פורסם 2007 באוקטובר 1818 שנים היי, החלטתי ללמוד קצת בכוחות עצמי בזמן השביתה. חיפשתי בספר של גבי יקואל הסברים, אך מצאתי הסבר רק לפתירת התרגיל כאשר מדובר במעגל קנוני. (מעגל שמרכזו בראשית הצירים)מישהו יכול לתת לי את הדרך לפתירת התרגיל? תודה![attachment deleted by admin]
פורסם 2007 באוקטובר 1818 שנים כדי למצוא את נקודות A וB אתה מציב במשוואת המעגל Y=8תקבל משוואה ריבועית שלה יהיו שני פתרונות (X1,8) ו- (X2,8)הנקודה עם שיעור ה-X הגבוה יותר עפ"י ההגיון היא נקודה Aלחישוב שיפוע ישר MA תשתמש בנוסחה X-X0\Y-Y03.שיפוע המשיק למעגל הוא -1\M (השיפוע MA) ושתמצא את השיפוע החדש תשתמש בנוסחא Y-Y0=M(X-X0)
פורסם 2007 באוקטובר 1818 שנים בשביל משוואת המשיב בנקודה יש גם את המשוואה - (x - a)*(x0 - a) + (y -b)*(y0 - b) = R^2
פורסם 2007 באוקטובר 1818 שנים מחבר כדי למצוא את נקודות A וB אתה מציב במשוואת המעגל Y=8תקבל משוואה ריבועית שלה יהיו שני פתרונות (X1,8) ו- (X2,8)הנקודה עם שיעור ה-X הגבוה יותר עפ"י ההגיון היא נקודה Aלחישוב שיפוע ישר MA תשתמש בנוסחה X-X0\Y-Y03.שיפוע המשיק למעגל הוא -1\M (השיפוע MA) ושתמצא את השיפוע החדש תשתמש בנוסחא Y-Y0=M(X-X0) היי, זה מה שחשבתי שצריך לעשות, אך כשאני מציב 8 במשוואה אני לא מקבל משוואה ריבועית. אני מעלה לכאן את החישוב שלי... תגיד לי איפה הטעות שלי, בבקשה. תודה :-)[attachment deleted by admin]
פורסם 2007 באוקטובר 1818 שנים מחבר כן, את זה אני מבין. מהי הדרך הנכונה לפתור את התרגיל הנ"ל אחרי הצבה של 8 במקום y? איך אני מגיע למצב של משוואה ריבועית?
פורסם 2007 באוקטובר 1818 שנים מחבר מעולה. תודה. זאת בדיוק הדרך שאני חיפשתי... משום מה, המורה שלי שכח לומר לי את זה.
פורסם 2007 באוקטובר 1818 שנים איזה מורה מתחיל ללמד גאומטריה אנליטית לפני שהוא מלמד אלגברה בסיסית? :s05:
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.