה או שכל מאבטח (לא איש משטרה, אזרח!) שעושה לכם בדיקה גופנית אינטימית זה בסדר, אבל כשהמשטרה מאזינה לגורמים פליליים זה לא בסדר?

גם גופי הביטחון בארה"ב הבינו שצריך גב משפטי להאזין לאזרחים.

זה אמצעי ביטחון שאני נותן לו את הסכמתי - לא שנעשה ללא ידיעתי - ומדובר בחוזה (מטאפורי) הדדי ביני לבין המוסד איליו אני נכנס - לא במעשה שמתבצע ללא שיהיה לי יד בדבר.

אם אתה רוצה להתחיל לדבר על גופי הביטחון בארה"ב - אני אשמח!

הרדיפה הבלתי מוצדקת של גופי הבטחון בארה"ב אנשים חפים מפשע לחלוטין היא תופעה נפוצה מאוד לאורך ההיסטוריה האמריקאית (בעיקר בימי המלחמה הקרה).

רק השבוע נחשף כי ראש ה FBI הציע בזמן מלחמת קוראיה להעביר תקנה שתאפשר להכניס למעצר ללא משפט 12,000 אזרחים אמריקאיים בזמן מלחמת קוראיה - כי הם עלולים לסכן את השלטון ('הדמוקרטי').

במצב הדמוגרפי והגאו-פוליטי של ישראל - אני, לצערי, מאמין שעוד נגיע לשם עם הסמכויות המוגברות שניתנות למשטרה ולשב"כ.

פורסם

iib אני איתך

אני רק ציתות של בן פרנקלין

"אלו שמוכנים לוותר על החופש שלהם למען הביטחון שלהם, לא מגיע להם לא חופש ולא ביטחון"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים