עבור לתוכן

מה ההבדל בין מכ"מ לסונאר?

Featured Replies

פורסם

לא בדיוק...

רוב המכמי"ם עובדים בשיטת הדפקים כלומר,הם משדרים דופק קצר יחסית של גל אלקטרומגנטי ואחריי זה יש זמן המתנה להדים.

אותו דבר בדיוק עושה הסונאר רק שאצלו זמן ה"שידור" וההמתנה להדים הרבה יותר ארוך מהמכ"מ.

ואם כבר בנושא הסונאר הפאסיבי,אז השווה ערך שלו במכמ"ים הוא המגל"מ(מגלה מכ"מ).

פורסם

אז יש מכשיר שמגלה גם את הסונאר ?

פורסם

הסונאר הפאסיבי לדעתי. כל הקטע בסונאר פסיבי שזה כמו מיקרופון שמאזין לכל מה שקורה מתחת למים:מדחפים,צוללות,דולפינים וגם סונאר של כלים אחרים.

פורסם

אז לכל מכשיר שמשדר וקולט יש גם מכשיר פסיבי שרק קולט ?

פורסם

מן הסתם,אתה תמיד יכול לוותר על החלק של השידור.אבל על החלק של הקליטה אתה לא יכול לוותר כי דרך הקליטה אתה מבחין במטרות,בין אם זה דרך המכ"מ או דרך הסונאר

פורסם

רגע אחרי שקראתי הכל אני לא מבין דבר אחד, קראתי איפשהו על מטוסים שמכ"מ לא מזהה אותם, איך זה בדיוק עובד ?

פורסם

אפשר לשאול איפה אתה מתעסק הרבה עם מכמים?

בצבא..

ובקשר למטוסים שלא מזוהים ע"י מכ"מ- שילוב של טכנולוגיות הכל ממבנה ועד מערכות טכנולוגיות

פורסם

בצבא..

ובקשר למטוסים שלא מזוהים ע"י מכ"מ- שילוב של טכנולוגיות הכל ממבנה ועד מערכות טכנולוגיות

אז יש גם מכשירים שיכולים "להסוות" את העצם מהמכ"ם ?

פורסם

סונאר לא עובד בהכרח עם עקרון דופלר. אולי סונאר צבאי כן, אני לא יודע.

אם אתה איש צבא אני לא חושב שזה בסדר לדבר על זה כאן אפילו אם אתה לא אומר דברים מפורשים.

סונאר עובד טוב יותר במים כי הקשר בין מולוקולות מיים חזק יותר מהקשר בין מולקולות באוויר. ככל שהקשר חזק יותר הגל דועך בקצב איטי יותר אבל גם יותר קשה לקלוט ולשדר אותו.

פורסם

מה שהוא אמר זה בערך כמו להגיד ש-M16 יורה כדורים, זה לא מידע חסוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים