פורסם 2007 באוקטובר 1418 שנים שלום,המורה שלי נתנה לחברי הכיתה לחשוב מה התרגיל/משהו אחר שייראה לנו שאפשר להגיע לסכום 0 עם כל מספר שיהיה, האם יש הוכחה חד משמעית?E-מס' שגיאותX-ממוצעY-מספריםלמשל יש לנו את המספרים האלה ואנו מחשבים ממוצע: 3,2,5,11,45=25:5 הממוצע הוא 5X-Y=E3=5-22=5-30=5-56-=5-111=5-4כל המספרים שחישבנו בייחד שווים ל-0...תנו לי הוכחה חד משמעית שאומרת שאם אני אשתמש בכל מספר התוצאה תהייה תמיד 0.
פורסם 2007 באוקטובר 1418 שנים E(X + a) = E(X) + aתחשוב על E כממוצע על הXים.E(X) + a = 0a = - E(X)לכל מספר תוריד את E(X) שזה בעצם הממוצע.חוץ מזה שאתה יכול להכפיל את כל המספרים ב- 0, ואז הסכום יהייה כמובן 0.עריכה - עכשיו E יהייה סיגמא(יעני סכום של מספרים).E(Xi) = X1 + X2 + ... + Xnממוצע - E(Xi) / nE(Xi + a) = (X1 + a) + (X2 + a) + ... + (Xn + a) = X1 + X2 + ... + Xn + n*a=E(Xi) + n*aממוצע חדש = E(Xi + a) / n= (E(Xi) + a*n) / n = E(Xi) / n + a= ממוצע + aכלומר, אם תוסיף לכל המספרים מספר קבוע, הממוצע ישתנה באותו קבוע.אם תוריד את הממוצע שלהם מכל המספרים, גם הממוצע ירד באותו ערך, ולכן הוא יתאפס.
פורסם 2007 באוקטובר 1418 שנים ננסה יותר פשוט:n - כמות המספרים.a1 - המספר הראשון.a2 - המספר השני...וכן הלאה עד an.לפי נוסחת הממוצע -X = (a1 + a2 + ... + an ) / nנכפיל את שני האגפים ב - nונקבלXn = (a1 + a2 + ... + an ) נחסר משני האגפים XnונקבלXn - Xn = (a1 + a2 + ... + an ) - Xn האגף השמאלי שווה לאפס !!!האגף הימני שווה ל - (a1-X) + (a2-X) + ... + (an-X) שזה החישוב שעשית בסוף וזה שווה לאגף השמאלי ששווה 0 .
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.