עבור לתוכן

תנועה יחסית

Featured Replies

פורסם

בתורת היחסות המיוחדת נאמר שהזמן של חפץ נייד חולף לאט יותר ביחס לחפץ נייח.אבל באותה מידה,החפץ הנע יכול לטעון שהוא הנייח וכי השני נע.וכך הגיוני שהזמן אצל החפץ השני יעבור לאט יותר.אז אני לא מבין איך אני יוצא מהפרדוקס הזה,וזה משגע אותי :kopfpatsch: .מישהו בבקשה יכול לעזור?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

הדבר נאמר בתורת היחסות על חפצים נעים כי הם קרובים יותר למהירות האור מאשר חפץ העומד במקום שלא נע כלל..

בעקרון, ככל שאתה נע במהירות המתקרבת יותר למהירות האור כך הזמן שחל עליך ביחס לזמן שחל על אחרים (שנעים במהירות קטנה ממך או עומדים במקום) הוא קטן יותר..

פורסם
  • מחבר

הדבר נאמר בתורת היחסות על חפצים נעים כי הם קרובים יותר למהירות האור מאשר חפץ העומד במקום שלא נע כלל..

בעקרון, ככל שאתה נע במהירות המתקרבת יותר למהירות האור כך הזמן שחל עליך ביחס לזמן שחל על אחרים (שנעים במהירות קטנה ממך או עומדים במקום) הוא קטן יותר..

כן,אבל אני לא מדבר על זה.אני שואל,אם נאמר שאי אפשר לדעת אם חפץ נע או שפשוט כל השאר נע והוא נשאר במקום,ואומרים שבחפץ נע הזמן עובר לאט יותר,אז למה הזמן בחפץ הנע זז לאט יותר?כי החפץ יכול לטעון שהוא בכלל לא זז וכל השאר כן,וכך הגיוני שהזמן של כל השאר יעבור יותר לאט.

ובבקשה מי שיודע שיענה לי..אני לא מבין את זה כבר המון זמן. :nixweiss:

ואגב,זה לא מדוייק מה שכתבת..האטת הזמן בחפצים נעים קורה כי החפץ צריך לנוע בעוד שלושה מימדים חוץ מהזמן ואז החפץ בעצם עובר בארבעה מימדים במקום באחד.

פורסם

יש לי שאלה שקשורה לנושא.

איך חישבו כמה זמן לוקח לכדור הארץ להקיף את השמש אם אין בחלל נקודת יחוס שלא זזה (יחסית אלינו)?

פורסם

הפרדוקס נפתר רק באמצעות תורת היחסות הכללית שמכניסה את התאוצה לעניין

ולמה צריך נקודת יחוסת שלא זזה..?

פורסם

לא חייבים נקודת יחוס שלא זזה, אבל אם אתה לא יודע את מהירות כדור הארץ אתה לא יכול לחשב את המהירות של נקודת היחוס.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

הזמן מואט\מואץ ביחס לתפישת הזמן של הצופה,שביחס אליו נקבע גם אם שני הגופים נעים\נייחים.דרך אגב-אם שני הגופים הם חלליות שבתוכם יש אסטרונאוט שקורא ספרים,הם יספיקו לקרוא אותו מספר אותיות,רק שע"י הצופה ייראה שאצל הנייח זה היה יותר מהר מאשר הנייד!

מה אתה אומר,זה יישב לך את הפרדוקס?

פורסם

הזמן מואט\מואץ ביחס לתפישת הזמן של הצופה,שביחס אליו נקבע גם אם שני הגופים נעים\נייחים.דרך אגב-אם שני הגופים הם חלליות שבתוכם יש אסטרונאוט שקורא ספרים,הם יספיקו לקרוא אותו מספר אותיות,רק שע"י הצופה ייראה שאצל הנייח זה היה יותר מהר מאשר הנייד!

מה אתה אומר,זה יישב לך את הפרדוקס?

זה מזכיר את אפקט דופלר, שככל שהגוף מאיץ יותר הגל מתארך (יחסית לצופה).
פורסם

יש לי שאלה שקשורה לנושא.

איך חישבו כמה זמן לוקח לכדור הארץ להקיף את השמש אם אין בחלל נקודת יחוס שלא זזה (יחסית אלינו)?

תקרא את השיטה לחישוב היקף כדור הארץ, זה מעניין הרבה יותר, בעיקר בגלל העובדה שהצליחו לחשב את זה לפני הספירה.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%A1%D7%AA%D7%A0%D7%A1

ואם יש לך כח ואתה אוהב מדעי המחשב ומתמטיקה, תסתכל על שיטת ההנפה.

ואם יש לך יותר כח תקרא על ארטוסתנס, הוא מדהים.. גאון!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים