עבור לתוכן

איזה סוג גיר (ברכב) אתה מעדיף

איזה סוג גיר (ברכב) אתה מעדיף 986 הצבעות

1. 1. איזה סוג גיר (ברכב) אתה מעדיף

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

איזה סוג גיר (ברכב) אתה מעדיף

פורסם

ידני.

פורסם

ידני..... אין ספק.... :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מתוך וויקי

בנוסף, מחקרים מראים שמוח האדם מתאים יותר להפעלה מאשר להשגחה, מה שגורם לנהגים רבים בכלי רכב אוטומטיים לנהוג בחוסר ריכוז ובחוסר התחשבות בתנועה שמסביבם. מסיבות אלו, נהגים מיומנים רבים מעדיפים לדבוק בגיר הידני.

זה מתחבר לי עם הרמה הכל כך ירודה של הנהגים הישראלים וריבוי תאונות הדרכים, בעיקר התאונות הלא חמורות , אלו שאפילו לא מגיעות לכותרות, מהסוג הזה יש מאות ביום.

פורסם

אוטומט בגדול...למי יש סבלנות לכל ההילוכים האלה...

פורסם

ידני.

מרגישים את הכביש הרבה יותר טוב- שליטה הרבה יותר טובה.

לא צריכים לחכות שהגיר 'יחליט' להעביר את ההילוך.

החיסרון העיקרי הוא בפקקים ארוכים במיוחד :P הרגל השמאלית סובלת.

פורסם

אוטומט הכי נחמד ובמיוחד אוטומט 5 הילוכים כמו שיש לי.

פורסם

ידני

פורסם

סך הכל אם ישאלו אותי איזה מכונית בא לי לעשות נסיעה איתה (שתי מכוניות זהות חוץ מהגיר...) זה יהיה ידני... אבל לקנות מכונית זה כבר יהיה אוטומט... רק לחשוב על לסוע לתל אביב בדיוק בפקקים עם ידני מכאיב לי....

פורסם

חוץ מעצלנות (לא אצלי!!) ידני עדיף מכל בחינה שהיא.

האוטומטים מאבדים כמו מפחידה של אנרגיה (וזאת הסיבה שבתצורה של היום הם יכחדו מהעולם), הם לא יודעים להעביר

את ההילוכים כמו שצריך ואין להם מושג מתי צריך ומתי לא (אלא אם הדוושה נסחטת לכיוון הריצפה...).

ידני הרבה יותר טוב !

פורסם

ידני.

מכמה סיבות:

א. זה מפתח מיומנות.

ב. זה יותר כיף.

ג. גיר אוטומטי לוקח המון דלק (מיותר אגב).

ד. וכמובן, אחרי שיש מיומנת, כולנו יודעים שעם גיר ידני העברת ההילוכים הרבה יותר טובה וחלקה.

פורסם

אוטומט.

למרות שידני גם נחמד :)

פורסם

ידני.

מכמה סיבות:

1. שותה פחות דלק

2. יותר זול

3. יותר אמין

4. הרבה הרבה הרבה יותר כיף

החסרון כמובן הוא בפקקים, אבל חפיף.

פורסם

ידני בלי שמץ של ספק...

התיבות הילוכים האוטומטיות מגבילות את המנוע...קחו שני מכוניות זהות אחת עם ידני ואחת עם אוטומט ותראו שהידני מפיק יותר כוח וזה רק על נתונים יבשים על הנייר....

אוטמט הכי גרוע...מגביל ברמות ותכלס משעמם אותי לנהוג ככה....אני מרגיש מוגבל כשאני נוהג באוטומט....הכי טוב ידני...

ורק לדוגמא:

לאמא שלי יש טויוטה יאריס (למי שמכיר)

לה יש מנוע 1300 אוטומט שמפיק בדיוק (אפילו פחות בכמה "סוסים") אותו הספק כוח סוס כמו המנוע 1000 הידני של היאריס...

פורסם

מעדיף אוטומט

אבל רוב הסיכוי שבאוטו שאני ארכוש זה יהיה ידני, בגלל שפשוט זה יותר זול

ומי שאמר שאוטומט לא מספיק טוב, ברגע שתיבות DSG יכנסו לשוק (גולף עכשיו מושקת לראשונה עם תיבת DSG, ופורד מתכננת תיבה כזאת לשוק הזול) לא תיהיה שום סיבה בעולם לידני, התיבה מהירה יותר מכל יד אנושית, לא מורגשת במעבר בין הלוכים וחסכונית בלדק

עכשיו לכל אלה שאומרים שמעדפים ידני, זה פשוט שטויות

אם ההדרכה של מורה לנהיגה איך לנהוג בידני, שהיא כל ההדרכה שאתם מקבלם אתם לא יודעים איך לנהוג

כמו למשל דודה שלי שמתעקשת לקנות מכוניות ידניות, אבל פשוט לא ידעת לתפעל אותם, מעבירה בסלדים יחסית גבוהים (יוצר בלאי להילוכים), נשארת בהילוכים נמוכים בשיוט שצריך להעביר להילוכים גבוהים יותר (ביזבוז של דלק). ולא משתמשת בהילוכים בתהליך בלימה (בלאי של בלמים)

בקיצור כל אלה שאמרו ידני, אם אתם יודעים איך לנהוג רק ממורה הנהיגה שלכם או מההורים שלכם ולא מנהג מקצועי אז אתם לא באמת יודעים להשתמש בידני ועדיף לכם אוטומטי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים