עבור לתוכן

מה ההבדל בין מכ"מ לסונאר?

Featured Replies

פורסם

הבנתי שמכ"מ משדר גלים אלקטרומגנטיים וסונאר משדר גלי קול. אבל מה ההבדל? למה סונאר זה דווקא מתחת לפני המים ומכ"מ זה מעל? גלי קול יכולים לעבור גם באוויר ולא רק במים לא?. והשאלה ההפוכה האם אפשר להפעיל מכ"מ מתחת למים?

אני לא ממש מבין בחומר הזה או לומד אותו בתור מקצוע אז אל תתחילו לדבר איתי במושגים יותר מדי גבוהים, אני פשוט צריך את זה למשהו בקשר לצבא.

תודה.

פורסם

קלי קול עוברים יותר טוב כלל שהתווך דחוס יותר, גלים אלקטרו מגנטיים בדיוק ההיפך.

בעקרון הם עובדים בצורה זהה כמעט רק שלסונר יש מצב פסיבי.

פורסם

:goodposting:

ד"א פסיבי ז"א שהסונאר קולט גלי קול שמגיעים בלי שהוא ישדר גלים שיחזרו(ככה שסונאר אחר לא יקלוט אותו).

פורסם

סונאר מגלה כמעט כל חפץ, ואילו מכ"מ מגלה רק מתכת.

פורסם
  • מחבר

וואלה תותחים אתם, עניתם על כל מה שרציתי לדעת, תודה לכולם. :xyxthumbs:

פורסם

סונאר מגלה כמעט כל חפץ, ואילו מכ"מ מגלה רק מתכת.

ממש לא נכון...

מכ"ם יכול לגלות אפילו אנשים(גם אם אין עליהם שום דבר מתכתי)...

פורסם

כן, איך בדיוק?

פורסם

אולי יש לך את הרושם הזה כי מכ"מ משמש לזיהוי מטוסים אבל משתמשים במכ"מ לגילוי סופות, תוואי מזג אוורי ושטח

http://en.wikipedia.org/wiki/Radar

פורסם

אולי יש לך את הרושם הזה כי מכ"מ משמש לזיהוי מטוסים אבל משתמשים במכ"מ לגילוי סופות, תוואי מזג אוורי ושטח

http://en.wikipedia.org/wiki/Radar

אין לי את הרושם הזה, פשוט אני למדתי שמתכת מחזירה קרני מיקרו. :nixweiss:

על מזג אויר ידעתי, אבל שטח מה הקשר?

ולא כתוב שמה שום דבר על בני אדם.

פורסם

מישהו דיבר על "קרני מיקרו"?

מכ"מ משדר גלים אלקטרומגנטיים, גלי רדיו, וקולט את ההחזרים שלהם. כל עצם מחזיר את הגלים האלו, בין אם זה מטוס, הר או בן אדם.

פורסם

אין לי את הרושם הזה, פשוט אני למדתי שמתכת מחזירה קרני מיקרו. :nixweiss:

על מזג אויר ידעתי, אבל שטח מה הקשר?

ולא כתוב שמה שום דבר על בני אדם.

הוא יזהה הכל כל עוד אתה משתמש באורך גל שמוחזר בצורה טובה ע"י אותו גוף, יש לך טכנ' צילום בעזרת מכ"מ שנקראת SAR.

היא נותנת תמונות שטח מאוד מפורטות כמו זו של נוג למשל שצולמה ע"י מגלן

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Venus_globe.jpg

פורסם
  • מחבר

ועוד משהו שעכשיו חשבתי עליו - איך זה שגלי קול עוברים פחות טוב באוויר, הרי שאני מדבר עם מישהו למשל הוא שומע אותי טוב מאוד, אתם רוצים להגיד שאם אני אדבר איתו במים הוא ישמע אותי יותר טוב???

פורסם

בתור אחד שעובד המון עם מכ"מים אז הנה קצת סדר

מכ"מ (מגלה כיוון טווח) הוא מכשיר ששולח אות אלקטרו-מגנטי בקצב ובאורך קבוע, כאשר האות הזה פוגע במשהו (כל דבר, אם זה משהו ממתכת, משהו מעץ ואפילו ציפורים וגלים) הוא חוזר. שהוא חוזר למכ"מ המקמ"ש (מקלט משדר) מחשב כמה זמן לקח לאות לחזור וככה הוא מגלה באיזה טווח העצם נמצא (ובגלל שהאנטנה של המכ"מ מסתובבת הוא יכול לגלות באיזה כיוון).

סונאר עובד על אותו עיקרון, משתמשים בו מתחת למים מכיוון שגל אלקטרו מגנטי לא עובר טוב מתחת למים (המים מוליכים הרי). המתמר שולח גל קול שפוגע בחפץ מסויים וחוזר למתמר ("האנטנה" של הסונאר) ככה הוא יכול לגלות את הכיוון והטווח של אותו חפץ תת-מימי. הסיבה שלא משתמשים בסונאר מחוץ למים זה משום שכל קול ורחש מפריע לעבודה של הסונאר.

בכל מקרה שניהם עובדים על עיקרון אפקט דופלר

פורסם

אפשר לשאול איפה אתה מתעסק הרבה עם מכמים?

פורסם

אז ההבדל המשמעותי הוא שמכ"מ משדר וקולט את אותם גלים וסונאר רק קולא אותם..?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים