פורסם 2007 ביוני 618 שנים מחבר מתוך וויקיבנוסף, מחקרים מראים שמוח האדם מתאים יותר להפעלה מאשר להשגחה, מה שגורם לנהגים רבים בכלי רכב אוטומטיים לנהוג בחוסר ריכוז ובחוסר התחשבות בתנועה שמסביבם. מסיבות אלו, נהגים מיומנים רבים מעדיפים לדבוק בגיר הידני.זה מתחבר לי עם הרמה הכל כך ירודה של הנהגים הישראלים וריבוי תאונות הדרכים, בעיקר התאונות הלא חמורות , אלו שאפילו לא מגיעות לכותרות, מהסוג הזה יש מאות ביום.
פורסם 2007 ביוני 618 שנים ידני. מרגישים את הכביש הרבה יותר טוב- שליטה הרבה יותר טובה. לא צריכים לחכות שהגיר 'יחליט' להעביר את ההילוך. החיסרון העיקרי הוא בפקקים ארוכים במיוחד הרגל השמאלית סובלת.
פורסם 2007 ביוני 618 שנים סך הכל אם ישאלו אותי איזה מכונית בא לי לעשות נסיעה איתה (שתי מכוניות זהות חוץ מהגיר...) זה יהיה ידני... אבל לקנות מכונית זה כבר יהיה אוטומט... רק לחשוב על לסוע לתל אביב בדיוק בפקקים עם ידני מכאיב לי....
פורסם 2007 ביוני 718 שנים חוץ מעצלנות (לא אצלי!!) ידני עדיף מכל בחינה שהיא.האוטומטים מאבדים כמו מפחידה של אנרגיה (וזאת הסיבה שבתצורה של היום הם יכחדו מהעולם), הם לא יודעים להעביראת ההילוכים כמו שצריך ואין להם מושג מתי צריך ומתי לא (אלא אם הדוושה נסחטת לכיוון הריצפה...).ידני הרבה יותר טוב !
פורסם 2007 ביוני 718 שנים ידני.מכמה סיבות:א. זה מפתח מיומנות.ב. זה יותר כיף.ג. גיר אוטומטי לוקח המון דלק (מיותר אגב).ד. וכמובן, אחרי שיש מיומנת, כולנו יודעים שעם גיר ידני העברת ההילוכים הרבה יותר טובה וחלקה.
פורסם 2007 ביוני 1018 שנים ידני.מכמה סיבות:1. שותה פחות דלק2. יותר זול3. יותר אמין4. הרבה הרבה הרבה יותר כיףהחסרון כמובן הוא בפקקים, אבל חפיף.
פורסם 2007 ביוני 1018 שנים ידני בלי שמץ של ספק...התיבות הילוכים האוטומטיות מגבילות את המנוע...קחו שני מכוניות זהות אחת עם ידני ואחת עם אוטומט ותראו שהידני מפיק יותר כוח וזה רק על נתונים יבשים על הנייר....אוטמט הכי גרוע...מגביל ברמות ותכלס משעמם אותי לנהוג ככה....אני מרגיש מוגבל כשאני נוהג באוטומט....הכי טוב ידני...ורק לדוגמא:לאמא שלי יש טויוטה יאריס (למי שמכיר)לה יש מנוע 1300 אוטומט שמפיק בדיוק (אפילו פחות בכמה "סוסים") אותו הספק כוח סוס כמו המנוע 1000 הידני של היאריס...
פורסם 2007 ביוני 1018 שנים מעדיף אוטומטאבל רוב הסיכוי שבאוטו שאני ארכוש זה יהיה ידני, בגלל שפשוט זה יותר זולומי שאמר שאוטומט לא מספיק טוב, ברגע שתיבות DSG יכנסו לשוק (גולף עכשיו מושקת לראשונה עם תיבת DSG, ופורד מתכננת תיבה כזאת לשוק הזול) לא תיהיה שום סיבה בעולם לידני, התיבה מהירה יותר מכל יד אנושית, לא מורגשת במעבר בין הלוכים וחסכונית בלדקעכשיו לכל אלה שאומרים שמעדפים ידני, זה פשוט שטויותאם ההדרכה של מורה לנהיגה איך לנהוג בידני, שהיא כל ההדרכה שאתם מקבלם אתם לא יודעים איך לנהוגכמו למשל דודה שלי שמתעקשת לקנות מכוניות ידניות, אבל פשוט לא ידעת לתפעל אותם, מעבירה בסלדים יחסית גבוהים (יוצר בלאי להילוכים), נשארת בהילוכים נמוכים בשיוט שצריך להעביר להילוכים גבוהים יותר (ביזבוז של דלק). ולא משתמשת בהילוכים בתהליך בלימה (בלאי של בלמים)בקיצור כל אלה שאמרו ידני, אם אתם יודעים איך לנהוג רק ממורה הנהיגה שלכם או מההורים שלכם ולא מנהג מקצועי אז אתם לא באמת יודעים להשתמש בידני ועדיף לכם אוטומטי
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.