עבור לתוכן

לגור בחלל

Featured Replies

פורסם

יש דבר אחד שאני לא מבין..

למה בני אדם לא יכולים לגור בחלל?

- בניית כיפה ענקית [קילומטרים לגובה ולרוחב] שתשמור על לחץ החמצן.

- הזרמת חמצן לכיפה

- בניית חממות של צמחים בתוך הכיפה, ככה שהם יפלטו חמצן ויקלטו את כל ה-CO2 שבני האדם פולטים.

- ייצור מים ממימן [גז שנפוץ מאוד בחלל, לא?] + חמצן. - שמעתי שזה אפשרי, רק שיש לזה "עלויות גבוהות"]

- אספקת משאבים לכוכב, בניית חוות + תחנות מחקר מדעיות.

משהו פה לא מסתדר לי, אם אני עליתי על זה - למה הם לא בונים כבר תחנות מחקר בירח, לדוגמא?

פורסם

לא הכל כל כך פשוט (למעשה רוב מה שכתבת יכול ליהיות ממש מסובך לביצוע).

חוץ מזה תיהיה בטוח שיש כבר מחקרים בזה וכו' מן הסתם.

אם אתה רוצה אני יכול בדקה למנות מספר קשיים ובעיות שלא יאפרו מימוש של מה שרמת (לפחות עם טכנולוגיה שיש לנו עכשיו).

פורסם
  • מחבר

אם אתה רוצה אני יכול בדקה למנות מספר קשיים ובעיות שלא יאפרו מימוש של מה שרמת (לפחות עם טכנולוגיה שיש לנו עכשיו).

Yes please~

פורסם

-הקרינה שבחלל תטגן אותך (או תסרטן או מה שלא תעשה לך), כי אין אטמוספירה

-להעביר משאבים לחלל או לפלנטה אחרת לא יהיה פרקטי. רק להעלות כמה טונות עם טיל או מעבורת לחלל זו לא משימה פשוטה ושורפים בה טונות של דלק.. תחשוב שעל כל קילו של משהו שאתה רוצה להעביר אתה שורף עוד כמה *לא יודע את המספר, אתה יכול לבדוק* קילו דלק.

- בניית כיפה ענקית [קילומטרים לגובה ולרוחב] שתשמור על לחץ החמצן.

אין צורך להסביר למה זה לא פשוט/אפשרי עם האמצעים שיש לנו היום (פלוס מה שאמרתי על העברת החומרים הדרושים)

-גידול הצמחים בחלל/בפלנטה אחרת יכול ליהיות מאוד בעיתי בגלל שהתנאים ששם שונים לגמרי מהתנאים שכאן, והצמחים לא יכולים להסתגל לשינויים מיידיים כאלה (קרינה, טמפרטורות ועוד).

אין לי זמן לחשוב על עוד דברים עכשיו.. בכל מקרה גם אם ימצא פתרון לבעיות האחרות - הבעיה השניה שרשמתי לדעתי הכי מסבכת כי פשוט אי אפשר להעביר לשם את כל המשאבים הדרושים, לפחות לא בלי לבזבז המון אנרגיה..

מלבד לזאת, יכול ליהיות שפשוט אין אינטרס או מטרה כרגע לעשות מה שאתה מציע.

פורסם

יש בעיה אחת ענקית שאין לה פיתרון בעתיד הקרוב

וזה בלי כח משיכה דומה לזה שיש בכדור הארץ

גוף האדם לא יכול להחזיק הרבה זמן

גם היום אסטרואונטים שחוזרים ממשימות של כמה חודשים

צריכים ללכת לשיקום כי העצמות שלהם נידפקות

בקיצור קודם כל אתה צריך לימצוא מקום או טכנולוגיה אם כח משיכה דומה לכדור הארץ

פורסם

1. מה עם הטמפ'?

2. איך כל האנשים יגיעו לשם? אתה רואה כמה זה מסובך לשלוח 10 אנשים בחללית, אז לשלוח אנשים לבנות כיפות ענק מסביב לכוכב? מזה נראה לך הסרט של סימפסונס?

3. כסף? לאיזו מדינה יש כ"כ הרבה כסף?!

4. מה יצא להם מזה?

5. מה אנחנו ננשום? אתה יודע כמה צמחים צריך בשביל אדם אחד?

6. על איזה כוכב בדיוק? בקושי למאדים הגענו

תאמין לי, יש הרבה אנשים קצת יותר חכמים ממך (בלשון המעטה כן?) שחושבים על זה ומנסים למצוא פתרונות והם לא מצליחים.

פורסם
  • מחבר

מבאס :(..

אני כבר ציפיתי לחיות לנצח על פלנטות מרוחקות ]:

פורסם

כמו שאמרו כולם, זה ממש לא כל כך פשוט.

אם זאת אני חושב ששמעתי שמתכננים להקים תחנת מחקר קבועה בירח (לא זוכר כמה בקרוב אבל כן בטווח סביר, נגיד פחות מ20-30 שנה)

אם כי לא בדיוק מה שאתה דמיינת, משהו הרבה יותר קטן כאשר את רוב האספקה (אוכל ושתייה) יביאו מכדור הארץ אני חושב, ולא יגדלו שם. (אני לא בטוח אם זה היה בהקשר הזה, אבל שמעתי מתישהו גם על זה שרוצים "למחזר" מים מהשתן של האסטרונאוטים ע"י טיהור, יאמי :) )

עוד תיקון אחד שלא הזכירו- "ייצור מים ממימן [גז שנפוץ מאוד בחלל, לא?]"

לא בדיוק, אמנם מימן הוא החומר הנפוץ ביותר ביקום אבל בעיקר בגלל שהוא החומר העיקרי שמרכיב שמשות, על הירח אין יותר מידי מימן. (אין לו בכלל אטמוספריה כך שאם יש איזה מימן זה רק אולי בתוך הקרקע)

עריכה:

מ: http://www.cbc.ca/technology/story/2007/09/14/tech-recycle-water.html?ref=rss

NASA's timeline calls for the testing of its first spaceships in 2009; making the first manned flight of its new Orion spacecraft in 2014; landing the first four-person crew on the moon in 2020; and establishing its own moon base in 2024.

וגם: NASA scientists are testing water treatment technology that would allow astronauts to convert both sweat and urine into drinkable water.

פורסם

קרירין, שטויות, לדמות את כוח המשיכה בחלל זה בכלל לא בלתי אפשרי.

פשוט צריך חללית אם רדיוס נכבד(ניתן גם אם רדיוסים קטנים אך מהירות הסיבוב תגרום לאי נוחות, לדוגמא: כאבי אוזניים) שתסתובב סביב צירה והכוח הצנטריפוגלי יעשה את שלו.

פורסם

נניח שיסובבו אותה במהירות מספקת (לא יודע מה היא), עדיין הכוח ישתנה בהתאם למרחק מהציר שהחללית מסתובבת סביבו (אם הציר הוא מרכז החללית אז הקצוות הכי חזק ובמרכז הכי חלש), לא?

אם כן אז משהו כמו חצי (יותר או פחות) מהחללית לא תיהיה שמישה בצורה רגילה..

פורסם

לא אמרתי בילתי אפשרי אמרתי מסובך ביותר

רק שתבין אפשר כבר היום ליצור כח משיכה מלכותי

אבל רק בישביל שזה יספיק לעכביש צריך כמויות עצומות של חשמל

לעשות את זה על תחנת חלל שלמה +בני אדם דורש כמויות כל כך גדולות של חשמל

שזה בטכנולוגיה של היום לא משתלם בעליל ומאוד מאוד מסובך ומסוכן

פורסם

יש לך קישור או משהו?

לא שמעתי על דבר כזה ואני לא יכול לחשוב על שום כוח שאנחנו יכולים ליצור ע"י הרבה חשמל. (אלא אם כן התכוונת למשהו כמו הכוח הצנטריפוגלי בחללית מסתובבת, או משהו דומה עם מעבדה לא נייחת)

פורסם

קרירין אתה סתם מדבר שטויות ללא ביסוס.

פורסם

קרירין, שטויות, לדמות את כוח המשיכה בחלל זה בכלל לא בלתי אפשרי.

פשוט צריך חללית אם רדיוס נכבד(ניתן גם אם רדיוסים קטנים אך מהירות הסיבוב תגרום לאי נוחות, לדוגמא: כאבי אוזניים) שתסתובב סביב צירה והכוח הצנטריפוגלי יעשה את שלו.

אין לנו ידע ונסיון לבנות חללית כזאת.

לגור בחלל זה לא משתלם, לייצר חמצן זה לא בעיה, מסנני CO2(מפרקים את הפחמן מהחמצן ע"י אלקטרוליזה) קיימים כבר 50 שנה ומעבר להספקת חמצן לחרום זה מה שהולך בחללליות, צוללות, ואפילו ערכות צלילה לעומק רב כיום.

אין לנו איך לעלות משקל כלכך גדול לחלל, את תחנת החלל הבין לאומית בונים שנים, ויש שמה מקום ל10 אנשים כרגע עם מגורים קבועים ל4.

הרוסים הם אלופי העלת המשקל הכבד לחלל ואפילו עם טילי "אנרגיה" תצתרך אלפי אם לא עשרות אלפי טיסות בשביל לעלות עיר(מגורים לכמה מאות אנשים) שלמה לחלל. מעבר לזאת שכרגע יש לנו נסיון להרכיב מבנים מודולאריים וזה בעיה, יש קטע מרכזי שמספק את כל הצרכים לחלקים המחוברים אליו יש לך מגבלה של כמות החלקים שהוא יכול להזין, ברגע שאתה מתחיל לבנות משהו מורכב ביותר נוצר בזבוז מטורף כיוון שהדבר היחידי שמגביל אותך זה המרחק מכל חלק מרכזי, תצתרך לבזבז מקום על עשרות חלקי "סיפוק תשתיות".

תדמה את זה שתצתרך לבנות על כדו"א תחנת חשמל, משאבות מים, וכל דבר שמספק לך את הצרכים הבסייסים אחרי כל 20 מטר כיוון שאתה לא יודע איך לספק את התשתית בצורה נרחבת. כשלא ידעת איך לעשות מערכת צינורות מורכבת להספקת מים זה מה שהיה - בארות בכל שכונה.

אין לנו את הידע והנסיון הדרוש לבנות מבנים גדולים ולספק את השתית הדרושה בשבילם על בסיס רחב.

לבנות עיר של ממש כמו שאמרת צלחת + כיפה אני לא חושב שיהיה לנו את הידע הטכני לעשות במאה הקרובה, מעבר לזאת אתה צריך צוותים בחלל שיבנו את העיר הזאתי במשך שנים.

כרגע אתה לא יכול לעשות את זה מסיבות מאוד פשוטות

אין לנו את הטכנ'.

אין לנו את הידע גם תאורתי וגם מעשי.

זה לא יהיה משתלם במאה הזאתי לפחות.

פורסם

^^

חח מה קפצת, עליי?

בשום מקום בתגובה שלי, לא רשמתי שזה אפשרי להעלות תתחנת חלל שכזו בזמן הקרוב, סה"כ קטלתי את השטויות של קרירין בנוגע לכוח המשיכה.

נניח שיסובבו אותה במהירות מספקת (לא יודע מה היא), עדיין הכוח ישתנה בהתאם למרחק מהציר שהחללית מסתובבת סביבו (אם הציר הוא מרכז החללית אז הקצוות הכי חזק ובמרכז הכי חלש), לא?

אם כן אז משהו כמו חצי (יותר או פחות) מהחללית לא תיהיה שמישה בצורה רגילה..

אתה תמיד רואה את חצי הכוס המלאה, הא?

תחשוב רגע בעיניים אופטימיות יותר, אזורי המגורים יהו בקצוות (1g) אך תחשוב(בקצת יצירתיות), מה תוכל לעשות בשאר השטח?

לדוגמא: תיחשף לענפי ספורט חדשים שמעולם לא ראית כמותם על כדה"א , אולי אפליו צמחייה שונה, ולך תדע על מה עוד אנשים יחשבו..

לא דרושה מהירות מסחררת בשביל להגיע לכוח המשיכה הרצוי, הכל יחסי לקוטר.

ז"א , בגלל שיש אנשים רבים שסיבוב בקצב של מעל 2 או 3 סל"ד(אך יש אנשים שמסוגלים להסתגל אפילו ל10 סל"ד) יכול להפריע להם, עקב איברים רגישים באוזן הפנימית.

אז ניתן לבנות חללית שתסתובב בסיבוב בודד לדקה(מה שבהחלט אפשר להסתגל עליו) ובעלת רדיוס של 1 ק"מ. (כמו שדובי זובי אמר מקודם, משהו מפלצתי שלא נרים לחלל בזמן הקרוב,אבל בואו נקווה שנופתע והאמירה שלו תתגלה כלא נכונה בעשורים הקרובים :smile1: )

לא אמרתי בילתי אפשרי אמרתי מסובך ביותר

רק שתבין אפשר כבר היום ליצור כח משיכה מלכותי

אבל רק בישביל שזה יספיק לעכביש צריך כמויות עצומות של חשמל

לעשות את זה על תחנת חלל שלמה +בני אדם דורש כמויות כל כך גדולות של חשמל

שזה בטכנולוגיה של היום לא משתלם בעליל ומאוד מאוד מסובך ומסוכן

עזוב , פשוט עזוב, ברור שאין לך מושג על מה אתה מדבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים