עבור לתוכן

שאלה לגבי משהו מגניב שגילית בטעות

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לא תאמת לא

שאלתי אנשים שמתמחים בענייני קרינה (אמא של חבר שלי חח) שזה העבודה שלה והיא אמרה שזה לא מזיק... אז אני יכול להמשיך לשבש פה תעניינים :silly:

פורסם

תעלה בבקשה תמונות עם הסברים איך מכינים

פורסם
  • מחבר

אל תיהיה אוטיסט

אני עצלן אני לא יעשה את זה אז אני פשוט אסביר ואם לא הבנת חבל

כך מנורת ברקים עגולה מזכוכית מנורת פלסמה או איך שקוראים לזה...

תעתוף את הכדור שכוכית בנייר כסף תדליק את זה ותיגע עם מתכת אחרת בנייר כסף עדיף מחט ועדיף שתיגע בקצה של הנייר כסף כאילו איפה שהוא נקרע

וזהו רק צריכים להיות פחות ממילימטר מרחק בין המתכת והנייר כסף כדי שהניצוץ יהיה מתמשך וחזק

וזהו...

פורסם

נחמד יש לי גם מנורה כזאת בבית :)

אני אנסה גם :D

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כל הת'ראד הזה נראה כמו עוד פרק של פינקי והמוח... :screwy:

פורסם

מגניב

מישהו כתב פה שזה עושה איזה קרינה, על איזה קרינה אתה מדבר?

ולמי שפתח תנושא - עם מי בדקתה שזה באמת לא מזיק? תבדוק את זה טוב טוב לא משחקים בדברים כאלה

פורסם

הקרינה נובעת מתנועת המטענים. מטען שנע מייצר שדה אלקטרומגנטי.

למרות שמהירות החבורה בסופו של דבר היא די קבועה ומהמתכת העוטפת לכיוון המחט, כל אלקטרון נע במהירות שונה ולכיוון שונה בתוך החבורה המתקדמת.

לכן, אתה מקבל ספקטרום רחב יחסית של תדרים.

מה שכן, אם הניצוץ שאתה רואה הוא ניצוץ חשמלי רגיל ולא אור שממש נובע מהזרם, אז אתה בסדר.

אני אסביר, ניצוץ חשמלי רגיל נוצר כאשר האלקטרונים שנעים פוגעים באטומים אקראיים באויר (חמצן, חנקן, מה שבא ליד) ומעררים אותם. אטומים מעוררים שבים למצבם הרגיל והלא מעורר די מהר ופולטים עקב זאת פוטון, בתחום האור הנראה או פחות, מכאן הניצוץ שרואים, תדרים גבוהים יותר (קרינת X או משהו ממש מסוכן) סבירים הרבה פחות כי צריכים אלקטרונים ממש מהירים וגם צריך לערר אטומים ממש גדולים לרמות ממש גבוהות, והסבירות שכל זה יקרה, היא מאד נמוכה.

בכל מקרה, הנקודה היא, אם אתה לא רואה אור נראה מזרם האלקטרונים, אז אין לך קרינה בתדרים גבוהים כמו האור הנראה, ומן הסתם בתדרים גבוהים יותר (ואם יש, היא זניחה). מה שאומר, שהקרינה שאתה סופג היא כמו קרינת רדיו. סביר להניח גם בעוצמה הרבה יותר נמוכה.

קיצר, נראה לי שאין לך יותר מדי מה לדאוג... אם אתה לא מודאג מרדיו ומכשירים סלולריים.

אם אני טועה, אתה תגלה את זה בסופו של דבר... ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים