עבור לתוכן

נמצא החומר האפל ?

Featured Replies

פורסם

אני לא מומחה לפיסיקה או משהו, כל מה שאני יודע עליו (וגם זה בקושי) זה מDiscovery ומהאינטרנט.

בעיקרון זה חומר שתאורתית קיים בכל היקום והחלל. אנחנו לא יכולים לחוש אותו, לראות אותו אבל הוא חייב להיות קיים בכדי שדברים יתנהלו כמו שהם מתנהלים קיום (גלקסיות ספירליות).

בסופו של דבר, אם יש מספיק ממנו ביקום, הוא יכול למנוע את ההתרחבות האינסופית של היקום, ולגרום להתכווצות ענקית שתחזיר אותנו לעוד מפץ גדול.

בנוסף, מאמינים שקיימת בו אנרגיה שאפשר להשתמש בה בשביל המון דברים. (אבל כמובן שהכל תאוריה מוחלטת, כי אפילו לא בטוחים שאכן קיים חומר כזה)

- כמו שאמרתי אין לי הרבה מושג בעניין, וכנראה יש לי גם טעויות במה שכתבתי, עוד מעט יבואו כל אלה שמבינים בעניין :)

פורסם

אנטי חומר?

עשיתי על זה עבודה- אבל די חובבנית

פורסם

אנטי חומר?

אלא אם אתה יודע משהו שאף אחד מהאסטרונומים לא יודע - ממש ממש לא.

אנטי חומר זה חומר שמקום שהאטומים שלו עשויים מנויטרונים, פרוטונים ואלקטרונים, הוא עשוי מנויטרונים, אנטי-פרוטונים ופוזיטרונים (אנטי-אלקטרונים).

חומר אפל זה חומר שאנחנו לא יכולים לראות (ישירות) כי הוא לא פולט או מחזיר אור, אלא רק להסביר בעזרתו כל מיני תופעות קוסמיות.

פורסם

לפי מה שויקי אומרים, החומר האפל הוא המאסה החסרה, כלומר מה שהצליחו לצפות מבחינת סך כל הכוכבים והגלקסיות עדיין לא נותן את המאסה שמחשבים ע"פ חישובי כבידה של ניוטון....אבל זה נשמע לי אבסורד להסיק מסקנות כאלה מרחיקות לכת רק בגלל שלא מסתדר להם בניוטון הנוסחא, אולי בגלקסיה אחרת מכפלת הכובד של הגלקסיה השניה משפיעה על כוח הכבידה של כל הכוכבים שם, ואז בגלל זה הם זזים כמו עגלות...

פורסם

אנטי חומר= הקישקוש הגדול ביותר של המדע במאה האחרונה,

כתוצה מתציפיות גילו שתנועות מסוימות של כוכבים לא יכולות להתקיים אלא אם כן קיימת מסה אדירה שמוזיזה אותה

אבל מה...

לא ראו מסה...מה עשו מדענים הפליצו את השטות הזו..אני ממליץ להתעלם מזה עד לתגלית יותר רצינית ..

פורסם

נשמע כאילו לך יש רעיון יותר טוב.

פורסם

אתם מתבלבלים בין שני דברים

אנטי חומר וחומר אפל אלו שני דברים שונים לחלוטין

אנטי חומר קיים גם קיים ומדענים יודעים איך ליצר אותו ועושים איתו כל מיני פיצוצים נחמדים במאיצי חלקיקים

חומר אפל הוא טיאורטי והוא בא לעולם כדי לפתור בעיה עיקרית באסטרונומיה, שהיא: לכל בר דעת ברור שכל חומר מושך חומר אחר כמו כוח המשיכה של כדור הארץ שמושך תפוח ולהיפך, אז אם כך כיוון שהגלקסיות מורכבות מחומר הן צריכות למשוך זו את זו אולם תצפיות הראו שלא רק שהן לא מושכות זו את זו אלא הן מאיצות הרחק זו מזו כמו שני מטענים בעלי אותו סימן. וכדי לישב את הבעיה הזו המציאו משהוא שנקרה חומר אפל שהמדענים טוענים שזה משהוא שאנחנו לא יכולים לראות (אפל) אבל הוא נמצא בכל מקום והוא זה שגורם לגלקסיות להאיץ אחת מהשניה.

כמובן שיש גלקסיות שהן קרובות זו לזו שנמשכות זו לזו אבל בגדול תצפיות ומדידות הראו כי אם הגלקסיות מספיק רחוקות זו מזו הן מאיצות הרחק זו מזו

פורסם

כן אבל למה לא המציאו תאוריה שמסבירה שבין גלקסיות הריק בחלל מתנהג שונה מחוקי הפיזיקה הרגילים והוא דווקא גורם להאצה ולא למשיכה? למה ההגיון של החומר האפל יותר הגיוני מהתאוריה המופלצת שלי ? בגלל שאין לי תואר רביעי?

פורסם

אתם מתבלבלים בין שני דברים

אנטי חומר וחומר אפל אלו שני דברים שונים לחלוטין

אנטי חומר קיים גם קיים ומדענים יודעים איך ליצר אותו ועושים איתו כל מיני פיצוצים נחמדים במאיצי חלקיקים

חומר אפל הוא טיאורטי והוא בא לעולם כדי לפתור בעיה עיקרית באסטרונומיה, שהיא: לכל בר דעת ברור שכל חומר מושך חומר אחר כמו כוח המשיכה של כדור הארץ שמושך תפוח ולהיפך, אז אם כך כיוון שהגלקסיות מורכבות מחומר הן צריכות למשוך זו את זו אולם תצפיות הראו שלא רק שהן לא מושכות זו את זו אלא הן מאיצות הרחק זו מזו כמו שני מטענים בעלי אותו סימן. וכדי לישב את הבעיה הזו המציאו משהוא שנקרה חומר אפל שהמדענים טוענים שזה משהוא שאנחנו לא יכולים לראות (אפל) אבל הוא נמצא בכל מקום והוא זה שגורם לגלקסיות להאיץ אחת מהשניה.

כמובן שיש גלקסיות שהן קרובות זו לזו שנמשכות זו לזו אבל בגדול תצפיות ומדידות הראו כי אם הגלקסיות מספיק רחוקות זו מזו הן מאיצות הרחק זו מזו

זה שטויות, גלקסיות מתרחקות אחת מהשניה בגלל התפשטות המרחב, החומר האפל קשור לעקמומיות של מרחב הזמן-חלל שנובע מיחס האנרגיה לחומר שיש בייקום, ולמהירות הזוויתית של גלקסיות. כרגע החומר כפי שאנחנו מכירים אותו שווה ערך ל4% בלבד מכל האנרגיה שיש בייקום(שאת ההשפעות שלה אפשר לראות מתצפיות) ולכן מחפשים את שאר ה96%, אנרגיה אפלה וחומר אפל הם לא דברים ממששיים אלא תיאור מופשט של מה שחסר.

פורסם

שאלת תם פילוסופית:

איך אפשר לדעת שמה שאנחנו רואים הוא נכון? שהוא "אמיתי"? שהוא אמיתי בצורה אוביקטיבית?

פורסם

איך אפשר לדעת שמה שאנחנו רואים הוא נכון? שהוא "אמיתי"? שהוא אמיתי בצורה אוביקטיבית?

מנקודת מבט מדעית, אין לזה ממש משמעות -

כל מה שהמדע מנסה להסביר זה (בניסוח מאוד חופשי) איך דברים שאנחנו מסוגלים להבחין בהם מסתדרים ביניהם.

מנקודת מבט פילוסופית (לוגית), אי אפשר לדעת דבר כזה, כי "אובייקטיבי" אומר שבכל מצב אפשרי משהו מתקיים, ועד שלא מכירים את העולם באופן מוחלט (כלומר, לא רק לפי הדברים שאנחנו יכולים להבחין בהם), אי-אפשר להכיר את כל המצבים האפשריים, ולכן לא ניתן להוכיח דבר כזה.

פורסם

כן אבל למה לא המציאו תאוריה שמסבירה שבין גלקסיות הריק בחלל מתנהג שונה מחוקי הפיזיקה הרגילים והוא דווקא גורם להאצה ולא למשיכה? למה ההגיון של החומר האפל יותר הגיוני מהתאוריה המופלצת שלי ? בגלל שאין לי תואר רביעי?

יש המון תיאוריות חלקן יותר הגיוניות וחלקן פחות כל כמה שנים יש תיאוריה חדשה שהיא המיינסטרים לתיאוריה שלך למשל אין שום הגיון הרי ריק יש גם מחוץ לאטמוספירה של כדור הארץ ושם חוקי הפיזיקה תקפים. אין שום סיבה ניראת לעין שחוקי הפיזיקה לא יהיו תקפים בסביבה שבין גלקסיות זה כמו להגיד שעל כדור הארץ

חוקי הפיזיקה שונים מחוקי הפיזיקה על מאדים.

חוקי הפיזיקה זה דבר אוניברסלי שצריך להיות תקף בכל מקום ביקום (אולי חוץ מבסביבת חור שחור שזה כאב ראש בפני עצמו)

לבתגובה לדובי זובי,

דבר ראשון אל תגיד שמה שאני כותב זה שטויות אתה יכול להגיד שאתה חולק על דעתי.

למשל אני חולק על דעתך איך קשורה עקמומיות החלל ליחס בין אנרגיה לחומר ביקום?

פורסם

בידיוק אתמול סיימתי את הספר של דן בראון - מלאכים ושדים יש מצב הוותיקן בסכנה... מי מודיע להם .)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים