עבור לתוכן

שווה לעשות פסיכומטרי בסוף יא '?

Featured Replies

פורסם

שאאלום! :)

יש לי אפשרות לקחת קורס פסיכו' של לחמן באוגוסט -ספטמבר ב1600.

עכשיו: אני מבקש מכם לספר לי(מניסיון , רק מניסיון) כמה שעות הקורס וכמה שעות למידה בבית זה.

האם בכלל שווה לקחת קורס בתיכון?

אני דיי רוצה קרבי אבל אני בן יחיד ואמא שלי אמרה שלא תחתום לי, ואני מבין אותה.

אני לא רוצה להיות ג'ובניק כמו מש"ק ממטרות :P

אני רוצה לתרום מה שאני יכול, ואם פיזת אני לא יכול לתרום, אז הדבר הבא זה הראש.. :)

אני יודע שהפרופיל שלי הוא 97, הדפ"ר הוא 90 והקב"א 56.(הכל הכי גבוה שאפשר)

אם אני עושה את הפסיכו' ונרשם לעתודה בצבא, ולוקחים אותי - אני בוחר מה אני רוצה ללמוד בצבא?

אם לומדים באונ' 3 שנים אז כמה זמן משרתים בצבא אחרי כן?

אם אני לא יודע בגרוש מה בא לי לעשות כשאני אהיה גדול, אבל יש לי ציונים סבירים בביולוגיה ופיזיקה שאני מרחיב, האם זה, כעיקרון, מחייב אותי להמשיך בתחום?(אני שנא פיסיקה אבל הציון שלי הוא 85 בערך בכל ה5 יח"ל וביולוגיה לא ממש אני אוהב אבל לא שונא, אני עושה את זה רק כי זה קל והציון הסופי שלי הוא בערך 98)

בלע כל הקטע הזה ממש מסובך.. :(

תודה לכל מי שיגיב!

• תגובות 69
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תשמע, אני לא אתיחס לכל המצב שלך עם הפרופיל והכל אבל ממה שראיתי אצל חברים:

90% מהאנשים שעשו פסיכומטרי בי"א קיבלו ציון נמוך יחסית, גם אני שקלתי לעשות את זה אבל התיעצתי אם כמה אנשים יותר גדולים וגם הם אמרו לי שמי שעשה פסיכומטרי בי"א עשה שוב אחרי הצבא בגלל הציון שהוא קיבל.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה שהגבת!

הבעיה היא שבלי פסיכו' אני לא יכול לעשות עתודה... ולבזבז 3 שנים סתם כג'ובניק זה לא כיף...

פורסם

תשמע, אני לא אתיחס לכל המצב שלך עם הפרופיל והכל אבל ממה שראיתי אצל חברים:

90% מהאנשים שעשו פסיכומטרי בי"א קיבלו ציון נמוך יחסית, גם אני שקלתי לעשות את זה אבל התיעצתי אם כמה אנשים יותר גדולים וגם הם אמרו לי שמי שעשה פסיכומטרי בי"א עשה שוב אחרי הצבא בגלל הציון שהוא קיבל.

אני כנראה ייתחיל עם הפסיכומטרי בחודש הבא, אמרו לי אנשים שאחוזי ההצלחה בי"א גדולה יותר מאשר בגיל יותר מבוגר.

פורסם
  • מחבר

99% מהאנשים ששאלתי אמרו לי שלעשות בתיכון לא שווה את האלפיה וחצי...

פורסם

הבעיה צצה גם אצלי (אני מת ללמוד רפואה/ להיות עתודאי ברפואה) וזה מחיב פסיכו' גבוהה. לדעתי כדאי לגשת בסוף יא לפסיכומטרי. גם אם הוצאת ציון נמוך, כל 4 חודשים אתה יכול להבחן שוב.

למה לא שווה את זה? אפשר בבקשה הסבר?

פורסם

זה לחץ אטומי. שני חברים שלי עשו, הם ממש לא יצאו מהבית. אם אתה רוצה עתודה אתה לא צריך, אתה חייב פסיכומטרי בי"א.

פורסם

אני כנראה ייתחיל עם הפסיכומטרי בחודש הבא, אמרו לי אנשים שאחוזי ההצלחה בי"א גדולה יותר מאשר בגיל יותר מבוגר.

בד"כ ככה מדברים המדריכים של קורס הפסיכומטרי, בשביל לשטוף את המוח לאנשים להרשם לקורס...

פורסם

בד"כ ככה מדברים המדריכים של קורס הפסיכומטרי, בשביל לשטוף את המוח לאנשים להרשם לקורס...

צודק. הם אומרים שזה שווה בגלל שהחומר עוד טרי בראש. רק חבל שהתוצאות לא משקפות את טריות החומר הלימוד...

פורסם

קודם כל,אצלי בבית ספר אפשר גם לקחת קורס של לחמן והוא עולה 1300

עכשיו,עתודה בעיקרון אתה צריך להחזיר לצבא חוץ מה3 שנים חובה גם את מס' השנים שלמדת לתואר עצמוץ

אתה בוחר איפה ללמוד ,לגבי מקצוע זה תלוי במה הצבא הכי צריך.

לגבי יעילות של פסכיומטרי עכשיו בסוף י"א זה תלוי בעיקר בך יש כאלה שעדיף להם אחרי צבא יש כאלה שלא.

בכל מקרה אם אתה מעוניין בעתודה אז אתה חייב עכשיו את הפסיכומטרי.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שאני גם לא בטוח שאני רוצה ללמוד משהו.. :-(

איזה פאק שאי אפשר להצליח יותר בעולם(כמעט) בלי ללמוד משהו ברמה אקדמאית...

מה לומדים באונ' בתוכנית של עתודאי לא כולל רפואה?

פורסם

אני עשיתי פסיכו בסוף י"א עם קורס ביה"ס של קידום ב- 1200 ש"ח ודווקא אני ממש מרוצה.

הוצאתי 700 בלי ללמוד יותר מדי, רק את שיעורי הבית שנתנו לנו בקורס (יחד עם עוד כמה תלמידים בכיתה).

אם תשקיע ותעשה את כל שיעורי הבית, אני לא רואה סיבה שתקבל ציון לא טוב.

בעתודה אתה יכול לבחור כמעט איזה מקצוע שבא לך בהנחה שאתה מתאים מבחינת הציונים ועובר את המבחנים של קינן שפי (בדר"כ זה לא מה שיפיל אותך).

אתה כבר יודע מה אתה רוצה ללמוד בגיל הזה שאתה חושב על עתודה?

פורסם

אני עשיתי פסיכו בסוף י"א עם קורס ביה"ס של קידום ב- 1200 ש"ח ודווקא אני ממש מרוצה.

הוצאתי 700 בלי ללמוד יותר מדי, רק את שיעורי הבית שנתנו לנו בקורס (יחד עם עוד כמה תלמידים בכיתה).

אם תשקיע ותעשה את כל שיעורי הבית, אני לא רואה סיבה שתקבל ציון לא טוב.

בעתודה אתה יכול לבחור כמעט איזה מקצוע שבא לך בהנחה שאתה מתאים מבחינת הציונים ועובר את המבחנים של קינן שפי (בדר"כ זה לא מה שיפיל אותך).

אתה כבר יודע מה אתה רוצה ללמוד בגיל הזה שאתה חושב על עתודה?

מה זאת אומרת?

רק אתה ועוד מספר ילדים עשיתם שיעורים? או אתה עשית שיעורים עם כמה חברים?

פורסם

הכוונה היא שאני לא היחיד שקיבל 700, היו עוד תלמידים בכיתה שקיבלו את הציון הזה ואפילו יותר.

פורסם
  • מחבר

מודי, זאת בדיוק הבעיה! :( אין לי מושג לגבי מה שאני רוצה ללמוד, אבל אני יודע שזה לא פיזיקה. :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים