עבור לתוכן

רוחניות קיימת ?

Featured Replies

פורסם

ע"פ התאוריה האדם הוא היקום בזעיר אנפין. לכן ידע אמיתי מתחיל מבפנים, כי רק מה שאתה מכיר בעצמך אתה יכול להכיר בעולם. המדע חוקר את החלקים בשאיפה למצוא שלם, כשרוחניות מגלה את השלם ואז יורדת לחקור את חלקיו. המדע לא מודע, לכן התוצאות שהוא מגיע אליהן הן הרבה פעמים מוטות. מדען רוצה להוכיח טענה, יותר חשוב לו (בהכללה גסה כמובן) להוכיח אותה מאשר למצוא את האמת, כי קודם כל אני והרצונות שלי, אח"כ נתמודד עם העולם האמיתי ולא עם האשליות שטיפחתי באדיקות.

• תגובות 30
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דיון על רוחניות הועבר לפורום מדע וטכנולוגיה? אובייקטיבי משהו :)

כן אתה יודע... סוג של "מדע".

פורסם

^^

מדעי הרוח :P

פורסם

הפטרון זה שקוף שאתה מדבר על הדרך הרביעית ;D

(כאילו שהאנגרם לא מסגיר אותך :silly: )

ואני לא מבין למה אתה אומר שאושו ור' נחמן זה מעוות ומסולף??

פורסם

הדרך הרביעית? נשמע טוב, מה זה? :)

המהות היא זהה, אבל השימוש בה שונה. בלי הכללות אני בטוח שיש ברסלבים ואושואיסטים שחיים את הדרך שלהם במלוא המשמעות, פשוט רובם עובדים על עצמם, במובן היומיומי. בלי איזושהי אינדיקציה אובייקטיבית אתה לא יודע איפה אתה בכל רגע נתון... וכמובן אלמנט ההבנה. אם אתה עושה משהו בלי להבין אותו יקרה א. אם אתה מבין את התהליך תוצאה שונה תתרחש. ככל שההבנה גדלה, ככה אתה רואה יותר איפה אתה עומד. דיברתי עם הרבה אנשים רוחניים, הם ראו הרבה דברים בדומה לי, מן הסתם, אבל הרבה דברים אחרים היו מאוד מעפנים, וסתרו כל אפשרות לקיום של איזושהי רוחניות רצינית. עבור הרבה, המילים הן מחסום בלתי עביר.

פורסם

הממ אני לא בטוח שהבנתי...התכוונת "רובם לא עובדים על עצמם, במובן היומיומי" ???

אני מסכים שיש הרבה חסידים שוטים, אבל אני סבור שהם בעצמם היו "אנשי אמת" ולכן יש ערך לדבריהם...

"עבור הרבה, המילים הן מחסום בלתי עביר"

אם הבנתי נכון אתה מתכוון שהנ"ל לא יתרגמו מילים למעשים?

פורסם

הממ אני לא בטוח שהבנתי...התכוונת "רובם לא עובדים על עצמם, במובן היומיומי" ???

אני מסכים שיש הרבה חסידים שוטים, אבל אני סבור שהם בעצמם היו "אנשי אמת" ולכן יש ערך לדבריהם...

"עבור הרבה, המילים הן מחסום בלתי עביר"

אם הבנתי נכון אתה מתכוון שהנ"ל לא יתרגמו מילים למעשים?

אמרתי רובם עובדים על עצמם, במובן היומיומי כמו שאתה עובד על מישהו, בעיניים.

מה זה אנשי אמת? אנשים שמחפשים? אני לא חושב שמגיע קרדיט מיוחד למישהו שמחפש על עצם החיפוש.

גם לא למי שמוצא :)

להיות רוחני משמע לנסות להיות מודע, להיות מודע זה בלי מילים. רוחניים רבים שפגשתי לא היו מודעים בשיט - אבל דיברו כאילו הם ראו את אלוהים.

אנחנו משקרים לעצמנו בלי סוף, במיוחד אם יש לנו אשליה כל כך מתוקה של "אוי אנחנו עובדים על עצמנו". אז כן, הם לא יכולים לתרגם למעשים את מה שהם מדברים עליו. צריך להשאר קרוב לקרקע, להשאיר את הכל במישור פרקטי וריאליסטי. כל הזיוני מוח על צ'אקרות וקונדליני.. חח בחייאט.

פורסם
  • מחבר

כל אחד רואה את דרכו כהיעוד שלו

אי אפשר להגיד שהם שוטים כי הם רק מאושרים בדרך הזאת

לא משנה הדרך עצמה

עוד 100 שנים לך תדע איך האנשים יתנהגו ומה הם יחשבו עלינו שהיינו משוגעים ?

לא חושב שיש מקום להגדיר את הרוחניות

פורסם

מה שעושה אדם מאושר זה מה שמתאים לו. מן הסתם כל אחד יבחר לו את דרכו שלו..

עדיף שלא נפתח את ההגדרות של אושר, או דרך :P

לא הבנתי את הקטע של ה-100 שנים מהיום. במה אנחנו שונים ומיוחדים מבני האדם שחיו פה לפני אלפי שנים פרט להתקדמות המדעית?

יש מקום להגדרה של רוחניות, והוא אחד ויחיד כמו ש1 ועוד 1 זה 2. אבל מי שלא למד מתמטיקה? ומי שלא למד רוחניות?

פורסם

לא הבנתי את הקטע של ה-100 שנים מהיום. במה אנחנו שונים ומיוחדים מבני האדם שחיו פה לפני אלפי שנים פרט להתקדמות המדעית?

אנחנו משועבדים לטכנולוגיה עכשיו, לעומת מה שקרה לפני 1000 שנים...
פורסם

אמרתי רובם עובדים על עצמם, במובן היומיומי כמו שאתה עובד על מישהו, בעיניים.

מה זה אנשי אמת? אנשים שמחפשים? אני לא חושב שמגיע קרדיט מיוחד למישהו שמחפש על עצם החיפוש.

גם לא למי שמוצא :)

להיות רוחני משמע לנסות להיות מודע, להיות מודע זה בלי מילים. רוחניים רבים שפגשתי לא היו מודעים בשיט - אבל דיברו כאילו הם ראו את אלוהים.

אנחנו משקרים לעצמנו בלי סוף, במיוחד אם יש לנו אשליה כל כך מתוקה של "אוי אנחנו עובדים על עצמנו". אז כן, הם לא יכולים לתרגם למעשים את מה שהם מדברים עליו. צריך להשאר קרוב לקרקע, להשאיר את הכל במישור פרקטי וריאליסטי. כל הזיוני מוח על צ'אקרות וקונדליני.. חח בחייאט.

אה עכשיו זה מובן :xyxthumbs:

לדבריהם של אנשי אמת - בניגוד לשרלטנים יש לדעתי ערך כי יש בדבריהם אמת (במידה כזאת או אחרת...) שיכולה לסייע.

פורסם
  • מחבר

התרבות מתפתחת במשך הזמן מסוכמות שהיום בטוחים שהם נכונים אולי בעתיד ישתנו

[br]פורסם בתאריך: 23.09.2007 בשעה 16:31:01

דיון על רוחניות הועבר לפורום מדע וטכנולוגיה? אובייקטיבי משהו :)

חחח כן הוצאת לי את המילים מהפה

פורסם

האם באמת אפשר להאמין כי כל הדברים המדהימים המתגלמים בחיים על פני כדור הארץ, וכי כל נפלאות האנושות וכל החוויות שבני האדם חווים בחייהם הינם לא יותר מאשר תוצאה של אותות חשמליים ותגובות כימיות?

אני מאמין שאני רגיש מספיק לסימנים וראיות שמראים לי שישנם דברים אשר אנו, והמדע אשר פיתחנו, לא יוכלו למדוד ולהגדיר. מתוך כך אני מאמין שישנה רוח, ושישנו גם ישות, בורא ליקום הזה. לאלו שנצמדים למדע, אציג לכם את השאלה הפשוטה הזאת: אם למכשיר סלולרי כמו ה-n95 ישנה יצרנית - nokia. האם אין זה רק טבעי לבסס שישנו גם בורא או מישהו "שלחץ על הכפתור" לתופעה המדעית המדהימה שנקראת "המפץ הגדול"? לכל פיצוץ ישנו טריגר, ומישהו שלוחץ עליו, ומישהו שמכין את הפצצה. אל תחשבו בתוך גבולות ההאנשה שאני משתמש בה לנוחיות הדיון ולא בתוך גבולות הידוע לנו, הניחו שיש משהו מעבר.

כמו שאמרו מלפני, אני מעדיף לא להפוך את הדיון הזה לוויכוח על קיום ישות בוראת וכ'ו. אך תשאלו את עצמכם, האם אתם באמת מסתכמים באותות חשמליים ותגובות כימיות?

פורסם

ומי יצר את הזה שלחץ על הכפתור? ומי יצר אותו? ככל שתחשוב על זה יותר ככה תלך לאיבוד במחשבות שלך.

מי נתן למי הסמכה של להיות או לקבוע בכלל מה זה "מדע רוחני", מה זה מה בכלל?

מה זה הבנה רוחנית? מי קבע את ההגדרה של הבנה רוחנית? אני אגיד שזה שטויות של אנשים משוגעים שחושבים שהם מאושרים ממשהו אחד אבל הם מאושרים רק בגלל שהם מגיעים לפעולה שמפעילה איזה משהו במוח ולאחר פעולה אחרת תפעיל את זה במוח. מצד שני מישהו יכול להגיד שאני טועה.

להעברת אחריות והתגברות על הפחד יצר האדם את האל ואת הדת.

תחשבו על זה:

כל האנשים בעולם עד לפני כמה מאות שני חשבו שהגוף זה דבר רוחני ושבעזרת כל מני פעולות שנראות ומוכחות היום כלא משפיעות אפשר לשנות דברים בגוף והיום יודעים איך חלק מהדברים פועלים ואפשר לשנות אותם. מה יהיה עוד כמה מאות שנים בתחום הבנת העולם? תחשבו בכמה מאות ואלפי פעמים המחשב האישי התחזק ומה יהיה בעוד 200-1000 שנים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים