עבור לתוכן

מה מחזיר יותר טוב אור? לבן של טייד או מראה?

Featured Replies

פורסם

כי אומרים שלבן מחזיר את כל הצבעים .. אז מה מראה עושה ששונה מהלבן

פורסם

שמע אני רואה שלא ענו לך לך אז אני אענה מה שאני יודע...

שזה ששני המשטחים מחזירים אותה כמות של אור (במידה והלבן הוא "הכי" לבן שיש והמראה מאיכות טובה...)

ההבדל הוא בזה שהלבן מפזר את קרני האור לכל הכיוונים ולאומת זאת המראה מחזירה כל קרן לפי החוק של זווית פגיעה = זווית החזרה

אם זה ממש מעניין אותך אני יכול לנסות לאמת לך את זה מול אופטיקאי (=פיזיקאי שמתמחה באופטיקה, לא ההוא מהמשקפיים) שעובד אצלנו בחברה.

אה כן ויש לך אחלה wish list בסוף המפרט שלך :P

פורסם
  • מחבר

המפרט שאני אקנה לא מעודכן (בסוף אני קונה בחנוכה+-.. עם 750GB ובלי הצורבים הנ"ל כי אני מחכה לצורבי הוירטואל)

אהה, נכון.. שכחתי שבמשטח לבן המשטח הוא לא חלק לגמרי, אז הקרן מתפשטת לכל הכיוונים..

ובמראה המשטח שטוח לגמרי אז הקרן אור מוחזרת לפי הזוית מהאנך למראה..

אבל עדיין זה לא עונה על השאלות- במה הם שונים בדרך של ההחזרה

ומה מחזיר יותר טוב אור במצב שהמשטח הלבן שטוח לגמרי..

פורסם

הוא אמר לך שמשטח לבן אידאלי (כלומר שמחזיר את כל האור) מחזיר את כל האור שפוגע בו לכל הכיוונים.

ומראה גם היא (אני מתכוון מראה אידאלית שלא בולעת אור) מחזירה את כל האור!!! אבל כמו בחוקים הזכרת.

נגיד אתה רוצה לחמם מים עם קרינה (אור) שמוחזרת ממראה למשך X שניות אז הטמפ' של המים תהיה בידיוק אותו דבר כמו שהיא

תתחמם בעזרת החזרת קרינה ממשטח לבן גם במשך X שניות! (כמובן בהנחה שכל הקרנים שחזרו מהמשטחים פוגעים במים)

פורסם
  • מחבר

סבבבה הבנתי

פורסם

הוא אמר לך שמשטח לבן אידאלי (כלומר שמחזיר את כל האור) מחזיר את כל האור שפוגע בו לכל הכיוונים.

ומראה גם היא (אני מתכוון מראה אידאלית שלא בולעת אור) מחזירה את כל האור!!! אבל כמו בחוקים הזכרת.

נגיד אתה רוצה לחמם מים עם קרינה (אור) שמוחזרת ממראה למשך X שניות אז הטמפ' של המים תהיה בידיוק אותו דבר כמו שהיא

תתחמם בעזרת החזרת קרינה ממשטח לבן גם במשך X שניות! (כמובן בהנחה שכל הקרנים שחזרו מהמשטחים פוגעים במים)

זה לא קשור לכיוונים אלא ליותר באיזה פאזה מוחזר כל גל, לבן מערבב הכל מראה מחזירה את זה בדיוק באותו אורך גל ומופע.

פורסם

ומה שגורם לשוני הזה זה המבנה המולקולרי של החומר שגורם לחומר אחד להראות לך לבן כי המבנה המולקולרי שלו מפזר את כל האור לור לבן והמתכות לרוב חזירות את האור כמו מראה אני לא בדיוק זוכר למה אולי בגלל האלקטרונים החופשיים שיש להם אבל לא בטוח.

פורסם

כן. מראות מחזירות ככה אור כי יש בהן אלקטרונים חופשיים וכי הן מלוטשות. ולבן מחזיר ככה אור בגלל המבנה המולקולרי שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים