עבור לתוכן

הקדמת גיוס; איך אני עושה את זה בצורה הטובה ביותר?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני אמור להתגייס ב03/02/08

וכידוע זה עוד המון זמן, במיוחד לאחד כמוני שכבר עומד לסיים את כל הבגרויות שלו, וגם כל החברים שלי מתגייסים ביולי/אוגוסט/אוקטובר/נובמבר.

כרגע עוד לא עברתי שום מיון(לא באשמתי, הצבא אמר לי ש"נפלתי בין הכסאות", כלומר למרות שאני מתאים למיונים למודיעין וחיל האוויר, לא זימנו אותי פשוט כי מבחינת המחזור אני לא מתאים-לא משנה)

ובכל מקרה, לא כל כך משנה לי מה אני אעשה. קרבי אני לא יכול להיות(פרופיל 64).

בגלל הסיבות האלה אני רוצה להקדים את הגיוס לזמן יותר מוקדם(חשבתי על אוקטובר, נובמבר או דצמבר ככה).

איך אני עושה את זה? למי לשלוח פקס? עם מי לדבר בטלפון?(אני יודע שבאופן עקרוני אני צריך לדבר עם לשכת הגיוס אבל לפי מה ששמעתי יש עוד אנשים שאולי עדיף לדבר איתם קודם).

יש לכם איזה סיבה טובה להקדמת גיוס שאני יכול להשתמש בה כתירוץ טוב?

תודה מראש.

נ.ב

אני אהיה בן 18 ב1 לאוקטובר, האם זה אומר שרק מתאריך זה אני יכול להתגייס?

פורסם

וואי אני עולה לי"ב והיום הולדת שלי ב26.10 ואני מפחד בדיוק מאותו דבר, בבקשה תנו רעיונות.

אבל דע לך שגיוס נובמבר הוא גיוס קרבי.

פורסם
  • מחבר

ואוקטובר?

פורסם

אתה יכול לשלוח מכתב ללשכת גיוס, ולבקש שיקדימו לך את מועד הגיוס.

כעיקרון הם מגייסים רק מעל גיל 18.

הבעיה אצלך היא התפקיד, אולי אין את התפקיד שלך באותו מועד ולכן שלחו לך מועד הכי מוקדם למרות שהוא עוד חצי שנה++.

פורסם
  • מחבר

זהו שלא עברתי שום מיון, ולא הייתי כל כך בשום זימון(חוץ ממשהו שחתמתי עליו וויתור)

אז על איזה תפקיד אתה מדבר?

פורסם

הייתי ממליץ לך בזמן הזה לעבור מיונים למשהו נורמלי כמו מודיעין.

אני לא ממליץ לך להתקע עם תפקיד מעפן כמו עובד רס"ר. זה לא נעים.

זה גם יקדים לך את הגיוס אם תתאים לתפקיד כלשהו.

פורסם

א) מנסיוני ומנסיון של חברים שלי אני כבר איש משוחרר התאריך הזה הולך להשתנות כנראה מספר פעמיים

בכל מקרה יכול להיות שאתה כן מיועד לתפקיד שפשוט לא דורש מיונים.

בכל מקרה פבואר זה לא כזה נורא אתה יכול לנסות ולמצא עבודה ולחסוך לצבא, כי בזמן הצבא חסר כסף !

פורסם
  • מחבר

בוא נצא מנקודת הנחה שאני לא כל כך צריך כסף(סתם הנחה).

ובוא גם נגיד שיש לי קב"א 56 ודפ"ר 90(זה כבר לא סתם הנחה)

יש מצב שלמרות שאני לא אעשה מיון לשום דבר אני אהיה במשהו נחמד?

פורסם

גיוס אוקטובר זה בעיקר כלל צהלי.

אני התגייסתי באוקטובר האחרון בגיוס כל"צ ושלחו אותי להיות מ.צ לצערי :-[.

אבל בסוף הצלחתי לצאת בציפורניים :)

פורסם

משום מה תמיד היה נראה לי שבצה"ל לא אוהבים להקדים גיוס ולא ברור לי למה, אם בנאדם רוצה להתגייס מוקדם והוא לא ממויין לתפקיד מסוים בתאריך גיוס מסוים אז למה לא להקדים? זה הרי בסה"כ פועל לטובת הצבא. גם אני בזמני הייתי בדיוק במצבך בגיוס פברואר וניסיתי להקדים כי פשוט לא רציתי לשבת בבית חצי שנה בלי לעשות כלום. לא הייתי ממויין לשום תפקיד, לא קיבלתי זימונים כלשהם (גם אני "נפלתי בין הכיסאות" לפי הגדרתם, שזה בגדול אומר שאין כח להתעסק אתך) ורק רצית להתגייס כבר... אמרתי להם מבחינתי יום אחרי היומולדת 18 תגייסו אותי וזה פשוט לא עזר. אני גם מכיר הרבה אנשים אחרים שניסו להקדים גיוס ופשוט לא היו מוכנים לשמוע על זה. אני כמובן לא אומר שתרים ידיים כבר עכשיו אבל אל תפתח ציפיות יותר מדי.

פורסם

ולאן הגעת בסוף?

פורסם

חימוש...

לא לצחוק, דוקא היה לי סבבה.

פורסם

מה שכן אם אתם רוצים לעשות משהו בצבא תעשו את זה כמה שיותר מוקדם.

אני למשל צריך לדחות גיוס בשביל להתמיין לאיזו יחידה.

הגשתי בקשה לדחות את הגיוס כחודש וחצי-חודשיים לפני המועד גיוס שלי ובגלל שזה היה כבר מאוחר מדי הם לא מסכימים לדחות לי אותו.

עכשיו אני בסיפור שאני מתגייס ב-15 ביולי ככלל צהלי פרופיל 64, ולא מוכנים לדחות לי את הגיוס בכדי שאני אממש את מלוא הפוטנציאל שלי.

הם רוצים שבכח אני לא אתפנה מהבקו"ם כנראה.

פורסם
  • מחבר

אותו סיפור גם פה..

היום קיבלתי מכתב שאומר שאני אקבל זימון לפקח טיסה אם יהיה מקום במיון.

פורסם

הבעיה בהקדמת גיוס לקיץ זה שצהל עמוס בגיוסים בקיץ

וכניראה אין לו דרך יעילה ליקלוט את כולם בקיץ בגלל שהטורנויות והקורסים מוצפים בטירונים

אני אישית יתגיסתי בזמנו בקיץ וזה היה בלגן גדול

אבל אני ממליץ לכם דווקה ליתגיס בחורף אם זה אפשרי כי לעבור טירונות וקורסים בחורף

הרבה יותר קל ואז בקיץ אתם כבר רגילים לצבא

בכל מיקרה להקדים תגיוס יותר קשה מלדחות תגיוס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים