עבור לתוכן

הקשחת(נטרול) כונן דיסקטים וCDROM

Featured Replies

פורסם

בהרבה חברות וגם במחשבים הצה"ליים מקשיחים את הכוננים ובעצם מנטרלים אותם כך שלא יהיה ניתן להשתמש בהם(לא רואים אותם אפילו דרך המחשב שלי), רציתי לדעת איך עושים זאת ואיך מבטלים את זה.

נ.ב. אני יודע בוודאות שלא עושים את זה דרך מנהל התקנים(device manager) כי שם הם מותקנים כמו שצריך.

פורסם

כמנהל רשת בצהל אני מרגיש מחוייב לענות לך על השאלה

אז איך עושים את זה ?

יש לך שני דרכים

הפיזית : לנתק את הכבלים של המידע ושל החשמל מהכונן פיזית בתוך המחשב

לוגית : לנטרל את הכונן דרך מנהל ההתקנים כך שהמשתמש לא יוכל לראות את זה , הוא לא יכול לראות שניטרלת כי לרוב באירגונים גדולים

אתה עובד ברשת אירגונית ושם יש לך רמות של משתמשים (ADMINS , USER , GUSET וכו' ) ומה שקורה שזה שמשתמש פשוט לא יכול

לראות את מנהל ההתקנים , כלומר לראות מה מנוטרל ומה עובד , ואדמין כן יכול לראות .

אז ניראה לי שאתה יכול למחוק את ה"נ.ב" שלך . ;)

פורסם

מה עם לנטרל מהBIOS?

הכי פשוט

פורסם
  • מחבר

כמנהל רשת בצהל אני מרגיש מחוייב לענות לך על השאלה

אז איך עושים את זה ?

יש לך שני דרכים

הפיזית : לנתק את הכבלים של המידע ושל החשמל מהכונן פיזית בתוך המחשב

לוגית : לנטרל את הכונן דרך מנהל ההתקנים כך שהמשתמש לא יוכל לראות את זה , הוא לא יכול לראות שניטרלת כי לרוב באירגונים גדולים

אתה עובד ברשת אירגונית ושם יש לך רמות של משתמשים (ADMINS , USER , GUSET וכו' ) ומה שקורה שזה שמשתמש פשוט לא יכול

לראות את מנהל ההתקנים , כלומר לראות מה מנוטרל ומה עובד , ואדמין כן יכול לראות .

אז ניראה לי שאתה יכול למחוק את ה"נ.ב" שלך . ;)

את הדרכים האלה אני מכיר פשוט שמעתי, שיש עוד אפשרות והיא השתלת קובץ מסויים לווינדוס שמונע ממנו את את הזיהוי של הכוננים.

ואגב אני גם משרת בחדר מחשב, ואחי אני ממש לא מחזיק ממנהלי רשת בצה"ל(סליחה אם זה מעליב אותך) כי המנהלת רשת שלנו פשוט סתומה מגיעה לרמה שהיא לא יודעת ליצור קובץ PST למייל שלא נדבר על הכנסת מחשב לARMY דברים שאני יודע ולא עשיתי שום קורס.

פורסם

פשוט קובעים מדיניות שימוש במחשב לכל משתמש.

אפשרי להגדיר שתוכל להפיל רק את תפריט ההתחל ומשם לבחור רק בציר וכל שאר הדברים לא תוכל לעשות כולל קליק ימני וכו'.

באותה דרך אפשר לבחור מה תראה במחשב שלי ומה לא

פורסם

זה די פשוט למען האמת פשוט מנטרלים את הדרייברים הבסיסים של כוננים נשלפים ב WINDOWS נגיד CDROM.SYS

ועושים את זה ע"י הוספת עוד קובץ עם הגדרות לתוכנת הניהול משתמשים של WINDOWS SERVER (ACTIVE DIRECTORY( ואז נוספות לך אופציות של ניטרול כוננים נשלפים.

פה יש יותר פירוט על זה:

http://www.petri.co.il/disable_usb_disks_with_gpo.htm

http://support.microsoft.com/kb/555324

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים