עבור לתוכן

חזון הבית הממוחשב, איך אתם רואים אותו?

Featured Replies

פורסם

מדברים כבר המון זמן על שילוב של מחשב ראשי שישלוט בכל מה שקורה בבית, החל מתאורה, השקייה , חימום\קירור , ועד עשיית כביסה והזמנת אוכל ברגע שהוא נגמר במקרר..

רובנו נזכה (מאחל לכולנו) לראות את החזון הזה קורה, השאלה היא איך אתם רואים את זה בפועל?

כל פעם שמדברים על זה בטלויזה רואים איזה בחור יוצא מהעבודה ושולח SMS למחשב שידליק לו את הדוד\בוילר או את הקומקום החשמלי בשביל קפה..

יש כאלה שרואים רובוטים קטנים שמזהים ליכלוך על הריצפה ומיד אצים רצים לנקות...

אני רואה את הבית הדיגיטאלי יותר בשליטה מרחוק, לדעתי יהיה איזה שלט, או מחשב כיס, עם תוכנה שמתחברת למחשב בבית ודרכו נעשות כל הפעולות..

לא דרך SMS , זה נראה לי שילוב של ישן וחדש הרעיון הזה, המחשבים והחומרה מתקדמים בקצב מטורף - אין ספק שיהיו מחשבי כיס עם כוח עיבוד שיוכל להתמודד עם תקשורת מאובטחת ושליטה מרחוק על מחשב-על-בית.. והאמת רעיון הרובוטים המנקים מאוד קורץ לי....

עוד משהו, לדעתי - בקשר לתאורה, רעיון נחמד יהיה אם המחשב שבבית ידע לזהות איפה כל בן אדם נמצא וידליק\יכבה תאורה ע"פ זה...

מה אתם רואים?

ובבקשה בלי קישורים למוצרים כאלה ואחרים, תהיו יצרתיים ותגידו מה אתם רואים\רוצים בבית הדיגטאלי שלכם...

פורסם

אם דבר כזה יקרה אני בטוח שגיקים ישתלטו לנו על הבתים.

הם יתחברו למערכות ויעשו מה שבא להם.

פורסם

העתיד לפי דעתי טמון בשבבים דמויי RFID שיהיו על כל דבר וידעו לדווח את מצבו ולהעביר אליך. כמות הכביסה שהצטברה, כמות האוכל המדויקת ומצבו (בהתחלה רק מרחק מפג תוקף, קצת יותר רחוק מדידה מדויקת של מצב הטריות), כמות המים החמים טמפ הבית בצורה הרבה יותר חכמה (הטמפ' בנקודות הישיבה, אפילו לרמה של לחמם/לקרר את הבית חדר חדר מראש לפי שיגרת היום שלך. אתה בסלון סביב 10 במטב סביב 11 והולך לישון סביב 12? החימום יפעל אוטומטי בשביל לחמם את המסלול שאתה לוקח בדר"כ, כמובן עם רמת אוטומטציה גבוהה ככל האפשר. המשחק שצפית בו התארך? כל הפעולות ידחו אוטומטית) וכד. בנוסף, הרבה אוטומציה, כל הנודדים שרשמתי למעלה מנותרים לרמה אופטימלית ולחסכון. אם שכחת לקנות חלב או להדליק את הבוילר, לא משנה כמה מחשבים יש לך שאומרים לך שנגמר החלב או אין מים חמים, זה צריך להעשות לבד.

רובוטים קטנים שירצו וינקו את הבית לא בזמן הקרוב (לפחות לא בצורה יעילה בזמן הקרוב). יעיל לכיסוח דשא, השקיה מתוחכמת יותר, ניקוש עשבים וכד'. דברים שאפשר לעשות בסביבה פתוחה ולא כל כך מתואמת לבני אדם כמו פנים הבית

פורסם

אם שכחת לקנות חלב או להדליק את הבוילר, לא משנה כמה מחשבים יש לך שאומרים לך שנגמר החלב או אין מים חמים, זה צריך להעשות לבד.

למה צריך לעשות לבד? סך הכול להזמין חלב או להדליק בוילר. אין בעיה לכתוב תוכנה לזה. את הבוילר הוא פשוט ידליק, לעומת זאת את החלב הוא ירצה להזמין אבל יבקש אישור.

פורסם

תוכנה שעושה את זה נקרא להעשות לבד...

אל תשכח שזה לא כזה פשוט, צריך מתג אלקטרוני שיהיה מחובר לאינטרנט, או איזה ממשק בין המקרר לחנות

פורסם
  • מחבר

לבנות ממשק שיתחבר ויפעיל חלקים בבית כמו ביולר זה ממש לא סיפור, אפשרי לעשות את זה כבר היום אצל כל אחד מאיתנו בבית.. ריילי פשוט יעשה את העבודה.

פורסם

מתגים זה עניין פשוט שאכן קיים כבר היום. ממשקים מורכבים יותר בין מכונות כמו מקרר שיזמין לבד חלב זה כבר יותר בעתיד

פורסם

מתגים זה עניין פשוט שאכן קיים כבר היום. ממשקים מורכבים יותר בין מכונות כמו מקרר שיזמין לבד חלב זה כבר יותר בעתיד

ממש לא. כול מה שצריך לעשות זה לגרום לשקית/קופסאת חלב לשדר אות מסויים ברגע שיש קצת חלב (משקל נמוך למשל או גובה החלב) אז המחשב קולט את זה בעזרת חיישן בתוך המקרר ושולח בקשה לאישור קניה לאדם , הוא מאשר והמכונה מזמינה חלב דרך החנות הקרובה.

ובכלל לדעתי כול זה יכול להיות טיפה יותר פשוט: המקרר יכול להיות לא כמו עכשיו אלא בעל תא מיוחד לחלב - לשפוך אליו את החלב ואז בכלל לא צריך להסתבך. והשליח שמגיע יכול לשים את המצרכים במין תא (כמו תא דואר רק שבוא יהיו מצרכים וניתן יהיה לפתוח אותו רק מהבית.

פורסם
  • מחבר

אוקי, ומה מעבר למקרר ותכולתו..? איזה עוד חידושים מעניינים יכולים להיות בבית כזה?

ראיתי באיזה סרט עתידני כלשהו - שהבן אדם מתחיל להתעסק עם איזה בחורה והמחשב הבייתי שם לו מוזיקה רומנטית ותאורה נמוכה....

לדעתכם יש סיכוי שהבית "ירגיש" את מצב רוחונו ולפי כך יפעל בהתאם? נראה לכם רעיון טוב?

פורסם

השלב הבא אחרי חיישנים על המקרר יהיה כמובן חיישנים עלינו. תאורה שנדלקת לפי המיקום בבית, ובהתאם למצב רוח, אות מצוקה במקרה שמשהו קורה וכד. דווקא זה יגיע יותר מהר, שמעתי על מעבדה בארה"ב שהדלתות נפתחות רק ע"י צ'יפ שמושתל בזרוע של העובדים

פורסם

בית חסין ג'וקים

ולעניין זה יתושים זבובים אבק וכו'

כלומר טכנולוגיה אשר תוכל לסנן את המועיל מהמטריד כמו למשל שתוכל להבדיל בין קמח כשעושים שניצל או כששמים פודרה או מייק אפ מאבק , או בין ג'וק לבטריה שנפלה לך על הריצפה או כדור שהילד משחק ומתגלגל , או בין זבוב לבין בועות סבון או פרפר, בין זימזום של יתוש לסאונד של הרמקולים .

כמובן שאפשר לוותר על זה ולחיות בסביבה סטרילית אטומה , אבל אני מדבר על ללכת עם ולהרגיש בלי .

אני בטוח שתוכלו לחשוב על עוד דברים .

ואם להיות ברוח הדברים שנכתבו לפני אומר - קופסאות מזון ארוז אשר יודעות לדווח למרכז הדיאטה ( מה אכלת ומה הרכב המזון שצרכת - לצורך תזונה מאוזנת ) וכו'

הממ עתידנות .

פורסם

אני כבר מחכה ליום שכל זה יגיע ותהיה הפסקת חשמל...

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

חחח כן.

החזון שלי לבית ממוחשב?

מערכת זיהוי קולי שברגע שאומרים מילה הבית מתחיל לעבוד.

דוגמא קיצונית?

אני אומר "פלוץ!" ואז חלק מצינור של מערכת המיזוג מתקרב מול אחוריי, ואני משחרר..

וכך הריח מופץ בבית.

פורסם

^^^ זה רק אם יש אורחים שאתה רוצה לסלק מהבית

אבל כן נכון אפשר להוסיף מתקנים להסרת מטרדים - התארד התחיל על איזה דברים היית רוצה לראות וכולם אמרו את הדברים הברורים אשר נוגעים ישירות לנוחות אבל נוחות היא גם פונקציה של העדר מיטרדים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים