עבור לתוכן

שאלה לגבי משהו מגניב שגילית בטעות

Featured Replies

פורסם

שלום

מלםני כמה שנים שיחקתי עם מנורת פלסמה... הזאת עם הברקים האלה בפנים בצורת כדור... אז שמתי עליה חתיכת מתכת וכשנגעתי בה עם מתכת אחרת או עם האצבע למרות שזה כואב אז עדיף מתכת אחרת זה עשה ניצוץ קטן בין 2 המתכות והרדיו ששמעתי באותו זמן הופרע כאילו זה כמו להכנס למנהרה באוטו...

אז פיתחתי את זה ועתפתי את כל הכדור בנייר כסף עם מאין שפיץ ממתכת בסוף שכשנגעתי בו זה הפריע לשידורי רדיו גם לשכנים.

נזכרתי בזה היום כי השכנים שלי שמו מוסיקה בפול ווליום ומחר יש לי מתכונת בהיסטוריה אז רציתי קצת שקט אז הפרעתי להם לשידורים עד שהם הפסיקו :smile1:

עכשיו עניין אותי לדעת איך זה שהניצוץ הקטן הזה משדר בכל כך הרבה תדרים?.. מה קורה שמה?

פורסם

אתה רציני? זה ענק!

פורסם

וואי מגניב אחי... עכשיו אתה לא צריך לסבול יותר מהרדיו של השכנים :lol:!

פורסם
  • מחבר

אני שמח שהגילוי שלי מגניב אתכם אבל תחלס אני רוצה הסבר מדעי למה שהולך שמה.

אולי איזה קישור או משהו לתופעה.

נתחיל בדבר הראשון

איך האנרגיה מועברת דרך השפופרת גאז עם החשמל החוצה? עדיין לא למדתי חשמל בפיסיקה... שנה הבאה.. אז אם זה קשור בזה אז תסבירו בכלליות

פורסם

סביר להניח שיצרת סוג של אנטנה

נכון כשאתה שם את האצבע על הכדור חשמל קופץ לך המסביב לאצבע, אז כנראה שכשהחשמל הזה מגיע למתכת הוא מומר איכשהו לגל אלקטרומגנטי.

ובגלל שחשמל שמומר "לא יציב" הגל שנוצר הוא על ספקטרום (תדרים) נרחב וכנראה שעליתה על התדר של הרדיו וכך שישבת את קליטת השידור.

אני לא ממש בטוח איך זה עובר אבל אני מאמין שבויקיפדיה יהי הסבר משביע רצון לזה.

פורסם

אוקי, פרה פרה. הכדור ברק שאיתו שיחקת יוצר הפרשי פוטנציאלים עצומים בין הליבה למעטפת (הסיבה שאתה רואה "ברקים" קופצים מהליבה למעטפת). מה שיצרת מאלומיניום שיפר את ההולכה בין המעטפת החוצה (אל הגוף שלך לדוגמא). החשמל בא בפולסים ונפרק ל פעם דרכך והוא בעצמו גל אלקטרומגנטי ואתה היית האנטנה. הסיבה לחסימה בהרבה תדרים היא שהתדרים של הפריקה (הנקבעם לפי מקום בגיעת הברק) די רנדומלים. ולכן יש לך באמת הרבה תדרים בהם משודר הגל ומפריע לקליטה של גלים אחרים. בכל אופן מגניב ביותר.

אני די בטוח שההסבר שלי נכון.. אחרי פיזיקה 2מ אני אמור לדעת...

פורסם

מעניין אם זה יכול גם לפגוע בקליטה בפלאפון או ברשת אינטרנט אלחוטית

יש אפשרות שתבדוק את זה?

פורסם

לא חושב

התדר שלהן גבוהה מדי לעומת רדיו

פורסם
  • מחבר

מזה תבדוק את זה?

אין פה לאף אחד בבית תמנורות פלסמה האלה?

לא ראיתי שזה גרם לבעיות בטלפון או פלאפון אבל אני אנסה מחר אם זה כן זה יהיה גדול...

תחשבו רגע איזה מצחיק זה אם אתם עם זה במופע ובכל מופע יש רמקולים אלחוטיים שעובדים על רדיו ואז אתה יכול לשבש שמה את הכל במשבו שהכנת בשקל חחחחח

איזה טרוריסט אני.. חושב רק איך להרוס

פורסם

נשמע מגניב :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

גיליתי דברים חדשים בנושא!!!

אמא שלי עושה דיקור סיני אז לאחר שהיא דקרה אותי אתמול ולאחר מכן חשבתי לנסות לעשות את אותו ניצוץ עם המחט כי היא כל כך דקה ממש עם שטח פנים אפסי בקצה שלה.. זו מחט הרבה יותר קטנה משל זריקה בערך פי 10...

אקיצר זה עשה זרם הרבה יותר חזק ממש כמו ברק קטן שהתחיל קטן והתחזק ויכלתי למטוח אותו אפילו למרחק של מילמטרק וקצת... זה היה מגניב אפילו הקצה של המחט נהייתה אדומה מהחום של זה.. גיליתי שזה משבש את הפלאפונים כי זה ניתק לאחותי פעמיים שיחות שהיא היתה בהם ואז ניסיתי את זה על הפלאפון שלי ונוכחתי לדעת שזה באמת פוגע בשידור. זה דיי מגניב

אבל זה לא הכל

אם אני עושה ברק חזק כזה במקום מסויים לזמן ממושך זל 10 שניות בערך אז אחר כך אני מרגיש שיש מאין שדה מגנתי שמושך את המחט או וחף אותה לאזור המסויים... אבל לא הבנתי איך זה קורה הרי נייר אלומיניום זה אלומיניום ואלומיניום לא מתמגנט אז איך זה קורה?.

פורסם

אני מאמין שזה קורה על אותו עיקרון של מיקרוגל, שדות מגנטיים.

פורסם

ועכשיו, נשלוט על העולם!!11 מואהאהאהאהאהאה

פורסם

זה די פשוט, כל חומר מתמגנט, השאלה היא רק כמה בקלות המיגנוט מפסיק. (די בקלות באלומיניום).

וגם המחט כנראה מתמגנטת. שדות מגנטיים יש לך יחד עם השדות השחמליים.

אתה מודע לעובדה שאתה חושף את הגוף שלך לקינה עצומה אבל, נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים