עבור לתוכן

שאלה על תנועה בזמן

Featured Replies

פורסם

כשאנחנו נעים במרחב, הזמן שלנו נע יותר לאט ביחס לחפץ נייח,מה שאומר שביחס אליו אנחנו זזנו קדימה בזמן. אבל במהירויות שאנחנו מסוגלים להגיע אליהן כרגע, ההבדל כל כך קטן שאי אפשר להרגיש בו.

אז במשך כל החיים של בנאדם, זה לא מצטבר לתנועה גדולה יחסית בזמן?(כשאני אומר גדולה אני מדבר על תנועה די קטנה, אבל בכל זאת שניתן להבחין בה)

פורסם

כשאנחנו נעים במרחב, הזמן שלנו נע יותר לאט ביחס לחפץ נייח,מה שאומר שביחס אליו אנחנו זזנו קדימה בזמן. אבל במהירויות שאנחנו מסוגלים להגיע אליהן כרגע, ההבדל כל כך קטן שאי אפשר להרגיש בו.

אז במשך כל החיים של בנאדם, זה לא מצטבר לתנועה גדולה יחסית בזמן?(כשאני אומר גדולה אני מדבר על תנועה די קטנה, אבל בכל זאת שניתן להבחין בה)

השינוי הוא רק בנקודת מבט של האדם כולנו עדיין באותה נקודת זמן

פורסם
  • מחבר

השינוי הוא רק בנקודת מבט של האדם כולנו עדיין באותה נקודת זמן

לפי מה שאני מבין, אתה מדבר על זה שזה שאפילו שהזמן עובר יותר לאט לאדם בתנועה, זה לא אומר שהוא יכול להספיק לעשות יותר מאדם נייח והוא גם לא מרגיש את הזמן שלו עובר יותר לאט.

אבל אין זמן אוניברסלי שנכון לכולם. ואם אתה תנוע במהירות שקרובה למהירות האור או משהו כזה במשך כמה זמן, כשתחזור לכאן, אתה תחווה את הזמן בכמה שנים קדימה.

פורסם

זה עובד רק במהירויות קרובות למהירות האור :xyxthumbs:

פורסם

האמת נראה לי שרק במהירויות האלה אתה שם לב לזה...

גם אם תרוץ כל החיים שלך זה יעשה כאילו תנוע יותר לאט בזמן, הבעייה היא שבמהירות הזאת שתוכל להגיע אליה ההבדל גם אחרי כל החיים שלך יהיה מקסימום כמה דקות...

פורסם

אם אני לא טועה עשו ניסוי כזה עם שני שעונים אטומים

אחד נשאר על כדור הארץ והשני הקיף את כדור הארץ בחללית ולאחר כמה זמן אכן היה שינוי בזמנים שהשעונים הציגו אז הזמן עבור בשעון שנע בחלל היה יותר איטי

(אני לא בטוח אם זה ניסוי תיאורטי או שניסו אותו כבר אבל נראה לי שכן)

פורסם
  • מחבר

האמת נראה לי שרק במהירויות האלה אתה שם לב לזה...

גם אם תרוץ כל החיים שלך זה יעשה כאילו תנוע יותר לאט בזמן, הבעייה היא שבמהירות הזאת שתוכל להגיע אליה ההבדל גם אחרי כל החיים שלך יהיה מקסימום כמה דקות...

נו, כן..זה מה שאני שואל, כמה זמן בערך בנאדם זז קדימה בזמן בחיים שלו?

ואגב, אני לא בטוח שזה יהיה כמה דקות. נדמה לי שיותר.

להוא שכתב שזה עובד רק במהירויות קרובות למהירות האור, אתה טועה מאד.

פורסם

זה עובד בכל מהירות, אבל זה חסר משמעות במהירות שהיא לא כמעט מהירות האור.

במהירויות של בן אדם זה יתרום לכל אורך החיים הרבה פחות מדקה.

ליתר דיוק אם לא התבלבלתי בחישוב זה יתרום לבן אדם שכל החיים שלו נוסע ב-100 קמ"ש (חי בתוך רכבת או משהו.. לא מציאותי)

וחי 100 שנה, בסוף החיים שלו הוא יהיה בהפרש של 0.0000133 שניות ממישהו שעמד.

פורסם

זה מצטבר אבל עדיין לא ממשי

אלא אם תיסע במהירות קרובה למהירות האור כמה שעות טובות אז תראה הזמן פה עבר יותר מאשר עליך

פורסם

~OT~

aviv00, אני מניח שבחתימה שלך אתה מתכוון 'אינו' ולא 'הינו'.

פורסם

אם אני לא טועה עשו ניסוי כזה עם שני שעונים אטומים

אחד נשאר על כדור הארץ והשני הקיף את כדור הארץ בחללית ולאחר כמה זמן אכן היה שינוי בזמנים שהשעונים הציגו אז הזמן עבור בשעון שנע בחלל היה יותר איטי

(אני לא בטוח אם זה ניסוי תיאורטי או שניסו אותו כבר אבל נראה לי שכן)

back to the future?

פורסם

~OT~

aviv00, אני מניח שבחתימה שלך אתה מתכוון 'אינו' ולא 'הינו'.

זה אתה תחליט :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים