עבור לתוכן

שווה לעשות פסיכומטרי בסוף יא '?

Featured Replies

פורסם

או שתברר על המקצועות השונים (יהיו ימי עיון של העתודה ותוכל לדבר שם עם אנשים שלומדים מקצועות שונים, אתה יכול לדבר גם איתי בפרטי) או שפשוט אל תעשה עתודה.

העתודה האקדמית מתחייבת לשים אותך במקצוע שתלמד, הבעייה היא שהיא מגדירה כל מקצוע בצורה רחבה מאד וככה יכול להווצר מצב שתלמד הנדסת חשמל ובסוף תהיה סוג של חשמלאי או שתזמין חלקי חילוף למכונות שונות (שזה בכלל לא תפקיד שמתאים למנהדס חשמל). זה סוג של הימור שאתה צריך להחליט אם אתה לוקח.

• תגובות 69
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מודי אם לא מפריע לך - אשמח לדעת מה היו הציונים שלך בבגרות.

אני יודע שהתקבלת לתלפיות - מזל טוב :xyxthumbs: גם אני הייתי רוצה :)

אבל בטוח לא אתקבל בגלל - א. לא אזרח. ב. בגרות מגעילה ואני מסמתך על פיזיקה + מתמטיקה + פסיכומטרי בשביל להתקבל לאונ' ללמוד פיזיקה (ד"א האם הטענה שלי נכונה? שאפש רלהתקבל ללימודי פיזיקה בעזרת הדברים הללו?)

תודה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

כל הכבוד מודי!

תודה על ההצעה, אחשוב אם יש לי מה לשאול אותך בפרטי. :)

פורסם

ל- Lost Spirit:

1) תודה.

2) באיזה מוסד אקדמי אתה רוצה ללמוד פיזיקה? כנס לאתר של המוסד ותציב את הציונים שלך ב"מחשבון הסכם" וכך תוכל לדעת לאילו מקצועות אתה מתאים.

פורסם

מודי כמה מפגשים וכמה כל זמן היה כל מפגש בקידום שעשית?

ואגב כמה קיבלת בחלק של הכמותי ;)

פורסם

אצלי בביה"ס עולה קורב פסיכומטרי 900 ש"ח.

וכן, האנשים של לחמן אמרו לי שאחוזי ההצלחה בגיל 17 +- גבוהים יותר מגיל מבוגר.

יכול להיות שאני אקבל מלגה מלאה ;D.

ביקשתי מהם... נראה מה הולך בימים הקרובים.

פורסם

חבר'ה זה לא מאוחר מדי עכשיו מכדי להרשם לקורס של חודשיים(מועד בחינה באוקטובר)?

פורסם

מודי כמה מפגשים וכמה כל זמן היה כל מפגש בקידום שעשית?

ואגב כמה קיבלת בחלק של הכמותי ;)

אני לא זוכר כמה מפגשים היו לנו (נדמה לי שסביבות ה- 20 ככה, אבל אני ממש לא זוכר), אבל כל מפגש עמד על כ 6 שעות אם אני זוכר נכון.

בכמותי קיבלתי 144.

פורסם

גם אני צריך! לעשות מה אתם אומרים, האם מאוחר מדי להתחיל תקורס פסיכומטרי?

פורסם

אני לא זוכר כמה מפגשים היו לנו (נדמה לי שסביבות ה- 20 ככה, אבל אני ממש לא זוכר), אבל כל מפגש עמד על כ 6 שעות אם אני זוכר נכון.

בכמותי קיבלתי 144.

ציון יפה מאוד :)

הבנתי מהמידע שהם נתנו לי הציון הפסיכו הוא יחסי לשאר הנבחנים באותו המועד.

הציון המקסימלי בכל פרק הוא 150 השאלה שלי אם הוא גם ציון יחסי? או שזה "הציון האמיתי"?

כי בסופו של דבר 150*3=450 וגם עם ה200 ציון מינימלי זה יוצא רק 650 כשהמקסימום הוא 800.

גם אני צריך! לעשות מה אתם אומרים, האם מאוחר מדי להתחיל תקורס פסיכומטרי?

ממש לא מוקדם זה בדיוק הזמן.

פורסם

הציון שאתה מקבל לכל פרק הוא הציון האמיתי (150 אם פתרת את כל השאלות נכון).

הציון הסופי שאתה מקבל הוא יחסי. יכול להיות מצב (הזוי, אבל מבחינת התאוריה יכול להיות) שתעשה את כל השאלות נכון חוץ מאחת (על גבול הבלתי אפשרי) ותקבל 200 (בהנחה שכולם יפתרו את המבחן נכון ב- 100%) ויכול להיות שתעשה רק שאלה אחת נכון ותקבל 800 בהנחה שאף אחד לא יפתור אף שאלה נכון (המקרים האלה בלתי אפשריים, אבל יעזרו לך להבין).

התפלגות הציונים היא עפ"י גרף הפעמון.

פורסם

אוקי זה ברור תודה ;)

עוד שאלה פיצפונת אחרונה.

אני רואה באתר של "עולים על מדים" שהעתודה עובדת עם מוסד X אבל ברשימה של "מוסדות ומקצועות" במקצוע שאני רוצה ללמוד אין את המוסד הזה.

השאלה היא שזאת אומרת שאין סיכוי שאני יכול לבקש ללמוד את המקצוע הזה במוסד X(אפילו שעתודה עובדים עם המוסד הזה)?

פורסם

אני יודע שהדיון עוסק בעיקר בפסיכומטרי ועתודה, אבל עם פרופיל כמו שלך אתה יכול לתרום בעוד דבר חוץ מלהיות ג'ובניק וחוץ מלהיות עתודאי :

מדריך כושר קרבי

שמעתי שזה תפקיד מעניין, אתה לומד דברים חדשים ומועילים, ואתה לא מבזבז את זמנך מתור ג'ובניק\נהג, וגם לא עושה דבר שאתה לא בטוח שאתה בכלל רוצה (עתודה)

פורסם
  • מחבר

וואלה אחי לא חשבתי על זה...

אבל אממ

אני לא רוצה להיות מדריך כושר כשאני אהיה גדול.. :P

זה קשה? :P

פורסם

לא כל מי שעושה קורס פסיכו' לא יוצא מהבית

אני ורוב החברים שלי עשינו את הקורס, ולמען האמת גם לא עשינו את הש.ב. (משהו בסגנון "לאן הגעת במילים?" "ל-ת'", "מה?! איך?!" "התחלתי מהסוף", זו שיחה אמיתית)

יצא לי מועד ראשון 598 ומועד שני 663

המועד השני היה יותר קשה אז כנראה היו יותר שנפלו בו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים