פורסם 2007 ביוני 3018 שנים ככה, זה לא אומר שהוא מתקלקל זה אומר שהוא כבר לא טרי ומאבד מהערכים התזונתיים שלו...מוצרי חלב מוחמץ(שמנת ושאר הגבינות למינהם) לא יכולים להתקלקל בעקרון בכלל אז מה?
פורסם 2007 ביולי 1118 שנים קראתי שהקפאה מפסיקה לחלוטין את פעילות החיידקים אז חיידקים זו לא הסיבה לתאריך תפוגה של אוכל קפוא.למה הוא הופך להיות לא טרי ככל שהוא קפוא ליותר זמן?
פורסם 2007 ביולי 1318 שנים קראתי שהקפאה מפסיקה לחלוטין את פעילות החיידקים אז חיידקים זו לא הסיבה לתאריך תפוגה של אוכל קפוא. למה הוא הופך להיות לא טרי ככל שהוא קפוא ליותר זמן? צדקת, ב"אפס המוחלט" זה ככה...
פורסם 2007 ביולי 1618 שנים אני לא יודע מאיפה למדת את זה אבל זה פשוט לא נכון. (לפני חודש סיימתי מבחן במיקרוביולוגיה, החומר הזה יוצא לי מכל החורים ) חיידקים מסויימים, שנקראים חיידיקים פסיכרופילים, משגשגים בקור כאשר הטמפ' האידאלית עבורם היא בין 8-18 מעלות צלזיוס ורובם עמידים בפני הקפאה. למרות שכאשר הם קפואים ההתרבות שלהם מעוכבת הם ממשיכים לפעול. כדי שתיהיה לך איזושהי פרופורציה לגבי השרידות של חיידקים, חיידקים תרמופילים מסויימים מסוגלים לשורד בחום של 121 מעלות, כאשר הטמפ' האידאלית עבורם היא 100 מעלות צלזיוס. למעשה, כדי להטיח עיקור מלא (השמדה של כל החיידקים כולל נבגים) יש לעבור עיקור באוטוקלב שהוא מכשיר שיוצר אדים בטמפ' של 121 מעלות ובלחץ של 1.4 אטמ'.
פורסם 2007 ביולי 1818 שנים תודה. לא ידעתי את זה. אם החיידקים האלה נפוצים אז אולי זאת הסיבה לתאריך התפוגה של מוצרים קפואים.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.