עבור לתוכן

עיניים של בע"ח ו IR

Featured Replies

פורסם

האם יש חיות שעייניהן מספיק רגישות בשביל לראות מידה מסויימת של אינפרה אדום?

כל מידע בנושא יעזור.

שבת שלום!

פורסם

דבורים.

פורסם

יש כמה נחשים שיכולים..

(אגב, הם לא חשים את זה דרך העיניים שלהם)

פורסם
  • מחבר

אז הם בעצם חשים חום...

אני מתכוון יותר לטווח הגבוה של התת אדום, לאור שמצלמות רגילות כן רואות ואנחנו לא.

פורסם

מה ההבדל בין לראות עם העיניים לבין לחוש קרינה אינפרה-אדומה בעזרת איבר חישה אחר (אם ככה אומרים את זה)?

בשביל עוד חיות חפש בויקי:

http://en.wikipedia.org/wiki/Infrared#Biological_systems

פורסם
  • מחבר

בוא נחדד את זה עוד קצת...

מה ההבדל בין מדחום, או 200 כאלה, לעומת תמונה ממצלמת ווידאו HD?

נורת לד שמפיצה IR בלבד יוצרת חום? לא (זניח), אז היא בלתי נראית לנחשים?

בטח שיש הבדל...

אז ככה:

האם יש יצור חי המסוגל לראות את האור שיוצא מהשלט של הטלוויזיה?

ד"א מצטער על העלמות

פורסם

"לראות" זה בסך הכל כשפוטונים פוגעים במשהו בעין שלך ומועבר מסר למוח והוא מפרש את זה - זאת בעצם התמונה שאתה רואה (מה שהמוח שלך מפרש).

בקשר לשאלות האחרות אין לי ממש כוח לענות (זאת אומרת לבדוק באינטרנט, מה שגם אתה בטח יכול לעשות).

למה זה חשוב בכל מקרה?

פורסם
  • מחבר

"לראות" זה בסך הכל כשפוטונים פוגעים במשהו בעין שלך ומועבר מסר למוח והוא מפרש את זה - זאת בעצם התמונה שאתה רואה (מה שהמוח שלך מפרש).

וואו...

אני מעריך את הניסיון לעזור, אבל זה היה קצת דבילי מצידך :-X

השאלה באה מתוך סקרנות,

לא מזמן שמעתי על כל מיני מקרים בעולם של עיוורים שהשיבו את הראיה או שנולדו בלי ראיה והצליחו

לראות ע"י גירוי העיניים בחשיפה לאור בעוצמות גבוהות (בהיות בשמש למשל) במשך תקופות מסויימות, וחשבתי

אם יכול להיות מצב של "הרחבת" הספקטרום של האור הנראה לעין האנושית בדרך הזאת.

אולי זה נשמע הזוי ואולי אף אחד פה לא יכול לענות על זה, אבל תודו שזה יכול להיות מגניב - ראיה בחושך מוחלט

בזמן שאף אחד מסביב לא יכול ראות "רואה ואינו נראה".

פורסם

וואו...

אני מעריך את הניסיון לעזור, אבל זה היה קצת דבילי מצידך :-X

למה בדיוק?

ניסיתי להבהיר שאין הבדל בין לחוש קרינה אינפרה אדומה עם איבר מסויים לבין לראות אור בספקטרום הנראה בעזרת העיניים.

פורסם

יש הבדל חוש טרמי =! לראיה, אתה גם יכול לחוש חום לא בצורה רגישה עד כדי כך אבל אתה לא רואה חום. לראום חום זה שיש תאים שמסוגלים לקלוט פוטונים בטווח הIR של הספקטרום ולהוציא מהם תמונה ממשית.

אין שום הבדל בין ראיה בתחום IR לבן ראיה רגילה במובן הזה.

פורסם
  • מחבר

תודה דובי,

Jaman עכשיו אתה כן מבין??

בינתיים אני לא רואה שלמישהו יש מושג אם יש כזה דבר.

פורסם

בויקי כתוב של-pit viper יש ממברנות רגישות לקרינה אינפרה אדומה..

לא יודע אם הם קולטים פוטונים או חשים בחום, אבל זה מה שכתוב שם.

בכל מקרה, אין על מה להתווכח (ואני גם לא ממש רוצה), והבנתי מצויין.

פורסם

בעין האנושית יש 3 סוגים של קולטנים שמזהים 3 אורכי גל שמתאימים לצבעים אדום, כחול וירוק. (אצל עוורי צבעים יש מחסור קיצוני לפחות באחד הסוגים).

כדי שיהיה אפשר לראות טווחים נוספים, יהיה צריך להשתיל לאדם קולטנים נוספים (או לגרום לו בהנדסה גנטית) לייצר כאלה בכמות מספיקה.

אגב, ממה שאני יודע דבורים מזהות טווח מסויים של אולטרה-סגול (שעוזר להן לזהות פרחים שעדיין לא הואבקו) ולא אינפרה אדום.

פורסם
  • מחבר

תודה בומרנג :xyxthumbs:

אגב, עם האיכות של ה"עין הביונית" שמבטיחים לעתיד הקרוב, ובתנאי שזה יהיה מספיק זעיר,

אפשר יהיה להשתיל לאנשים/חיילים/איך שהקונספירטורים לא קוראים ליצורים האלה בארה"ב/סתם אנשים, עין שלישית לחושך מוחלט.

:silly:

פורסם

אתה לא חושב שזה יפריע להם לישון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים