עבור לתוכן

בעיות חוזרות ונשנות ב-windows גם לאחר פירמוט!!!

Featured Replies

פורסם

טרילוגית הבעיות ב-windows שלי מתחילה כך:

לפני כשלושה שבועות המחשב החליט להיתקע לו שניות ספורות לאחר העלאה (גם ב- safe mode).

ביצעתי פירמוט שלא פתר את הבעיה כך שהנחתי שמדובר בבעית חומרה.

בתחילה חשבתי שהבעיה היא בזיכרונות - ביצעתי memset (לא התגלו בעיות) ובדקתי עם זכרונות חלופיים (התקלה לא נפתרה).

חששתי שמדובר בבעיה בלוח אם ומימשתי אחריות מול היבואן והחלפתי אותו - אין שינוי.

שלחתי את המחשב לבדיקה באיבורי תמורת 180 ש"ח. הם בדקו את המעבד, הלוח והזיכרונות תחת מאמץ ולא גילו בעיות.

לטענתם הבעיה היא ב-windows שהותקן לי על המחשב. הם פירמטו את המחשב והתקינו עותק זמני של windows וראו שהוא אינו נתקע יותר, גם לא אחרי שעתיים של עבודה.

התקנתי מחדש ווינדוס בבית. המחשב עבד נורמלי יומיים ואז..... נתקע שוב שניות לאחר הפעלה.

לא מצליח להבין למה - אותו עותק של ווינדוס מותקן גם על מחשב שני בביתי ואין איתו בעיות.

השתמשתי בעותק זה בעבר מספר פעמים בהתקנות לאחר פירמוט ולא היו אף פעם בעיות.

חשוב לציין שאני בקושי מתקין תוכנות במחשב (אימיול, מסנג'ר, אופיס ונורטון בלבד) והוא כבר נתקע.

מה זה יכול להיות?!!!! ???

פורסם

הכי פשוט לצורכי בדיקה,

קח את ההארדיסק מהמחשב השני שעובד ושים בשלך..

אם עדיין יש בעיה, אז הבעיה היא בחומרה.

אם הבעיה נפתרה יכול להיות שזה בעיית תוכנה או בעיה בהארדיסק..

פורסם
  • מחבר

ביצעתי מה שאמרת והפלא ופלא:

HD שנתקע במחשב א' עובד חלק במחשב ב'

כנראה שזו באמת בעיית חומרה. השאלה איפה? וכמה נתונים בשביל לענות על שאלה זו:

1. פירמוט פתר את הבעיה (לפחות זמנית). אם זו בעיית חומרה למה פירמוט של ה- HD והתקנת Windows מחדש פותרת הבעיה זמנית?!

2. כמו שציינתי בהודעה הראשונה: זכרונות נבדקו ב- memset ללא תקלות, לוח אם הוחלף והמחשב אף היה בדיקה ב- ivory ולא נמצאה תקלת חומרה (לדבריהם)

רעיונות :s05:

פורסם

נשמע כאילו ההארד-דיסק פגום תנסה לעשות בדיקה לסקטורים ותראה אם יש סקטורים פגומים

זאת סריקה די ארוכה אז תכין את עצמך ^^

1. פירמוט פתר את הבעיה (לפחות זמנית). אם זו בעיית חומרה למה פירמוט של ה- HD והתקנת Windows מחדש פותרת הבעיה זמנית?!

אבל אם הHD זה לא הבעיה אז כנראה אתה מתקין איזהשהו דרייור(מה שמסביר את ה"לפחות זמנית") שלא תואם או שאיזושהי תוכנה מעפנה שמכסחת את הווינדואז אז זכור את סדר הפעולות אחרי ההתקנה ותסיר את כל הדרייורים

אח"כ תעדכן ביוס ודרייורים תקינים

פורסם
  • מחבר

בוצעה הבדיקה ולא היתגלו סקטורים פגומים.

מה שאני לא מבין בפתרון שלך זה:

למה שתהיה בעית דרייברים, כאשר בשנתיים האחרונות פירמטתי את המחשב לא פעם ולא פעמים, התקנתי אותה מערכת הפעלה ואותם דרייברים ולא היו בעיות כלל?

הרי המחשב נתקע גם כשאני בקושי מתקין תוכנות כלשהן יום אחרי הפירמוט.

לא מסתדר לי...

פורסם

אולי הדיסקים נפגמו?(windows,drivers) ואפילו אם לא רואים את זה בשלב ההתקנה

לפעמים לא צריך להבין אלא פשוט לנסות :xyxthumbs:

אגב לאחותי הקטנה הייתה את אותה בעייה בדיוק ופתרתי את זה אחרי שמצאתי סקטורים פגומים..והחלפתי HD ואז החלפתי קירור (2 בעיות ביחד אבל החום גרם לרוב התקיעות)

ואולי שאתה מתקין וינדואז יש לך הערות כמו "לא נמצא קובץ האם ברצונך להמשיך?"?

ניסית התקנה אחרת?

כל אלא הם רק אפשרויות שאני חושב עליהם וזה כל מה שאני יכול לעשות,כן? ><

ואם זה לא היה ה-HD וגם לא קשור לחום במארז...משהו כאן באמת מוזר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים