עבור לתוכן

איך אתם שומרים על המחשב שלכם?

Featured Replies

פורסם

אני זוכר פעם שהייתי בכיתה ה' או ו', ואמרתי בחדר מחשבים ש-Windows גרוע וזה... אז אחד מי"ב אמר: "לא, אתה פשוט לא יודע להשתמש בו נכון ולשמור עליו.".

עכשיו אני בכיתה ט' (לכל המעוניין בדבר), וחשבתי על זה די הרבה.... רציתי לדעת, מה אתם עושים כדי לשמור על המחשב שלכם, שימשיך לפעול כמו חדש/כמו אחרי פירמוט?

הרעיון מאחורי הת'ראד הזה הוא בעצם לנסות להסביר לאנשים כיצד לשמור על המחשב שלהם חלק.

1)אני אישית שומר על המחשב שלי בכך שאני לא מתקין תוכנות שידועות בכך שיש להם Spyware, כגון Kazaa וכו'. אני משתמש בקאזה לייט ושאר ירקות. כמו כן, אני מחפש בגוגל ביקורות על תוכנה מסוימת לפני שאני מתקין אותה.

Google search: Program Name + Spyware - זה המבחן הכי טוב לדעתי.

2) הרבה(!) מקום בכונן C:/ - כרגע יש לי כ 20 GB (סה"כ) וכ-13 GB פנויים. וגם יש לי 3 מחיצות נוספות לכל דבר אשר יעלה ברוחי לעשות..... כמה שיש יותר מקום בכונן C - אורך חיים יותר ארוך של המחשב.

3) Virtual Memory! - שיניתי את ההגדרה של הזיכרון הוירטואלי כך שיהיה מספיק מקום לחישובים של המערכת... אני לא זוכר בדיוק איך לדעת כמה מקום לתת למערכת לחשב, אבל אני אריץ חיפוש בגוגל עכשיו ואעדכן.

אודה לכם אם תשתתפו באשכול שלי,

בברכת קריאה מהנה,

--Vega.

פורסם

יש לי XP,

אני מגן על המערכת שלי עם NAV 2003 (נורטון אנטי וירוס) ן ZAP (ZONE ALARM PRO) firewall.

מספייורס אני לא דואג , כי אם אני מגלה תהליך שעובד לחינם, אני ישר אסיר אותו עם איזה תוכנה או שאני אפרמט :AR15:.

זהו בערך.

דרך אגב, אתה משתמש ב-WIN?

פורסם
  • מחבר

שחכתי לציין,

אני משתמש ב- Windows XP Professional.

פורסם

עוד שתי נקודות חשובות.

קודם כדאי להכיר כל ישום שעובד לך במחשב ברקע. אםתלמד לזהות את השמות עם הזמן תדע מה חשוב ומה מיותר וכך תדע לדאוג שרק מה שאתה רוצה ומה שאתה צריך יעבוד במחשב שלך. כמובן שזה מצריך בדיקה שוטפת של מצב הזיכרון והישומים הרצים במערכת. אני אישית מפעיל תמידית את taskman כך שיש לי חיווי של מצב פעולת הCPU כל הזמן ואז אני יכול לעקוב אחרי תוכנות שזוללות משאבים מהמעבד. כמו כן כך אני מוודא שמצב הזיכרון אצלי תמיד תקין.

BTW ישנם אתרים שאני לא זוכר כעת שמפרטים לך על המוך שמות של ישומים שעובדים ברקע ומסבירים אלא מהם נחוצים ואלה מהם מיותרים.

לינק אין לי אבל אני מאמין שגוגל יכול לתת לך אם תדע לחפש.

נקודה שנייה היא ביצוע גיבויים שוטפים. ואני מדבר על יצירת תמונה מדוייקת של המערכת בכל תקופה מסויימת. מה שמבטיח אפשרות לחזור לאחור במקרה של תקלה. כלים לביצוע יעיל של גיבויים שכאלה הינם תוכנות כמו ghost או driveimage.

אני מגדיל לעשות כשאני מבצע גיבויים למערכת לפני שאני הולך לבצע בה שינויים גדולים כמו התקנת תוכנות מפוקפקות או התקנת דרברים וכד'.

ולא פעם יצא לי שלאחר בעיה פשוט חזרתי לאחרו ללא שום בעיה (אני מדבר על תהליך של 5-10 דקות, שזה אפילו יותר מהיר מsystem restore). עוד הצעה וזה מה שאני עושה בדרך כלל זה לאחסן שני גיבויים אחד שמתעדכן כל תקופה ארוכה והוא גיבוי של המערכת כשאני יודע בודאות שהיא במצב תקין, והשני הינו גיבוי יותר תכוף.. שוב פה אתה מבטיח שבמקרה שהגיבוי האחרון שלך היה לא תקין והיה במערכת בעיה שלא שמת לב אליה אז תוכל לחזור יותר אחורה לגיבוי שעובד בצורה תקינה לחלוטין. זה אמנם מסורבל אבל זה מבטיח לך שהמערכת תהיה תמיד תקינה. וזה חוסך הרבה זמן יקר. עדיף לחזור שבוע אחורה ולעדכן שינויים שעשית בשבוע האחרון מאשר להתקין מחדש ואז שוב לעבור את כל התהליך הארוך והמיגע של התקנת כל התוכנות שאתה צריך והגדרת המערכת כמו שאתה רוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים