פורסם 2007 בספטמבר 218 שנים אני שואל כי כרגע השפה העליונה שלי אדומה ושורפת כמו גיהנום ורציתי לדעת למה. מכיוון שכאשר מקררים מסטיק הוא מתקשה, הנחתי שאם אני אחמם אותו במיקרוגל הוא ימס. הכנסתי אותו למיקרוגל ל20 שניות והוא אכן נמס מעט. לקחתי חתיכה עם סכין והכנסתי לפה, אאוץ! רותח כאילו ששרפו לי את הפה, למה זה התחמם כל כך מהר? אחרי עוד כמה שניות שמתי לב שהתחילו להיווצר חורים במסטיק שעל הצלחת והוא מתקשה. אבל הוא לא סתם התקשה, הוא נקרש! מה שיצא לי היה מסטיק hubba bubba קרוש בטעם קלאסי! אחרי שהוא התקרר ניסיתי להוריד אותו מהצלחת ולטעום, כל מה שהצלחתי לעשות היה לגרד אותו עם סכין ונוצרה לי אבקה כמו ה"אבקת מסטיק" הזאתי שמוכרים בבקבוק פלסטיק ורוד. אז, מה קורה למסטיק כשמכניסים אותו למיקרוגל? תודה.
פורסם 2007 בספטמבר 218 שנים אז, מה קורה למסטיק כשמכניסים אותו למיקרוגל?לפי דעתי הוא פשוט ימס מעט וישרוף לך את הלשון.
פורסם 2007 בספטמבר 618 שנים אני לא יודע מה קורה למסטיק כשמכניסים אותו אבל אני יכול להגיד לך מה המיקרוגל עושההוא משדר קרני אור שמייבשות את האובייקט שנכנס לתוכו
פורסם 2007 בספטמבר 618 שנים מחבר מה זה לעזאזל קרינת אור?! ומה מיקרוגל עושה אני יודע בעצמי, תודה.אני מחפש תשובה יותר בסגנון של brianiac.
פורסם 2007 בספטמבר 618 שנים אני לא יודע מה קורה למסטיק כשמכניסים אותו אבל אני יכול להגיד לך מה המיקרוגל עושה הוא משדר קרני אור שמייבשות את האובייקט שנכנס לתוכו מיקרוגל = Microwave = Micro-Wave = גלי מיקרו, הוא משדר גלי מיקרו : --- אני מחפש תשובה יותר בסגנון של brianiac. כן זה בדיוק מתאים לbrainiac\mythbusters. אם כי לא ידוע לי על פרק שבו דנו על העניין המדובר.
פורסם 2007 באוקטובר 618 שנים בחור סקרן אה?!אוקי אז ככה :מיקרוגל בעצם גורם למולקולות של המים הנמצאות בתוכו לרטוט - משמע - להתחמם. מסטיק הוא חומר אלסטומרי [אם אני לא טועה] אבל הרעיון הוא שהוא חומר שיש לו בעצם שרשראות של מולקולות שמחוברות אחת לשניה עם שרשראות של מולקולות. לשרשראות האלו יש קישרי מימן שבעצם ככה המסטיק מספח אליו מים וכך בהתחלה הוא קשה וקטן וכשאתה לועס אותו הוא נהיה רך יותר. הטעם הוא בעצם גם פשוט מולקולות של טעם [שאל זה לא נכנס] שסוג של "סיפחו" למסטיק בייצור. בגלל זה נגמר גם הטעם כי אתה שוטף אותו מהמסטיק אם אפשר לומר.המבנה של המסטיק הוא בעצם סוג של גומי שיכול לספח מים- שבינו לבין עצמו יש קשרים בינמולקולארים. בעברית - נכון צמיג של אוטו? קיצר אז זה גומי, נכון?! אבל יש שני סוגים של גומי, אחד שאם אתה ממיס ומיבש אז זה מתקשה ומקבל צורה ואז אפשר להמיס עוד פעם וכך הלאה וגומי אחר שאם אתה ממים הוא נהרס [כמו צמיד של מכונית וכמו גומי רגיל... קח גומי רגיל (גומיה) תמיס אותה, תראה שהיא לא נמסה אלה פשוט מתפרקת].בקיצור, מה שעשית במיקרוגל הוא חיממת את המים בתוך המסטיק לטמפרטורה גבוהה כ"כ שהיא פרקה את המבנה המולקולרי של המסטיק + המים התאדו = אבקה שאין דרך להפוך אותה בחזרה למסטיק [יש מסטיקים מיוחדים שבאים באבקות אבל הם בעצם מבנה אחר מולקולרי של מסטיק .. קיצר יש המון סוגים ובוא לא נכנס לזה]
פורסם 2007 בנובמבר 918 שנים ולמה כשאני לועס מסטיק הוא בהתחלה קשה ואז רך - זה הסברת אבל אחרי שאני לועס אותו הרבה מאוד זמן הוא מתחיל להתקשות בחזרההרי אני עדיין מספק לו H2O והוא עדיין יכול לייצר קשרי מימן עם המים
פורסם 2007 בנובמבר 918 שנים הוא לא שרף לך את הפה כי המיקרוגל עשה לו משהו מיוחד, הוא שרף לך את הפה כי שמת אותו ל20 שניות מסטיק הוא עצם יחסית קטן, 20 שניות במיקרוגל זה המון זמן בשבילו, הוא התחמם מאוד.
פורסם 2007 בנובמבר 1818 שנים ולמה כשאני לועס מסטיק הוא בהתחלה קשה ואז רך - זה הסברת אבל אחרי שאני לועס אותו הרבה מאוד זמן הוא מתחיל להתקשות בחזרההרי אני עדיין מספק לו H2O והוא עדיין יכול לייצר קשרי מימן עם המים שוב, קשור למבנה שלו.אני מניח שהמולקולות הקשורות לטעם הן גם המולקולות הקשורות לספיגת המים. כשהן נשטפות מהמסטיק, כנראה שגם קשרי המימן במסטיק נפחתים וכך הוא נהיה קשה יותר... כמובן שזה קצת יותר מסובך מזה, אך זה קשור למבנה המולקולרי של המסטיק [ויש אלפי סוגים]
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.