עבור לתוכן

אוכל קפוא ותאריך תפוגה

Featured Replies

פורסם

משהו יכול להסביר לי למה צריך תאריך תפוגה על מזון קפוא? :kopfpatsch:

פורסם

ככה, זה לא אומר שהוא מתקלקל זה אומר שהוא כבר לא טרי ומאבד מהערכים התזונתיים שלו...

מוצרי חלב מוחמץ(שמנת ושאר הגבינות למינהם) לא יכולים להתקלקל בעקרון בכלל אז מה?

  • 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

קראתי שהקפאה מפסיקה לחלוטין את פעילות החיידקים אז חיידקים זו לא הסיבה לתאריך תפוגה של אוכל קפוא.

למה הוא הופך להיות לא טרי ככל שהוא קפוא ליותר זמן?

פורסם

קראתי שהקפאה מפסיקה לחלוטין את פעילות החיידקים אז חיידקים זו לא הסיבה לתאריך תפוגה של אוכל קפוא.

למה הוא הופך להיות לא טרי ככל שהוא קפוא ליותר זמן?

צדקת, ב"אפס המוחלט" זה ככה... :silly:

פורסם

לפי מה שקראתי בטמפרטורה של מקפיא כל פעילות החיידקים נפסקת.

פורסם

אני לא יודע מאיפה למדת את זה אבל זה פשוט לא נכון. (לפני חודש סיימתי מבחן במיקרוביולוגיה, החומר הזה יוצא לי מכל החורים xD)

חיידקים מסויימים, שנקראים חיידיקים פסיכרופילים, משגשגים בקור כאשר הטמפ' האידאלית עבורם היא בין 8-18 מעלות צלזיוס ורובם עמידים בפני הקפאה. למרות שכאשר הם קפואים ההתרבות שלהם מעוכבת הם ממשיכים לפעול.

כדי שתיהיה לך איזושהי פרופורציה לגבי השרידות של חיידקים, חיידקים תרמופילים מסויימים מסוגלים לשורד בחום של 121 מעלות, כאשר הטמפ' האידאלית עבורם היא 100 מעלות צלזיוס. למעשה, כדי להטיח עיקור מלא (השמדה של כל החיידקים כולל נבגים) יש לעבור עיקור באוטוקלב שהוא מכשיר שיוצר אדים בטמפ' של 121 מעלות ובלחץ של 1.4 אטמ'.

פורסם

תודה. לא ידעתי את זה. אם החיידקים האלה נפוצים אז אולי זאת הסיבה לתאריך התפוגה של מוצרים קפואים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים