עבור לתוכן

קורס טמ"מ - נתמ"מ ושאר ירקות.

Featured Replies

פורסם

עד לאחרונה הייתי חייל קרבי בגולני, לצערי קיבלתי פרופיל 45 עורפי (רפואי) ואני בדרך החוצה. התחלתי להתעניין בכל מיני קורסים

שקשורים למחשבים ולא דורשים מיון קד"צ ומצאתי את שלושת הקורסים הבאים. אשמח אם תוכלו לפרט עליהם קצת יותר:

מפעיל מערכות מחשב

טמ"מ, טכנאי מערכות מחשב

נתמ"מ, ניהול תשתיות מערכות מחשב

דיברתי עם חייל אצלנו מהפלחי"ק שיצא לקרוס טמ"מ והוא אמר לי שבמידה ואם אני אגיע לשם, אוכל לעבור את הקורס.

הקטע זה שהטמ"מניקים אצלנו לא עושים הרבה והעבודה לא כזאת מעניינת. אם אני לא טועה אנחנו נחשבים ברמת ה"אוגדה",

והעבודה היא די אפורה.

בנוגע לנתמ"מ, אני לא יודע אם אפשר להגיע לקורס הזה אחרי גיוס, ובמידה אם כן אז עד כמה הוא רלוונטי לחייל במצבי ?

בנוסף, כל מידע אודות קורסים מעניינים אחרים שלא דורשים קד"צ, ואותם אוכל לבקש יתקבלו כאן בברכה.

תודה :-*.

פורסם
  • מחבר

מצטער שאני מקפיץ, אבל זה יכול להיות דיי גורלי מבחינתי. אז אם מישהו יודע, תגיבו בבקשה.

פורסם

הסיכוי שלך להגיע לקורס יסוד הוא נמוך מאוד, יש סיכוי טוב שאתה תפלט מהגדוד או החטיבה אפילו כי הפרופיל שלך מאוד נמוך יחסית....

בכל אופו אל תשווה תפקידים ברמות לחימה שונה, הם שונים...

טמ"טניק שמשרת בחטיבה הוא לא אותו טמ"טניק שמשרת במעבדה עורפית.

פורסם

נתמ"מניקים הם אנשים שמשרתים רק ב2 הבסיסים של ממר"מ (ואולי בודדים בפיקודים) והם אחראים בעצם על תחזוק ותפעול השרתים, התשתיות שם ותמיכה. יש מעט מאוד אנשים בתפקיד הזה ולכן קשה לי להאמין שתגיע אליו, במיוחד כשאין סיבה שיהיה אחד כזה בחטיבה.

טמ"מ יותר מעניין, ואמנם בחטיבה לא עושים דברים מטורפים מדי אבל בתור HWZONER בטח תהיה מרוצה, גם אם לפעמים תעשה עבודה של מנהל רשת. עד כמה שאני יודע האנשים בקורס הזה הם כאלו שלמדו קודם י"ג, י"ד או אלקטרוניקה\מחשבים בבצפר ואז הגיעו לקורס, למרות שיש כאלו שנשלחים מטעם יחידות (ואין לי מושג מה הידע המקדים שלהם).

פורסם
  • מחבר

הסיכוי שלך להגיע לקורס יסוד הוא נמוך מאוד, יש סיכוי טוב שאתה תפלט מהגדוד או החטיבה אפילו כי הפרופיל שלך מאוד נמוך יחסית....

בכל אופו אל תשווה תפקידים ברמות לחימה שונה, הם שונים...

טמ"טניק שמשרת בחטיבה הוא לא אותו טמ"טניק שמשרת במעבדה עורפית.

אני אמור לצאת מהגדוד ואולי אפילו מהחטיבה. במידה ואם אני אגיע למז"י, האם יש סיכוי שאקבל את אחד מהקורסים הנ"ל ? או שעדיף

ללכת על בטוח (טמ"מ) ולהשאר בחטיבה ?

שוב חבר'ה, תודה.

פורסם

לדעתי הסיכוי הוא דיי קלוש... אלא אם כן אתה מקושר :P

אם לא, אני הייתי אומר שתשכח מזה.

ולא נירא לי שישאירו אותך בגדוד כי הפרופיל שלך הוא דיי נמוך, חוץ מזה הם יעדיפו להוציא מישהו לקורס הזה מישהו שאין לו הרבה פז"מ.... כי ככה יוציאו ממנו יותר תועלת, ולא להוציא מישהו לקורס שנמשך 3-5 חודש ואז הוא יעזוב מהר.

פורסם

. עד כמה שאני יודע האנשים בקורס הזה הם כאלו שלמדו קודם י"ג, י"ד או אלקטרוניקה\מחשבים בבצפר ואז הגיעו לקורס, למרות שיש כאלו שנשלחים מטעם יחידות (ואין לי מושג מה הידע המקדים שלהם).

זה לא נכון

פורסם

נתמ"מניקים הם אנשים שמשרתים רק ב2 הבסיסים של ממר"מ (ואולי בודדים בפיקודים) והם אחראים בעצם על תחזוק ותפעול השרתים, התשתיות שם ותמיכה. יש מעט מאוד אנשים בתפקיד הזה ולכן קשה לי להאמין שתגיע אליו, במיוחד כשאין סיבה שיהיה אחד כזה בחטיבה.

טמ"מ יותר מעניין, ואמנם בחטיבה לא עושים דברים מטורפים מדי אבל בתור HWZONER בטח תהיה מרוצה, גם אם לפעמים תעשה עבודה של מנהל רשת. עד כמה שאני יודע האנשים בקורס הזה הם כאלו שלמדו קודם י"ג, י"ד או אלקטרוניקה\מחשבים בבצפר ואז הגיעו לקורס, למרות שיש כאלו שנשלחים מטעם יחידות (ואין לי מושג מה הידע המקדים שלהם).

שטויות במיץ, נתממניקים משרתים בכל יחידה כמעט. מה שכן ברוב המקומות הם מבוזבזים להחריד...

פורסם

תגדיר כל יחידה. מאוגדה עד גדוד לא פגשתי אחד כזה

זה לא נכון

מה פה לא נכון, כתבתי שתי אופציות...

פורסם

יג יד

פורסם

עד כמה שאני יודע האנשים בקורס הזה הם כאלו שלמדו קודם י"ג, י"ד או אלקטרוניקה\מחשבים בבצפר ואז הגיעו לקורס, למרות שיש כאלו שנשלחים מטעם יחידות (ואין לי מושג מה הידע המקדים שלהם).

אומנם אני לא קצין מיון, או מבצע סקרים, אבל אנשים שפגשתי היו בעלי רקע מסויים לפני הקורס

פורסם

תגדיר כל יחידה. מאוגדה עד גדוד לא פגשתי אחד כזה

מה פה לא נכון, כתבתי שתי אופציות...

אז לא פגשת, בכל מפקדה יש אחד, כל מי שיושב על צהלנט ויש להם OU משלהם יהיה להם נתממניק.

יחידות שלא יושבות על צהלנט(כל יחידה במודיעין, או יחידות שיושבות על רשת אבנט כחול של ח"א) לוקחות אנשים שהוכשרו ע"י חיל הקשר והתקשוב, בין השאר נתממניקים.

ד"א אף אחד שלמד יג יד לא הולך לקורס הזה, הם הולכים לשרת בצבא במקצוע שלהם בתור הנדסאים(חתומים על 2 קבע) יש אנשים עם רקע במחשבים, ויש בלי הקורס מכשיר מרמה 0.

פורסם

איזה קטע, כי אני במקרה מכיר מישהו שעשה יג'-יד' ושלחו אותו לטמ"מ. והוא ממש לא יוצא דופן.

פורסם

כל יחידה שיש לה OU יש בה נתמ"מניק?! אולי אם אתה מתכוון לפיקודים, שבOU שלה נמצאים האלו של תת היחידות, יש כאלה. אבל בגדוד שריון אפילו מנהל רשת לא תמיד יש ותאמין לי שליצור יוזרים ומחשבים בAD זה מספיק בשביל רמת הידע שלו.

כמו כן חיל אוויר מכשיר את מנהלות הרשת שלו לבד (ללא פיקוח מצד גורם "מקצועי") וחיל המודיעין עושה את זה בחסות בסמ"ח

פורסם

איזה קטע, כי אני במקרה מכיר מישהו שעשה יג'-יד' ושלחו אותו לטמ"מ. והוא ממש לא יוצא דופן.

לא יודע כל מי שאני מכיר אצלנו שעשה יג יד הוא הנדסאי וחתום על שנתיים קבע...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים