עבור לתוכן

צריך את עצתכם, לעשות ניתוח לייזר להסרת המשקפיים או לא?

Featured Replies

פורסם

ניסיתי עדשות מגע כתחליף למשקפיים איכשהו אבל כל פעם שאני מנסה להכניס את העדשות לעין לוקח לי חצי שעה בערך וזה עולה על העצבים שלי מהר מאוד.

אחרי שקצת הייתי עם עדשות וניסיתי לחזור למשקפיים ההרגשה המעצבנת הזאת שצריך לשמור עליהם שלא ישרטו, שלא יהיו עליהם טביעות אצבע בכדי שאני אוכל ליראות כמו שצריך ושצריך להסיר אותם ולהרכיב חזרה היה נורא מעצבן ובכלל, לדעתי משקפיים לא כל כך מתאימים לי :-\.

אז מה דעתכם בנושא הזה? לעשות את הניתוח או לא? מישהו ביצע ניתוח כזה בעבר? האחוזים לסיכויים שאני אתעוור גדולים או שהם מתגמדים לעומת כמות ההצלחות של ניתוח כזה?

פורסם

שמע..אני בעד כעיקרון..

אבל אתה באמת חושב שפורום מחשבים (במיוחד בפורום כללי שידוע בכמות הספאם הקטנה בו..אני ציני כן?) הוא המקום להתייעץ?

בנאדם..תפנה לרופא,תפנה לקופ"ח שלך או משהו או שתתיעץ בפורום המתאים בוואלה/נענע וכו' שם המייעץ הוא רופא מוסמך או אופטמטריסט או משהו כזה..

מההצעות פה תצא עיוור

פורסם

^^

אתה מכיר את הפתגם "אל תשאל את הרופא, שאל את החולה"? מלבד החשיבות הרבה של התייעצות עם רופא מומחה, חשוב מאוד להתייעץ גם עם אנשים שכבר עברו את התהליך. (ויותר מאיש אחד, הרבה יותר)

אני למשל, אחרי הרבה מאוד שאלות ובירורים, הגעתי למסקנה שהניתוח לא בשבילי - יש סיכוי טוב שהמספר שלי יתחיל לעלות בחזרה (ומהר) ואני אצטרך שוב להרכיב משקפיים, לכן כיום אני מסתפק בעדשות מגע. אני חושב שזה אחד השיקולים הכי חשובים - תוך כמה זמן, אם בכלל, הראייה תתחיל להדרדר שוב? והאם לאור הנתון הזה יש טעם בכלל לגשת לניתוח?

מבחינתי המטרה בניתוח היא להפטר לגמרי מהצורך להרכיב כל אמצעי עזר לעיניים. לכן ברגע שהראיה שוב מתדרדרת אפילו למספר 1 ובזמן קרוב יחסית (למשל שנתיים - שלוש), כל התהליך לא שווה כלום.

הערה - כמובן שהניתוח יכול לעבוד מצויין כך שהמנותח לא יצטרך להרכיב משקפיים למשך 15 שנה ויותר. זה תלוי במנותח.

מההצעות פה תצא עיוור

כמובן שאסור להסתמך אך ורק על ההצעות כאן או בכל פורום אחר, אבל לא צריך להגזים.

פורסם

אני בדיוק באותו מקרה!,היו לי משקפיים אבל בגלל שהם לא מתאימות לי עשיתי עדשות אבל זה באמת מעצבן בצודה קיצונית,ואני לא יודע עם לעשות ניתוח זה הכי טוב למרות שזה פותר את הבעיה אחת או ולתמיד.

1) אתה צריך לדעת את המחיר של כל העסק הזה.

2)עם זה כולל סיכונים כל שהם.

פורסם

^^

למרות שזה פותר את הבעיה אחת או ולתמיד.

הבט בפוסט שלי מעליך, אחת הבעיות היא שהניתוח לא בהכרח פותר את הבעיה אחת ולתמיד, היא יכולה בקלות לחזור. אני יודע שאצלי היא תחזור בוודאות, ואני מכיר 2 אנשים שאצלם הבעיה חזרה תוך שנתיים, אחד נוסף שאצלו תוך 6 שנים, ועוד 2 אנשים (אחד מהם בן דוד שלי) שעד כה הבעיה לא חזרה אצלם.

פורסם

היה בטלויזיה לא מזמן שזה יכול גם לפגוע בעיניים ולא רק לשפר לכן אני לא ממליץ.

פורסם
  • מחבר

בנאדם..תפנה לרופא,תפנה לקופ"ח שלך או משהו או שתתיעץ בפורום המתאים בוואלה/נענע וכו' שם המייעץ הוא רופא מוסמך או אופטמטריסט או משהו כזה..

מההצעות פה תצא עיוור

זאת עוד נקודה למחשבה, מעניין אותי לדעת למה באמת אופטימטריסטים לא משתמשים בעדשות מגע או עוברים ניתוחים כלשהם?

דבר נוסף, אם מישהו מכיר פורום טוב שאפשר לשאול בו אז אני מעוניין לדעת איפה, בהנחה שכאן אני לא אמצא את התשובה אותה אני מחפש.

פורסם

ניסיתי עדשות מגע כתחליף למשקפיים איכשהו אבל כל פעם שאני מנסה להכניס את העדשות לעין לוקח לי חצי שעה בערך וזה עולה על העצבים שלי מהר מאוד.

אחרי שקצת הייתי עם עדשות וניסיתי לחזור למשקפיים ההרגשה המעצבנת הזאת שצריך לשמור עליהם שלא ישרטו, שלא יהיו עליהם טביעות אצבע בכדי שאני אוכל ליראות כמו שצריך ושצריך להסיר אותם ולהרכיב חזרה היה נורא מעצבן ובכלל, לדעתי משקפיים לא כל כך מתאימים לי :-\.

זה שלוקח לך חצי שעה להוריד ולשים את העדשות זאת בעיה. תלוי אומנם כמה זמן אתה משתמש בעדשות, אבל לאחר מספר חודשים מועט אני הורדתי והכנסתי את העדשות בפחות מ-5 שניות וכמעט תמיד בניסיון הראשון. משקפיים זאת באמת ירידה באיכות החיים - בנוסף למה שאמרת גם יש את התחושה שלהם על האף וצימצום ניכר של שדה הראייה.

בקשר לניתוח - שמעתי יותר מדי ביקורות כנגד הניתוח. גם אם הוא יצליח - כנראה שזה לא יהיה לצמיתות. עם השיטות של היום, בעוד 20-30 שנה תצטרך להרכיב שוב משקפיים. לדעתי אל תעשה את הניתוח, כדי שתנסה לעבוד על מיומנויות הרכבת העדשות שלך, כך שזה יהיה פחות מתסכל.

פורסם

תשמע העניין של עדשות זה הרגל אתה תתרגל עוד כמה שבועות ותרכיב ממש כמו מקצוען אמיתי חח

אבל לעומת זאת גם עדשות מעצבנות כי אחרי הרבה שעות שאתה מרכיב אותם ביום אתה מתחיל לשים לב שהם שמה וזה מעצבן..

אני גם עם עדשות ובכל זאת חושב לעשות ניתוח אבל לא ממש ביררתי לעומק וכמו שאמרו לך פה ..תתיעץ עם רופא או אופטימטריס ..הכי טוב!

פורסם

אם אתה מתכנן לעשות ניתוח רק בגלל שאתה לא מצליח לשים את העדשות, אז-אני מצטער חביבי, אתה מטומטם.

לכולם זה קשה בהתחלה. אחרי שבוע אתה לא תבין ממה התקשית כל כך, ואם לא-תעבור בדיקת קוארדינציה.

פורסם
  • מחבר

רוב הזמן אני עם משקפיים ואת העדשות אני שם כשיש זמן לכן גם לוקח לי הרבה זמן לשים אותם... הקטע הוא שהעין אוט' נסגרת כשמשהו יושב או מנסה לשבת על הקרנית אצלי, זה דבר שלא פיתחתי לו מיומנות כי אני לא מסוגל כל יום לשבת ולנסות להכניס את העדשה יותר מרבע שעה כי כמו שאמרתי זה נורא מעצבן.

יש מישהו בפורום שכבר עבר ניתוח מסוג כזה?

פורסם

משקפופררררררר 8)

חחחחחח מצטער אבל הייתי חייב

שמעתי שזה מסוכן

פורסם

^^

אתה מכיר את הפתגם "אל תשאל את הרופא, שאל את החולה"? מלבד החשיבות הרבה של התייעצות עם רופא מומחה, חשוב מאוד להתייעץ גם עם אנשים שכבר עברו את התהליך. (ויותר מאיש אחד, הרבה יותר)

אני למשל, אחרי הרבה מאוד שאלות ובירורים, הגעתי למסקנה שהניתוח לא בשבילי - יש סיכוי טוב שהמספר שלי יתחיל לעלות בחזרה (ומהר) ואני אצטרך שוב להרכיב משקפיים, לכן כיום אני מסתפק בעדשות מגע. אני חושב שזה אחד השיקולים הכי חשובים - תוך כמה זמן, אם בכלל, הראייה תתחיל להדרדר שוב? והאם לאור הנתון הזה יש טעם בכלל לגשת לניתוח?

מבחינתי המטרה בניתוח היא להפטר לגמרי מהצורך להרכיב כל אמצעי עזר לעיניים. לכן ברגע שהראיה שוב מתדרדרת אפילו למספר 1 ובזמן קרוב יחסית (למשל שנתיים - שלוש), כל התהליך לא שווה כלום.

הערה - כמובן שהניתוח יכול לעבוד מצויין כך שהמנותח לא יצטרך להרכיב משקפיים למשך 15 שנה ויותר. זה תלוי במנותח.

כמובן שאסור להסתמך אך ורק על ההצעות כאן או בכל פורום אחר, אבל לא צריך להגזים.

זה היה בדיוק השיקול שלי והחלטתי לא לעשות. פשוט קראתי שיש סיכוי שהמספר יעלה, אז אם אין לך מספר גבוה במיוחד אז זה לא נראה שווה אם אחרי כמה שנים המספר שלך ייעלה אפילו ל-1.
פורסם

תראה זה שאתה לא מסוגל לשים עדשות זה הסיבה האחרונה להסיר בלייזר.זה תהליך שכל אחד ששם עדשות עובר,יש כאלה שמתיאשים ויורדים מזה, אבל רוב רובם בסופו של דבר מסתדרים עם זה,זה עניין של כמה ימים ואתה מתרגל לזה.

פורסם

אצל כולם זה ככה בהתחלה עם העדשות ..העין דוחה את זה אבל אחרי כמה שבועות מקסימום(יכול להיות אפילו כמה שבוע או כמה ימים) שאתה שם אותם יום יום זה ממש שטויות ..

אבל העניין של הסרת משקפיים זה משהו חלומי כזה..לקום בבוקר ואתה רואה הכל...חח מה לעשות זה ככה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים